De 5 knapper DriftEventTværfagligtEnkelt fag Kort tidLang tidGruppeIndividuelInduktivDeduktiv.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Skolereform august 2014………………
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Undervisning i ”Relation”
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Aldersintegration - et middel til at opnå målet
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Undervisningsplanlægning
Almen studieforberedelse
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Projektarbejde En praksishistorie.
Et godt afsæt – Handelsskolernes grunduddannelse
Autentisk opgave.
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
Geografi BeskriveJorden. Geografi SamfundsfagFysikGeologiBiologiMatematikKemiHistorie.
Deltagerstyret undervisning
Klasseledelse og cooperativ learning
Hvis digitalisering er svaret, hvad var så spørgsmålet?
 ELEVERNE SKAL UDVIKLE SIG INDEN FOR DE 6 KARAKTERISTIKA – ELLE DE UDVALGTE KARAKTERISTIKA DER ER FOKUS PÅ.
Workstations.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Deltagerstyret undervisning
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Generel introduktion til EC
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
Det Internationale Område
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Skolen og den sociale arv
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
Planlægning, proces og evaluering
Underviserens evaluering af eleven Forståelse af fagligheden: 0____________________________________________________________10 Vilje: 0____________________________________________________________10.
Specialisering 271 UMD.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Talentvejen Opgave Service i Detailhandlen. Formålet Mål Virksomheden Talentet Opgaven Tidsramme Evaluering.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højre klik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis tegne- hjælpelinjer på.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
Uge 12: Prøve på grundforløbsprøven
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Almen Didaktik Indhold og form
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Fra almendidaktik til fagdidaktik
Naturfag.
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Velkommen til fagligt samspil
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
Det udvidede praksissamarbejde i Helsingør
Obligatorisk Selvvalgt Opgave
Underviserne og LMS.
Præsentationens transcript:

De 5 knapper DriftEventTværfagligtEnkelt fag Kort tidLang tidGruppeIndividuelInduktivDeduktiv

Opgaver – et overblik 1 10 Drift Event Tværf. Enkel Lille Stor Individuelt Gruppe Induktiv Deduktiv Møller og Jensen Shop i shop DHF Salgs- opstilling

Møller og Jensen • Møller & Jensen er en fiktiv virksomhed, som eleverne selv putter indhold i • ”Legen” går ud på at gruppen har arvet virksomheden • Eleverne får stillet en masse symptomer på at virksomheden ikke fungerer ordentligt • Møller & Jensen mangler akut kapital, og på fredag kommer der 3 mulige ”investorer” • Eleverne skal overbevise ”investorerne” om at de skal investere i Møller & Jensen • Eleverne arbejde en uge med projektet og fremlægger for ”investorer” og klasse • Casen kommer rundt om mange fagområder, som eleverne på forhånd har fået gennemgået

Shop i shop • Opgaven stilles i et dertil indrettet forretningslokale • En stor opgave • Kan veksle mellem drift og event • Tværfaglig • Butikkerne etableres af grupper af elever 1:1 • Rummer både induktive og deduktive muligheder

DHF Tværfaglig opgave – webintegrator/gymnasie fag – stillet af DHF • Integration mellem den fag-faglige uddannelse og et/flere gymnasie fag • EM håndbold for herrer afholdt i Danmark, januar 2014 • Udvikling af et website, så elever på Media kan gætte på kampresultater • Eleverne arbejder tværfagligt – skal inddrage den viden de har fra deres gymnasiale fag. F.eks. dansk, Kom/IT, samfundsfag • Eleverne arbejder i grupper • Opgaven løber over ca. 4 mdr. • Der arbejdes hen mod event – det er når EM starter. Her er DHF repræsenteret, som de også er undervejs, i forbindelse med udvælgelse af design, funktionalitet m.m.

Salgsopstilling • Knytter faget til Dekoration • Emne: Opstillingsteori • Forgår ude i verden • 3 timers opgave hvor teori anvendes i samspil med butikkens øvrige indretning • Individuel opgave • Event • Enkeltfaglig • Deduktiv

Didaktiske og pædagogiske overvejelser Vi har udvalgt opgaverne: • Møller og Jensen • Salgsopstilling til eksemplificering…

Didaktik Didaktik er læren om undervisningens mål og indhold. Mål; at input bliver til et outcome. Indhold; hvordan de 6 karakteristika sættes i spil sammen med det fagfaglige

Møller og Jensen I opgaven ”Møller & Jensen” ser vi en fordel i at anvende en induktiv undervisningsform, fordi; Det er en undervisningsform, som udfordrer eleven til selv at anvende og kombinere deres fagfaglighed og deres kompetencer. Slutteligt vil vi vurdere elevernes faglige udbytte og processen med de 6 karakteristika i forbindelse med forløbet.

Salgsopstilling Opgaven ”Salgsopstilling”. Her vil vi anvende en deduktiv undervisningsform, fordi den er særlig velegnet til denne opgave, hvor der gives en ren teoretisk tilgang til opgaven, før den løses. Evalueringen; Gives af virksomheden til eleven. Underviseren giver feedback i fht. de 6 karakteristika.

OUTCOME? Den faglige præstation (Bedømmes med karakter) Proces/personlig (Bedømmes ud fra de 6 karakteristika) Synergien giver outcome