Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Advertisements

Mere Velfærd kræver øget produktivitet. Hvad er KORA?  Dannet 1. juli 2012  En fusion af: – DSI – AKF – KREVI  P.t. ca. 100 medarbejdere – økonomer,
Udfordringer og løsninger – Hvordan skal Danmark agere politisk ift
Ole Helby Petersen, Leif Olsen, Lena Brogaard og Stella Mia Sieling
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Iværksætter-rådgivning for nydanskere Nyvirk Iværksættercenter, Århus
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Projektprioritering og -finansieringsstrategi 2012
’Sociale virksomheder’ – idéer som virker
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Møde med KKR den 28. august 2012 Oplæg v/ Johannes Flensted-Jensen & Harald Mikkelsen.
Ekspertudvalget om fattigdom Hvor er udvalget i sit arbejde? Torben M. Andersen.
Det Digitale Byggeri Projektkoordinator Nicolai Hellmann
”FRA SYGEFRAVÆR TIL ARBEJDSEVNE” 27. FEBRUAR 2013 KONFERENCE TORVEHALLERNE I VEJLE Sund By Sekretariatet.
Offentlig-private innovationssamarbejder (OPI)
Visionsproces Fra ord til handling.
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
CSI i forsvaret.
Arbejdet i foreningen Sindslidendes Vilkår siden 1999
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN i samarbejde med FORENINGEN NYDANSKER Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Klimatilpasning som vækstdriver - regionen har en vigtig rolle Dorthe Selmer, vicekontorchef i Regional Udvikling ,
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
INNOVATION i DANMARK Er vi på vej mod en 3. generations innovationspolitik? Innovationspolitikken i dag: –Formål, virkemidler og arbejdsdeling Fremtidens.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Kodeks for offentlig topledelse
Digitaliseringsstyrelsen, 9. februar 2012 Møde i følgegruppe for telemedicinsk handlingsplan og telesårinitiativ.
2-01.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Økologi & Erhverv Politisk arbejde Markeds- afdeling Komm. team Fagligt Team Admini- stration.
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Opgaven og dispositionen ”Beskriv med afsæt i høringsmateriale og høringssvar erhverv Silkeborg” 1.Organisation & jura 2.Points of excellence 3.Køreplan.
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Ejerledelse – Nu og for fremtiden – Ejerledelseskonference 2015 – 25. februar 2015 Center for Ejerledede Virksomheder Forskning, uddannelse og dialog Peter.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Øget samarbejde mellem erhvervsfremme – beskæftigelse - uddannelse Det Midtjyske Kompetenceråd 4. marts 2011.
Fødevare-rådet som ekspertråd for Vækstforum. Vækstforum – et partnerskab Vækstforum KommunerErhvervslivet Regionsråd Andre vækstfora Danmarks Vækstråd.
1 CSR er mere end virksomhedernes sociale engagement - CSR i Danmark / Steen Vallentin Inst. f. Ledelse, Politik og Filosofi CBS Center for Corporate Social.
Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 31. marts 2011.
26. MAJ 2011 AARHUS UNIVERSITY LIBRARY - idé og baggrund PRÆSENTATION AF METTE THUNØ AARHUS DEN AARHUS UNIVERSITET.
Implementering i Region Midt
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
DMU den 2. januar 2007 Lauritz B. Holm-Nielsen A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet 2007.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Tommy Engedal Kronborg
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Fundament: Ligeværdigt samarbejde LauRie’s Mening, Vision og Værdier At skabe glæde og trivsel for mennesker, som ikke kun har modelmålene At skabe glæde.
Iværksætteri Socialøkonomisk virksomhed Erfaringer & potentialer Fælles Fynsk Beskæftigelsesforum.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
EBAS Energi- og Bygningsrådgivning A/S Byggeskadeforsikring Energi og bygningsrådgivning A/S (EBAS) Bygherreforeningen & Ejendomsforeningen Danmark.
Principerklæring for DBU Bredde - til vedtagelse på års-/delegeret-/repræsentantskabsmøder 2018 FLU indgik i 2015 en ny breddeaftale med DBU for perioden.
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Præsentationens transcript:

Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed? Det kræver som det første nogle begrebsafklaringer.

Hvad er en socialøkonomisk virksomhed? EMES: www.emes.net Når der på EU niveau tales om den sociale økonomiske sektor, ses denne som rammen om en række forskellige virksomhedsformer, som har det til fælles, at de adskiller sig fra markedsøkonomien ved at deres primære formål ikke er at skabe profit; men at opfylde nogle sociale og samfundsmæssige behov og samtidig udvise ansvarlighed (accountability) over for interessenterne.

Kriterier for socialøkonomisk virksomhed I en dansk kontekst kan man tage udgangspunkt i interesseorganisationen Center for Socialøkonomis kriterier for en socialøkonomisk virksomhed: Har et socialt, sundheds- og eller miljømæssigt formål Har et salg af ydelser og / eller produkter Geninvesterer et eventuelt overskud i virksomheden og formålet Er organisatorisk uafhængig af den offentlige sektor … har et CVR-nr.   Center for socialøkonomi http://www.socialokonomi.dk Jf. rapporten, side 25

Kriterier fortsat… Herudover peger Center for Socialøkonomi på yderligere tre karakteristika: Innovation - herunder nye produkter, ydelser eller nye måder at involvere samarbejdspartnere Brugerinvolvering og lokal forankring Partnerskaber på tværs af sektorer

Center for socialøkonomi vurderer, at styregruppens idéer og visioner for Netværkstedet er en unik idé, som ikke er set tilsvarende i Danmark. Huset kan etableres som en social økonomisk virksomhed, og visionen, opbygningen og på sigt erfaringerne vil kunne ”eksporteres” til andre. jf. rapporten, side 17

Tager man udgangspunkt i international og national forsknings definitioner kan man således svare bekræftende på spørgsmålet om Netværksstedet kan drives som socialøkonomisk virksomhed. Der er: Et socialt sigte Salg af produkter eller ydelser Geninvestering af overskud i virksomheden Demokrati og borgerinddragelse

Skal Aarhus have et ungdomshus? Aarhus har før vist pionervejen

Aarhus kommune som pioner Aarhus Kommune er en af de første kommuner, der har udarbejdet en ”Strategi- og handleplan for fremme af socialøkonomiske iværksættere og virksomheder”. Erhverv og beskæftigelse under borgmesterens afdeling har i slutningen af 2011 iværksat arbejdet med udformningen af en strategi for socialøkonomiske virksomheder i kommunen, som skal implementeres i beskæftigelsespolitikken. Det kan ses som udtryk for lokal udmøntning af velfærdsinnovation. Kilde: Aarhus kommune, Beskæftigelsesforvaltning, Notat, sagsnummer 2012/00017-002: Strategi- og handlingsplan for fremme af social-økonomiske iværksættere og virksomheder i Aarhus. Se på: http://www.aarhus.dk/~/media/Dokumenter/Borgmesterens-Afdeling/Erhverv/Erhvervs--og-byudvikling/Ivaerksaetteri-og-virksomhedsudvikling/Socialoekonomiske-ivaerksaettere-og-virksomheder.pdf

Socialøkonomiske virksomheder set i en innovationsteori

Socialøkonomiske virksomheder er kommet højt på den politiske dagsorden. I finansloven for 2013 er der afsat midler til at fremme forholdene for de socialøkonomiske virksomheder. Øvlisenudvalget

Udvalget for Socialøkonomiske virksomheder I daglig tale Øvlisenudvalget efter (den nu tidligere) formand for udvalget Mads Øvlisen, skal: Opstille en definition af socialøkonomiske virksomheder Analysere og vurdere barrierer og muligheder for etablering, udvikling og drift af socialøkonomiske virksomheder, herunder: - Lovgivning og administrativ praksis - Virksomheders, fondes, foreningers og offentlige myndigheders muligheder for at understøtte, oprette og samarbejde med socialøkonomiske virksomheder. Beskrive en ny selskabsform for socialøkonomiske virksomheder, herunder udarbejde udkast til lovforslag om en ny selskabsform for socialøkonomiske virksomheder http://erhvervsstyrelsen.dk/udvalg http://www.evm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2013/07-02-13-nyt-udvalg-skal-saette-gang-i-de-socialoekonomi

Øvlisenudvalget - forsat Komme med anbefalinger til mulige erhvervspolitiske tiltag, der kan fremme levedygtige socialøkonomiske virksomheder, herunder praktiske værktøjer, tilbud om målrettet rådgivning, partnerskabsprogram med store virksomheder og adgang til kapital. Vurdere hvordan kendskab, viden og erfaringer om det markedsmæssige potentiale i produkter og ydelser fra de socialøkonomiske virksomheder kan udbredes. Udvalget skal inddrage relevante interessenter for at sikre bred opbakning til arbejdet og skal desuden inddrage erfaringer fra andre lande. http://erhvervsstyrelsen.dk/udvalg