Buskelundskolens børnehave Fokus for år 2009 -2010.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bhu Roholmhaven Ny struktur
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Inklusion Fællesskab Faglige mål Rumlighed.
Hjerterum og opsøgende funktion
Set i forældreperspektiv
Ørestad Skoles værdier
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Informationsaften Aftenens program:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
For børn der har svært ved/ikke kan begå sig i en ” almindelig ” idrætsforening. R.H.I.F.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Forædremøde den
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Velkommen til Lagoni SFO
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Forældremøde X årgang.
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Jeg støtter barnet ved:
Fælles forældremøde Thurø
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Formålet med aldersblandede hold & rullende skolestart
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
17. nov. 2011:Orienteringsaften januar:Indskrivningsaften skole og SFO. (kl ) Senest d. 1. april:Børnehaverne sender overleveringspapirer.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Årshjul for aktiviteter 2013– 14 med indarbejdet læreplanstemaer
INDSKRIVNINGSMØDE.
0.årgang 2012/ årgangs struktur - Hverdagen på 0.årgang.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
For førskolegruppens forældre
Al undervisning understøtter alle børns læring og udvikling.
Lærings- og praksisfortælling
Velkommen til skolen ved Bülowsvej & SFO Thorvald
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Struktur Økonomi Tidsplan Pædagogik. PROGRAM – forældreworkshop 1. marts kl – i gymnastiksalen Kl Velkommen v/ Lance Luscombe (skoleleder)
Præsentation af forårs-sfo
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Natur og naturfænomener 1. Halvår 2017 JUL JAN APR OKT JUN MAJ MAR FEB AUG SEP NOV DEC
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Krop og bevægelse 1. Halvår 2016 ? JUL JAN APR OKT JUN MAJ MAR FEB AUG SEP NOV DEC
Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Målformuleringer i et børneperspektiv
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Strategiske pejlemærker
Præsentationens transcript:

Buskelundskolens børnehave Fokus for år

Fokus for det kommende år NYE FÆLLESSKABER Pædagogiske læreplan sociale kompetencer med fokus på at få etableret trygge fællesskaber for alle. Pædagogiske læreplan sprog med fokus på sprogvurdering af 3-årige Pædagogisk læreplan kulturelle udtryksformer og værdier

Nye fællesskaber – ny organisering Sammenhæng: Vi har fokus på inklusion og tryghed i vores hverdag både for børn, forældre og personale. Omdrejningspunktet er at få skabt vitaliseringsmiljøer i børnehaven der tilgodeser: At børnene bliver set som de er At børnene oplever at høre til At børnene møder rollemodeller som kan vise dem hvad de kan bliv betydningsfulde voksne og andre børn At børnene møder passende udfordring, så de bliver støttet i deres nærmeste udviklingszone i meningsgivende fællesskaber og meningsfulde læringsrum inden for de 4 kompetencefelter Videnskompetence Det udfordrende obligatoriske uderum (noget bestemt at lære) Sociale kompetencer Det udfordrendevvoksenrammesatte børnevalgte uderum (at lære sammen med andre) Selvvurderingskompetence Det stabile voksenstyrede hjemmerum (Mange måder at lære på) Værens- og oplevelseskompetence Det selvstyrende hjemmerum (lyst til at lære)

Nye fællesskaber – ny organisering Mål: Et inkluderende fællesskab, hvor der er skabt tryghed for børnene – fællesskabet rummer alle Venskaber der ikke lukker sig om sig selv – men åbner op for nye fællesskaber Styrke legerelationerne Ro og fordybelse – læring og udvikling Styrke personalefællesskabet – ikke at være så sårbare

Nye fællesskaber – ny organisering Tiltag: Børnene fordeles i 4 aldersblandet hjemmegrupper både med piger og drenge Det tilstræbes ligelig fordeling i hjemmegruppen – kan det ikke tilgodeses tilstræbes, ligelig fordeling i team. De 4 hjemmegrupper inddeles i 2 team Holddeling: 14 dagsperiode i de enkelte afdelinger pr team. Børnehaven åbner i Huset kl Der åbnes på Gården kl i en forsøgsperiode. Det betyder, at alle børn som møder inden kl afleveres i Huset og de børn som skal være på Gården afleveres der, efter kl Børnehaven lukke i Huset kl De børn og voksne som har været på Gården er tilbage i Huset Se også beskrivelse af børnehavens hele dag. Der tilbydes aktiviteter på tværs af team. Om fredagen er vi alle i Huset i aldersopdelte grupper

Mandag til torsdagFredag - Legedag i børnehaven 6.45 – 8.00Tilbud om morgenmad 8.15De børn og voksne som skal på Gården tager tøj på, pakker og går 9.10 – 9.40Morgen hjemme i aldersblandet hjemmegrupper.Morgen hjemme for en aldersgruppe De to øvrig aldersgrupper gå på legepladsen, salen eller på Gården – 11.30Uderum Aktiviteter – leg - MEB – – Hjemmetid Vi spiser madpakker i hjemmegrupperne Oprydning efter madpakker Børnene guides på legepladsen Vi spiser madpakker i de grupper vi er i Oprydning efter madpakker Børnene guides på legepladsen – Uderum Børnene støttes i at igangsætte gode lege Børn og voksne forlader Gården for at gå i Huset Uderum Børnene støttes i at igangsætte gode lege – Fr Oprydning af børnehaven, Spiser frugt læser, spiller, leger Oprydning af børnehaven, Spiser frugt læser, spiller, leger Barnets hele dag

Nye fællesskaber – ny organisering Tegn: Vi ser En overskuelig hverdag for børn, forældre og personale. En hverdag hvor vi voksne kan være stillads for alle børn, en hverdag der giver større mulighed for at være stillads for børn med særlige behov og for ny børn. En hverdag med så få opbrud som overhovedet muligt, for flest børn. Børn der trives Børn der ved hvad de skal – en kendt og overskuelig hverdag Børn der hjælper hinanden – tager vare på hinanden og hjælper og guider. Børn der få øje på nye legerelationer Små grupperinger og positive legerelationer på kryds og tværs af hjemmegrupper og alder Børn der kan fordybe sig i leg og aktivitet Børn der har fysisk plads til leg og fordybelse - Færre konflikter Børn der møder flere forskellige voksne, som hver især kan byde ind med noget forskelligt. Voksne der har kendskab til hele børnegruppen i børnehaven. Voksne der samarbejder på tværs af hjemmegrupper og team Flere voksne til at dække hverdagen og dermed voksne der bruger mindre tid på at organisere hverdagen Flere voksne til at løfte opgaven – mindre sårbarhed i ydertidspunkterne og i middagspausen.

Organisering af børn og voksne i børnehaven Guldsmedene Mariehønsene Sommerfuglene Haletudserne Hjemmegrupper

Virkeligheden findes i utallige versioner og skabes i øjeblikket Den måde vi tænker – tale om os selv, hinanden og vores fælles arbejdsplads på det er det som konstruerer den virkelighed, vi lever i Med andre ord – sproget vi bruger og fortællingerne vi fortæller skaber vores virkelighed.