Skolepolitiske visioner og mål

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

VALG TIL SKOLEBESTYRELSEN VELKOMMENtil Orienteringsmøde, den 26. Januar 2006.
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
November 2010 Skolefusion i Fredensborg. November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Hierarki for styringsredskaber
Skolebestyrelsens opgaver
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Folkeskole-reformen August 2014.
Introduktion til Sprogpakken
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Skolebestyrelsesvalg 2014 Bredagerskolen. Valg her til foråret • Ny reform ny bekendtgørelse • Byrådet fastlægger rammen for valg her i foråret samt datoer.
Lærerprofessionen.
Forældremøder 2010 Egeskovskolen
Introduktion til Sprogpakken
Skolebestyrelsesvalg 2012 Højvangskolen efterår 2012.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Skolebestyrelsesmøde Den nye folkeskolereform
Brugen af Angusakka Juliane Enoksen.
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Valg til skolebestyrelsen - en orientering om de regler, der gælder for skolebestyrelsesvalget 2010.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
Forældreinformation om skolebestyrelsesvalget Ny skolebestyrelse fra august 2014 Valg hver 4. år Din mulighed for at få indflydelse, nærdemokrati 7 medlemmer.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Skolebestyrelsesarbejdet. Hvor En skolebestyrelse er en bestyrelse på en uddannelsesinstitution, hvor både forældre, elever og lærere samt skolens ledelse.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Nyt fra Undervisningsministeriet Afdelingschef Peter Grønnegård Afdelingen for grundskole og folkeoplysning BKF- 15. maj 2009.
Maglegårdsskolen Skolebestyrelsesvalg 2006 Valgbestyrelse Kommunalbestyrelsesmedlem: –Marie-Louise Andreassen Nuværende skolebestyrelsesformand: –Morten.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Kontaktforældremøde 23. april 2007
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
Fælles Mål Styrket faglighed Steen Harbild Undervisningskonsulent, UVM August 2006.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Skolebestyrelsesvalg 2014 Bekendtgørelse nr. 28 af Kommunale regler for valgprocedure.
Skolebestyrelsesvalg 2010 Det nye er: Enkeltmandsvalg (Ingen stillere) Brevafstemning (Ingen valgdag) Mulighed for forskudt valg.
Inklusion ”Hvad skal der til for at det lykkes?”
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
RAMMER FOR SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE Lovgrundlag og kompetencer
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vision mission værdier handleplaner
Præsentation til forældremøde 2016 Skolebestyrelsen Præstø Skole.
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Overenskomst-forhandlinger 2018
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Skolebestyrelsens beretning 2018
Specialundervisningens rammer
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Præsentationens transcript:

Skolepolitiske visioner og mål Skolevæsenet skal have tilbud for alle elever og være i stadig udvikling Skolens fysiske rammer og undervisningsmiljø skal være tilpasset målene for den pædagogiske virksomhed og udvikling Skolens undervisning skal være i overensstemmelse med den pædagogiske, demokratiske og kulturelle udvikling Skolens arbejde skal være præget af kvalitet og baseret på samarbejde og fællesskab Skolen skal danne basis for elevens videre uddannelse og et fortsat godt liv Skolens forældre samarbejder aktivt med skolen og forældrene har medansvar for at centrale og lokale mål nås Skolevæsenets kvalitet skal sikres gennem en løbende kompetenceudvikling af såvel skoleledelsen som det samlede pædagogiske personale

Skolepolitiske visioner og mål Konkrete mål indenfor temaerne: Faglighed Evaluering Læringsmiljø Skolen for alle Ledelse og samarbejde I samarbejde med SFO’en Det er målet at….. Vi er godt på vej når…. På skolen gør vi følgende….

Faglighed Det er målet: At fagligheden i fagene prioriteres højt og udvikles løbende. At lærerne til stadighed udvikler fagenes indhold og mål. At undervisningen har fokus på de kundskaber og færdigheder, eleverne skal tilegne sig i faget. At lærernes faglige kompetencer udvikles løbende, så de er kompetente til at varetage undervisningen.

Faglighed Vi er godt på vej, når: Skolerne har udviklet principper og rammer for arbejdet med at styrke og udvikle fagligheden i fagene. Skolerne har etableret samarbejdsstrukturer, hvor faglærerne kan drøfte fagenes indhold, progression, kompetence- og læringsmål. Der er udarbejdet planer for lærernes faglige og didaktiske kompetenceudvikling med henblik på skolens samlede kvalifikationer og kompetencer. Skolens team har udarbejdet planer for undervisningen, så de aktuelle læringsmål er tydelige for teamet, eleverne og forældrene.

På skolen gør vi følgende: Hver skole beskriver her væsentlige forhold vedr. de: overvejelser aktiviteter og processer - der fagligt og pædagogisk planlægges med for skolens arbejde med målene.

Valg til skolebestyrelsen i 2010 Det fremgår af bemærkningerne, at der vil blive indarbejdet en række ændringer i bekendtgørelsen vedrørende valg til skolebestyrelsen. Det drejer sig bl.a. om: At kandidatopstilling kan finde sted på klasseforældremøder At der bliver mulighed for at sikre, at en stedforælder til en elev kan tillægges valgret og valgbarhed, hvis indehaveren/indehaverne af forældremyndighed over barnet samtykker heri, samt eventuelt andre justeringer, hvis en nærmere gennemgang af regelsættet afdækker lignende behov Endelig tydeliggøres det i loven, at der ikke er adgang til at klage over afgørelser, der er truffet af skolebestyrelserne i henhold til bestemmelserne i folkeskolelovens § 44, stk. 2-6 og 9.

Valg til skolebestyrelsen i 2010 Kandidatopstilling på forældremøder Værdiregelsæt for skolen Forskudte valg er en almindelig mulighed

Valg til skolebestyrelsen i 2010 Følgende ændringer indgår At forældre til børn i specialklasser sikres repræsentation, hvis der på skolen er specialklasser på mindst 3 klassetrin og At forskudte valg vil blive gjort til en almindelig mulighed At henvisningen til de kommunale valgregler fjernes, hvilket giver mulighed for større fleksibilitet Hvervet som forældrerepræsentant i skolebestyrelsen opretholdes som borgerligt ombud At valgperioden for skolebestyrelsen ændres fra 1. april til 1. august

Ændringer i folkeskoleloven Om præcisering af ansvarsforholdene Henvisning til specialundervisning Flytning af elever Fravigelse af prøver Klasseindplacering - omgængere og opgængere Klageadgang