Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13"— Præsentationens transcript:

1 Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13. november 2014 Hotel Nyborg Strand

2 Det tjekkede teammøde Hvor svært kan det være!
Når man føler sig alene, meget alene, prøver man at virke tjekket og kold, fordi ingen må vide, hvordan man har det – Tjekket: Tine Bryld Det tjekkede teammøde Hvor svært kan det være! v. Afdelingsleder Henrik Kjer Socialrådgiver Cand.Soc

3 Det balancerede teammøde
”Der findes ikke fejl, kun feedback”.

4 DIALOG OG DISKUSSION DIALOG ER EN EKSPANSIV PROCES - MAN UDVIDER SIN VIDEN. HVAD ER KORTET OVER VERDEN HOS ALLE DE ANDRE ?? DISKUSSION ER EN INDSNÆVRENDE PROCES - MAN BLIVER ENIGE OM ET FÆLLES KORT OVER VERDEN.

5 ”Latter virker beroligende og har ingen bivirkninger”
Drøft ved bordet i 5 min. Hvordan vil du kunne se på dine kollegaer, at I har haft et godt møde og omvendt? Hvilke udfordringer er I støt på, når i holder teammøder? ”Latter virker beroligende og har ingen bivirkninger”

6 De 5 R’er sikrer drift og udvikling

7 Hvordan omsættes det første skridt
Sæt et møde af, hvor formål, rammen, retning og regler drøftes. Udpeg en ordstyrer Sæt tid på punkterne Husk at opsamle Lav en dagsorden Sæt roller og relationer på dagsordenen Lav et årshjul

8 Roller Hvilke roller kan I genkende af de nedenstående udsagn?
Ønsker effektivitet og resultater Styrer ordet og får alle med Bidrager til at skabe en god stemning Samler de gode ideer op og kombinerer teamets ressourcer Kommer med kreative input Tager ansvar for at sikre, at alternativerne bliver vurderet og afvejet imod hinanden Runder dialogen af og har øje for de vigtigste detaljer Sørger for, at arbejdet bliver udført

9 Relationer og Roller Hvordan arbejdes der med relationer og roller:
Forskellige kommunikations-, samarbejds- og værdiøvelser Test jer selv (personlighedstyper) Dialog om, hvilke roller, der er tilstede Dialog om, hvilke samspilsregler, I vil have i jeres team

10 SAMSPILSREGLER I ET TEAM
Vi er alle ligeværdige Vi respekterer hinanden Forskellighed er en styrke Vi møder velforberedt Vi deltager aktivt Vi beslutter hovedsageligt ved konsensus Vi er indstillet på at forny og forbedre os Vi tager konflikter op og bearbejder dem åbent Vi giver hinanden konstruktiv feed-back Vi har det sjovt sammen!!

11 Kontekstafklaring Skitsér det ønskede udbytte, så I kan sigte mod det: Få beskrevet effekten af et vellykket møde. Fordel lytte og tale-positioner: Hvad skal teamet lytte efter og gøre, hvad har fokuspersonen af særlige ønsker til interviewer/tovholder. Få tilladelse til at styre processen. Aftal regler og forventninger til hinandens deltagelse.

12 Kontekstafklaring - Spørgsmål
Hvad skal du se dig selv gøre senere i dag, i morgen eller i overmorgen, som vil fortælle dig, at det har været brugbart for dig i dag? Hvad håber du især vi får talt om i dag? Hvad vil være særligt til hjælp for dig, at jeg gør? Hvad vil det særligt være til hjælp for dig, at teamet lytter efter og reflekterer over?

13 Kontekstafklaring - Spørgsmål
Hvad kunne være den vigtigste forskel for dit videre arbejde at bringe sagen op i dag? Hvad håber du, forandrer sig for dig ved, at vi folder din sag ud i dag? Hvordan vil du kunne se den forskel helt konkret i dit videre arbejde? Hvad mere? Hvem ellers vil kunne se, at det har været brugbart i dag? Hvordan kommer de til at kunne se det, hvad vil de se dig gøre anderledes, som de vil sætte pris på?

14 Helhedssynet i et ICS perspektiv
Hvordan fremlægges en refleksionssag Beskrivelse, analyse/forklaringer – mulige løsninger Beskrivelser Persongalleri, job, økonomi, kort historik Problemer – ressourcer – greb punktuering, tragtmodellen, ICS magneterne, skalaspørgsmål og Analyse – hvad er denne adfærd - problemstillinger et udtryk for? Forklaringer på forskellige niveauer Benytte forskellige perspektiver eks. Psykodynamisk, løsningsfokuseret, resiliens og systemisk Finde mønstre – fra egne erfaringer – forskning og teorier

15 Helhedssynet i et ICS perspektiv
Hvordan fremlægges en refleksionssag Beskrivelse, analyse/forklaringer – mulige løsninger 3. Overvejelser – Løsninger Hvilke overvejelser giver dette billede? Hvilke løsninger kunne der være? 4. Hvad tager personen med sig – hvilke dele gav mening?

16 Sagsfremlæggelse Balder 7 år - mor og far skilt for 3 år siden. Familie og omgivelser Far: kontanthjælpsmodtager - ingen udd. Mor: sosu hjælper, vikaransat Bopæl: begge lejelejligheder Ingen søskende, ser bedsteforældre gang mdr. Fra §50 - Punkteringer: skoleforhold og læring, udvikling og adfærd (følelses- og adfærdsmæssig udvikling), familierelationer. Problemer: Skolefravær - 50 % , forstår ikke fælles beskeder og er urolig i klassen Forældrene taler ikke sammen, tidligere haft voldsomme skænderier. Ressourcer: Der er klare aftaler vedr. samvær og det bliver overholdt PPV. fungerer kognitivt, men har visse faglige huller.

17 Sagsfremlæggelse Forklaringer/ mønstre: Løsninger/overvejelser:

18 Uddybende og afsluttende Spørgsmål


Download ppt "Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google