Frøslev-Padborg skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen på Skibet Skole
Advertisements

Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Møde med klasserådsrepræsentanterne
Forældremøde på Stestrup Skole
Skolebestyrelsens opgaver
Date1 Kontakt til kontaktforældre Billede af skolebestyrelsen og skolen.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Årshjul Skolebestyrelse 2010/11
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne. Program for tirsdag den 31. maj 2011 kl på LO-skolen 19.00Velkomst. Formand før Børne- og.
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Trivselsundersøgelse og Ledelsesevaluering i Region Midtjylland
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
Invitation til skolebestyrelserne
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Valg til skolebestyrelsen - en orientering om de regler, der gælder for skolebestyrelsesvalget 2010.
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
Forældreinformation om skolebestyrelsesvalget Ny skolebestyrelse fra august 2014 Valg hver 4. år Din mulighed for at få indflydelse, nærdemokrati 7 medlemmer.
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Skolebestyrelsesarbejdet. Hvor En skolebestyrelse er en bestyrelse på en uddannelsesinstitution, hvor både forældre, elever og lærere samt skolens ledelse.
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
Tilsynspligt en større indsigt i skolens gang og virke Bliver en del af skolen indefra. tidlig information om - og mulighed for at kommentere på skolens.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Sammenlægning af Boblen og Loppen – efterår 2012 En gennemgang af processen.
Fokus på skolestarten Hedeboskolen Skagen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 8. november 2011.
APV Lindved Skole Januar Rengøring SFO Undervisning.
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Dialogmøde 17. januar 2011.
Velkommen til fælles Informationsmøde
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Værktøjskassen Skoleledelsen. Baggrund Amondo og AZENA har udviklet værktøjskassen for Integrationsministeriet Værktøjskassen er en i en serie af 5 værktøjskasser,
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Tove Ditlevsens Skole Udbygning til fire spor specialklasse samt etablering af 100 fritidspladser.
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Velkommen til informationsmøde om kommende 7. klasser
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
BYRÅD SBU Skolebestyrelser Skoleforum Styrelsesvedtægt.
Skolebestyrelsens årsberetning Skolebestyrelsens opgaver Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om –undervisningens.
Lederevalueringens betydning  Det forberedende arbejde – visioner og værdier – meget spændende proces  Den 17. marts 2003 afleverede jeg 3 spørgeskemaer.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Helsingør Kommune Standardskabelon Center for Politik og Organisation, Strategi, HR og Kommunikation Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole Oplæg.
Præsentation til forældremøde 2016 Skolebestyrelsen Præstø Skole.
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Når alle er forskellige er ingen anderledes
Princip for kontaktforældre
Bestyrelsesmøde
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Årsberetning for Gjessøs Børn
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Præsentationens transcript:

Frøslev-Padborg skole En 2-sporet skole med 349 elever og 42 ansatte En modtageklasse for 1.-4.kl. En erhvervsklasse for 8.-9.kl. Fælles værdier: Anerkendende dialog Gensidig respekt Proaktiv tænkning Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam

Task Force projekt ”Skab et anerkendende skole-hjemsamarbejde med fokus på nydanske forældre” Igangsat via kommunens integrationsafdeling - 3 skoler i Aabenraa kommune Frøslev-Padborg skole har modtaget mange nydanske elever inden for de seneste 5 år Frøslev-Padborg skole er den skole, der har næst flest tosprogede børn i Aabenraa kommune Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam

Hvorfor sætte fokus på skole-hjem samarbejdet på FRP-skole? Der er mange nydanske børn og forældre – 23 %. Antallet har udviklet sig stærkt de seneste 5 år. Behov for fornyelse i skole-hjem samarbejdet generelt på skolen. Samfundet har udviklet sig og forældrenes behov og prioriteringer stiller andre krav og ønsker for kommunikation og samarbejde Skolens samarbejde med hjemmene har ændret sig: mindre interesse for kalenderstyring mere fokus på behov og ønsker skal give mening og derfor opleves flere individuelle behov Evaluering giver ikke altid mening for begge parter (skolen og hjemmet) i den nuværende form Skole-hjemsamarbejdets organisering og struktur er i dag ens for hele skolen. Der ønskes en udvikling med særlig fokus på behov for de enkelte faser. Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam

Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam

Tidsplanen Ledelsen: forår 2010/september 2010. Skolebestyrelsen: Beslutning om projekt i oktober 2010. Valg af medlemmer til arbejdsgruppen 16.12.2010 Pæd. personale: Torsdagsmøde 20.01.2010 Valg af 2 repræsentanter til arbejdsgruppe Arbejdsgruppen: Primo februar 2011. Planlægning. – NB!! Pæd. råd: 24. februar 2011 – hvorfor har vi skole-hjemsamarbejde? Skolebestyrelsen: 24. februar 2011 – Hvorfor har vi skole-hjemsamarbejde? Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam

Tidsplan side 2 Arbejdsgruppen: medio marts – Fra tanke til handling – opsamling fra møderne Skolebestyrelsen: 31. marts 2011 – hvad gør vi frem over i skole-hjemsamarbejdet? Pæd. råd: 7. april 2011 – Hvad gør vi fremover i skole-hjemsamarbejdet? Ledelsen: Maj 2011 - Hvad gør vi fremover i skole-hjem samarbejdet? Opfølgning på de reviderede principper og igangsætning af de besluttede aktiviteter. Nye principper skal være gældende fra august 2011. Udmøntning af principperne drøftes på forældremøder og med kontaktforældre i efteråret 2011. Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam

Arbejdsgruppen Arbejdsgruppens medlemmer: 2 forældrerepræsentanter fra skolebestyrelsen 2 lærerrepræsentanter 2 fra ledelsen ?? Nydanske forældre og SFO-pædagoger Der overvejes hvordan vi kan inddrage de nydanske forældre i processen Skolen forventes at skulle oprette SFO pr. 1. august 2011. Hvis det bliver tilfældet vil der også komme en repræsentant for SFO med. Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam

Skoleledelsens overvejelser Hvordan kan vi involvere nydanske forældre i projektet? vælge 2 repræsentanter ind i arbejdsgruppen invitere en netværksgruppe af nydanske forældre til en workshop om skole- hjemsamarbejdet ligesom skolebestyrelsen og lærerne/pædagogerne Invitere både danske og nydanske forældre til en workshop om skole- hjemsamarbejdet i fremtiden (ikke SB-medlemmer) Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam

Muligheder og udfordringer i projektet Projektet er interessant. Rart med færdigtfabrikerede arbejdsbeskrivelser Det falder i en usikker tid for såvel ledelsen som medarbejderne (skolestrukturændring) Er usikker på, om egen tidsplan lige nu holder! Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam