Velkommen til en Kubus Camp

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop Cooperative learning
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Hvilken forskel gør spørgsmål?
Overordnet målsætning:
Refleksion i kommunikationen
National konference for VUM superbrugere
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Modul 3C Ideudvikling med anvendelse af principper som stimuli.
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Energi- & Vandværkstedet
Arbejdspladsudvikling
Introduktion til værdistrømsanalyser
Arbejds- og Udviklingsgruppe Udviklingsseminar 1
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Kunstgreb Virksomhedsinnovation, uddannelse og forskning.
FDF.dk/landslejr. Indledning •Struktur og planlægning –Hvad skal holdlederen overveje inden lejren –Hvad er holdlederens rolle på lejren •Alle skal trives.
Ny kultur-, idræts- og fritidspolitik. Velkommen • ”Verden ligger åben” – Hvor skal vi hen? – Hvad skal vores fælles hovedvej være? – Hvad skal vi række.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
Den anerkendende tilgang fra ord til handling
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Kristen Kistrup, formand for Dansk Selskab for Distriktspsykiatri og
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Konsensusprocessen.
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Videreudvikling af ide 2&2
Relationer – børn og voksne
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Den anerkendende interviewform
Koncern HR, Organisation og Ledelse At lede og facilitere møder med mere effekt Workshop 8 Ledelseskonferencen 9. juni 2010.
Refleksioner og opsamling ift. i går
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
Seminar d. 6. sept Hvad skal vi nå Hvorfor fokusere på bestyrelser Netværk for bestyrelser Tjekliste for bestyrelser Forretningsplan Bestyrelsen.
Camp IB sept sept VELKOMMEN TIL CAMP IB37.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Præsentation af forårs-sfo
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Den Kreative Platform I TIK 3
Ti bud på det gode menighedsrådsmøde Inspirationsdag for menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere ved kirkerne i Fyens Stift Odense 18. april 2015.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
3-timersmødet 2017.
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Velkommen til fagligt samspil
RELATIONS KOMPETENCE SOM LEDELSESGREB I BØRNEFORTÆLLINGEN
FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter: Guide til interaktivt spil
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Præsentationens transcript:

Velkommen til en Kubus Camp

Formål Et aktion learning forløb at give en konkret oplevelse af innovative arbejdsformer at være idéskabende på erhvervs­akademiernes vegne ift. visionen.

Camp visionen Hvordan skaber vi et innovativt uddannelsesmiljø Formuleret som en igangsætter: Hvordan skaber vi et innovativt uddannelsesmiljø på Erhvervsakademierne?

Fokusområder ATS TEC DUC NOEA OTS fokus på outreach fokus på organisering af uddannelserne DUC fokus på innovations pædagogiske metoder NOEA fokus på problembaserede projekter på tværs af studierne OTS fokus på etablering af et Idéværksted

Ledelse af camp’n Camp master Tyge Mortensen Pie Munksgård Har til opgave at styrer hele processen under camp’n. Holder øje med camp’n i et helikopter perspektiv, og kan bryde ind hvis det bliver nødvendigt. introducere næste deadline og opgave sørger for at alle praktiske forhold fungerer optimalt hele tiden.

Ledelse af gruppen Facilitator team Jan Hein Frank Wennerberg Birthe Juel Hansen Fritz Hansen Jacob Appel Claus Spliid Sikre enighed og fællesskab om opgaverne Sikre at alle kommer til orde Sikre at der er en legende stemning, med humor og plads til de vildskab Holde fokus Bidrage med forslag og metoder Holde programmet Skabe de rette rammer for den kreative proces. Dvs. sørge for at gruppen ”skynder sig langsomt”, får overblik over den enkelte opgave og at der er en legende atmosfære. Skal ”drive” processen fremad, og bidrage til at gruppen bruger timerne optimalt.

Camp’ns Inspiratorer Tina Ballerina Sten Møller Gitte Balslev Finn Hesselager Giver os ny energi

Support team Torben Hansen, OTS Henrik Hjort, OTS Torben Due, TEC Peter Birk, journalist Fact finders Dokumentarister Praktisk hjælp Medie dækning

Campens codex En camp er en kunstig samfundsopbygning der stabilisere sig omkring et codex, dvs. en række ”leveregler” eller principper som styrer livet i de 30 timer. En opgave – en deadline betyder mulighed for koncentration af energien om kun en ting af gangen. Ø muller, betyder at man er ”spærret inde” i 30 timer uden forstyrrelser udefra. Se det som en mulighed, i stedet for at få ø-kulle. De 5 musketerer betyder at de 5 grupper nok arbejder selv, men følger en overordnet vision og henter energi og inspiration fra hinanden. Først og fremmest gennem plenum seancerne, men også spontant og via sin buddy. En for alle – alle for en. Ordet på bordet betyder at enhver skal sige frem når der er noget man ikke er tilfreds med ift. forløbet og det skal være når problemet er der, eller under gruppens feed back runder. Rugekassen betyder at andres ideer og tanker er sårbare og skal behandles ligesom nylagte æg. De kan ikke noget i sig selv men skal tilføres en masse energi udefra. Penne vennen betyder at alt skal skrives ned af gruppen, både exformation og information. Mormor testen går ud på at tingene skal forklares så mormor også forstår dem.

InnovationsDiamanten Kubus Camp InnovationsDiamanten Koncepter Fokusområde Ideer Ikke viden viden netværk