Hjælpemidler til børn med gigt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende
Advertisements

Hjælpemidler eller? Overvejelser……
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Menièretræf Herning d
Mirjam Gismervik, koordinerende fysioterapeut CPOP Region Syddanmark
Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Konklusion på Workshop om sindslidende
PengeSpillet.
Kommunens sagsbehandling
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Fra inkontinensproblem til bevilling
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
og et par brændvarme problemstillinger Martin Hauerberg Olsen, Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri (ViHS), Servicestyrelsen.
Selvejende institutioner i Danmark
Optikermøde den 8. maj 2012 • Støtte til special- og svagsynsoptik.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Konvention om rettigheder for personer med handicap – FN Lov om social service Lov om kompenserende specialundervisning for voksne Præsentation – Vil.
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Hverdagsrehabilitering
Type 2 Diabetes Sociale forhold Emne: Sociale forhold Formål
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”
Mobility management og sundhed Mobility og Sundhed.
Temadag for tandlægekonsulenter
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Medicinering af beboere på botilbud
H JÆLP TIL A FGHANISTAN Opfordring til velgørenhedsarbejde i provinsen Herat i det nødsramte Afghanistan. På billedet: Zahra og Sayed Olawi samt Arne Hansen.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
2-01.
Region Midtjyllands tilbud 2013
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Medicinsk Center Geriatrisk Afdeling G Hvordan sikres omsorgen i optimerede operationsforløb? Ældre patienter.
Neurorehabilitering Teori og Praksis
 Kommunalreformen, alle regioner og kommuner skal være medlem af et trafikselskab  Gl. Århus Amt og Gl. Ringkjøbing Amt havde ikke noget trafikselskab.
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
Tema 1 Muligheder for hjælp og støtte efter serviceloven
Muligheder og rettigheder
Tværsektoriel samarbejdsmodel 3-årigt udviklingsprojekt støttet af Socialministeriet. Projektgruppe: Det børne- og ungdomspsykiatriske Hus ved OUH, Odense,
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Jørgen Feldbæk Nielsen Professor, overlæge dr.med
Sådan administrerer vi § 82a – samspillet med § 82
Elektroniske ”hjælpemidler” DTHS Netværksdage 2012
”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed DEN 4. SEPTEMBER.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Psykoedukation Merudgifter og kompensation for tabt arbejdsfortjeneste Servicelovens § 40, 41 0g 52.
TEKNOLOGISEMINAR 2015 Gennemgang af udvalgte dele af hjælpemiddel- og forbrugsgode reglerne Serviceloven §§ 112 og 113.
AGS Kursusweekend lørdag den 3. September 2011 Topcamp Riis Give Offentlige støttemuligheder Socialrådgiver Gunver Bording Rådgivning Team Sjældne Handicap.
Merudgifter, tabt arbejdsfortjeneste, forsørgelse, støtteordninger, mentorstøtte, bostøtte mv. Tove Kjeldgaard Socialrådgiver.
Serviceloven §50 Undersøgelse §52 mulige støtteforanstaltninger: Friplads i fritidsklub, ungdomdsklub o.l. Støtte i hjemmet Familiebehandling Aflastning.
Oplæg om DUKH og grundlæggende muligheder for støtte til børn og unge ”Nye udfordringer – Nye forventninger” GUU-GUA foreningen Den 18. juni 2011 Quality.
Om Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) Lægeforeningens generalforsamling 4. november 2011.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Afgrænsningscirkulære Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet.
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Sådan administrerer vi § 82a – samspillet med § 82
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Personligt Tillæg Folkepension.
Sådan administrerer vi § 82a – samspillet med § 82
Præsentationens transcript:

Hjælpemidler til børn med gigt Marianne Guldberg Ergoterapeut Odense Universitetshospital

Regler på hjælpemiddelområdet Serviceloven Paragraf 11: Kommunen skal yde støtte til personer med varigt nedsat fysisk funktionsevne når hjælpemidlet: I væsentlig grad kan afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne I væsentlig grad kan lette den daglige tilværelse Det er altid en individuel vurdering. En bestemt diagnose udløser ikke bestemte hjælpemidler. Det er barnets vanskeligheder i hverdagen, som er afgørende. Det er kommunes sagsbehandlende ergoterapeut, som er ansvarlig for bevilling. Kropsbårne hjælpemidler (eks. håndledskinner) bevilliges ofte ikke af ergoterapeut, men af sagsbehandler med specielt ansvar for dette område.  

Hjælpemiddeljunglen Hjælpemidler/Forbrugsgoder/Merudgifter ??? Et område i løbende udvikling Grå zone område, hvor der et svært at skelne de enkelte begreber fra hinanden. Tendens mod mere og mere egenbetaling

Almindelig handel ??? Genstande som kan købes i almindelig handel bevilliges almindeligvis ikke som et hjælpemiddel og defineres som forbrugsgoder. Eks. badetaburetter, køkkenredskaber med fortykket greb, el-cykel, trykaflastende madrasser Hvad er almindelig handel ?????? Nethandel bliver mere og mere brugt/almindeligt !! Defineres ofte som ”hyldevarer” i en alm. butik.

Forbrugsgoder Nogle forbrugsgoder kan bevilges af ergoterapeut efter service lovens paragraf 113: Forbrugsgoder er et produkt, der kan købes i almindelige forretninger og ikke er særligt fremstillet for at afhjælpe en funktionsnedsættelse. Nogen forbrugsgoder er så almindelige at anskaffe sig, at der ikke kan ydes støtte til dem eks. almindelige stole, senge mm. Der ydes ikke hjælp til forbrugsgoder, der koster under 500 kr. (samlet set) Egen betaling på 50 % af prisen. ”Ved forbrugsgoder der fungerer som et hjælpemiddel bevilliges den fulde pris. ” Man skal have en varig funktionsnedsættelse og der skal være tale om en væsentlig daglig lettelse.

Merudgifter Merudgifter bevilliges af sagsbehandler efter servicelovens paragraf 41 Merudgiften skal være en konsekvens af barnets nedsatte funktionsevne og dine samlede merudgifter skal overstige minimumsgrænsen 4.248 kr. pr år. Kan et hjælpemiddel ikke bevilliges som et hjælpemiddel eller en forbrugsgode kan sagsbehandler ofte ikke bevillige som merudgift.

Hjælpemidler til skolebrug Den enkelte skole har ansvar for at stille nødvendige hjælpeforanstaltninger til rådighed eks. stol, computer. Henvend jer til skoleleder. Den kommunale ergoterapeut vil ofte gerne være behjælpelig med at vejlede omkring eks egnede stole.

Regionen/sygehusets ansvar i forhold til hjælpemidler Det er regionens ansvar at forsyne patienter med behandlingsredskaber/hjælpemidler som led i den aktuelle sygehusbehandling med det formål at : Forbedre behandlingsresultatet Forhindre en forringelse af resultatet Til børn med gigt kan det eks. være en kørestol, som er en del af behandlingen (ledaflastning) i den akutte fase.

Rådgivning om hjælpemidler i Regionen Nogle regioner har et centralt rådgivningstilbud omkring hjælpemidler. Er organiseret forskelligt i de forskellige regioner og hedder ikke det samme. På fyn hedder det CRS (center for Rehabilitering og Specialrådgivning og er placeret i Odense. Kommunerne skal betale abonnement. Nyborg og Fåborg Midtfyn kommune betaler ikke og deres borgere kan derfor ikke benytte tilbuddet. I Odense er der åbent hus en gang om måneden, hvor man kan se forskellige hjælpemidler og låne med hjem til afprøvning.

Regionale/fælles kommunale rådgivningstilbud Holbæk: Specialrådgivningen, Handicap og Hjælpemidler Rosenvænget 13 4300 Holbæk  -  www.hjaelpemidler.com Udstilling af hjælpemidler/udlåner til afprøvning Esbjerg: Kommunikation & Hjælpemidler Høgevej 11 6705 Esbjerg Ø Tlf. 7616 3405 Børneergoterapeut giver vejledning/lille udstilling med hjælpemidler til børn Nordsjælland Falck Hjælpemidler Har Åbent hus hver torsdag og en udstilling. Se mere på deres hjemmeside http://www.falck.dk/healthcare/ydelser/hjaelpemidler/

Ergoterapeutens rolle på OUH Vurderinger af børnenes funktionsniveau via samtale omkring hverdagens aktiviteter og observation af aktiviteter eks. i køkkenet Afprøvning af relevante hjælpemidler/skinner. Hjælpemidler kan lånes med hjem til afprøvning. Ansøgninger om hjælpemidler/skinner. Vejledning omkring ledaflastende principper samt øvelser ift. vedligeholdelse af ledbevægelighed og muskelstyrke.

Bestik Swereco børnebestik. Forhandler : www.bjørnnielsen.dk Pris : Velegnet til førskolebørn.

Bestik Easy grip bestik Forhandler: www.Bjørnnielsen.dk Pris Smalt og meget let bestik, velegnet fra ca. 6 år Kan ikke vaskes i vaskemaskine

Bestik Good grip bestik Forhandler: Bjørn Nielsen Procare Pris : 100-150 kr pr stk. Velegnet til teenager/voksne

Bestik Vinklet steakkniv Forhandler: Bjørn Nielsen

Skriveredskaber Writing grips Soft pencil grips Forhandler: PROcare Boghandlere Pris: 33,75 Pris: 86,25

Skriveredskaber Dr. Grib stiftblyant eller kuglepind fra Pilot. Er designet så den reducerer kraftgrebet med op til 40% Forhandler: Procare Pris: 61,25 kr

Skriveredskaber Writing Bird Forhandler: PROcare Pris: 223, 75 kr.

Sakse Stirex sakse Forskellige modeller. Forhandler: PROcare Bjørn Nielsen Pris: 150-200 kr

Grebs fortykkelse Mosgummi Forhandler: Byggemarked Eks. til greb om tøjle eller tusher

Køkkenredskaber Jarkey lågåbner Forhandler: Isenkræmmer PROcare Pris: 40,00 kr

Køkkenredskaber CanPop- åbner til sodavansdåser Forhandler: PROcare Pris: 40,00 kr

Køkkenredskaber Turnkey Forhandler: PROcare Pris: 40,00 kr

Køkkenredskaber Multigrip universalåbner til skruelåg Forhandler: PROcare Pris: 40,00 kr

Køkkenredskaber Good gribs kartoffel-skræller Forhandler: Isenkræmmer PROcare Pris: 69,75

Påklædning Knappekrog Forhandler: PROcare Pris: 79,69 kr

Påklædning Langt skohorn Forhandler: PROcare Pris: 48,75 kr

Påklædning Selvbindende snørrebånd- trak blot i enderne Forhandler: PROcare Pris: 48,75 kr

Påklædning Zip grib Forhandler: PROcare Pris: 60,00 kr

Personlig hygiejne Børste/kam på langt skaft Forhandler:PROcare Pris: 148, 75 kr

Håndledsvarmer i uld Forhandler: Gigtforeningen Pris: 199 kr

Skinner Børnehåndledsskinne Forhandler: Rehband Pris: 169 kr Stabilisere håndleddet (med eller uden tommelfinger- støtte) Måltagning af håndleddets omkrans for at finde størrelse på skinnen. Børnehave/skolebørn

Skinner Manex Rheuma serien er specielt designet til Rheumatoidartrit-patienter. Forhandler: Sports Pharma Pris: 393 kr Til teenager/voksne

Skinner Oval-8 fingerskinne . God til beskyttelse af hypermobile led. Hindre overstrækning af fingerled eks. ved skrivning. Forhandler: Ortos support Pris : 250 kr for 5 stk.