Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til skolen ved Bülowsvej & SFO Thorvald

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til skolen ved Bülowsvej & SFO Thorvald"— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til skolen ved Bülowsvej & SFO Thorvald

2 Målet for maj perioden 2014 SFO Thorvald
”At skabe trygge rammer for de kommende børnehaveklassebørn og forældre, så de føler sig velkomne og så børnene får en god overgang fra børnehave til SFO på Skolen ved Bülowsvej.” Børnene oplever glæde ved at gå på SFO og får nogle fælles sjove og spændende oplevelser i perioden. Børnene etablerer legerelationer. Børnene deltager i voksenstyrede aktiviteter og iagttages med henblik på at danne harmoniske klasser. Personale og forældre har en god dialog om børnenes trivsel.

3 Børnene fordelt i to grupper
Planeterne ca. 50 børn Stjernerne ca. 50 børn Mars Venus Neptun Jupiter Karlsvognen Store bjørn Nordstjernen Sirius

4 Principper for majperioden
Børnene er i en fast gruppe med faste voksne i hele perioden. Børnene bringes systematisk i situationer, hvor de kan lære de andre børn at kende. Børnene får en struktureret formiddag ,som minder om den struktur, de vil møde i børnehaveklassen. Tidlig og tæt kontakt mellem forældre og primærpædagog.

5 Mål: Børnene deltager i voksenstyrede aktiviteter og iagttages med henblik på at danne harmoniske klasser. Hvordan tilrettelægger vi aktiviteter så det enkelte barn systematisk lærer andre at kende og samtidig er i trygge rammer?

6 Og mens alt dette foregår iagttager vi….
Hvordan tackler barnet små konflikter med kammeraterne? Kan barnet modtage en kollektiv besked? Kan barnet koncentrere sig om at lytte til oplæsning, kigge i bøger, klippe, tegne? Kræver barnet hele tiden opmærksomhed fra voksne? Er barnet nysgerrigt og interesseret i at lære nyt? Får barnet let kontakt til andre børn? Hvem er glade for at lege sammen?

7 Forældrebekymringer Åbne porte De mange børn Stort område

8 Det store område… Ved de nu hvor børnene er?
Indskolingsgården Indskolings/SFO gården . Her leger børnene frit. Skolegården/SFO-børn kun ifølge med en voksen

9 Hertil og ikke længere Lågen ved Bülowsvej Lågen ved Fuglevangsvej

10 Som forældre kan du forvente
Forvent venlighed og Imødekommenhed. Forvent dialog om dit barns trivsel Forvent omsorg og tryghed for dit barn. Forvent leg, godt kammeratskab og sjove aktiviteter.

11 Forventninger til jer forældre
Vi forventer at forældrene…….. Er ansvarlige voksne i forhold til børnenes SFO og skolegang – ”ikke brugere”. Deltager i trivselsgrupper, forældresamtaler, læser ugeplaner på forældreintra mv. Henvender sig hvis der er noget vi skal vide eller bør gøre anderledes. Taler pænt om SFO/Skolen og med SFO/Skolen.

12 Om SFO Thorvald Ca .400 børn 22 ansatte 2 faste voksne på legepladsen
Børnene er årgangs opdelt på etagerne.

13 SFO opdeling 1. august 2014 4. etage 3. etage 2. etage 1. etage
Multisalen Gården 2. årgang 1. årgang 0. årgang 3.årgang Alle årgange Line, Kathe, Jacob, Steff, Silas Marianne, Jens, Anne, Joana, Jørgen, Cecilie, Therese, Kasper, Mie, Maj, Andreas, Studerende Pernille, Amalie, Mikkel, Thomas, Birgitte Alle årgange Ask, Michael Plus lærere der er tilknyttet årgangene på de fire etager.

14 Samarbejdsflader Personalemøder Etagemøder Fokusmøder Årgangsmøder
Indskolingsmøder PPR samarbejde Pædagogiske udvalg MED udvalget Skolebestyrelsen Udviklingsgrupper Personalet organiseret i teams på etagerne Primære pædagoger i klasserne Lærer/Pædagog team – Årgangsteams Pædagoger med forskellige funktioner

15 Fokusområder Trivsel og udvikling Natur Bevægelse Dansk Matematik
IT/multimedie Inklusion Legens betydning socialisering

16 Aktiviteterne Kreative værksteder Bevægelse Natur
Sang/Drama Gården IT/multimedie Lektiecafeen Legens betydning socialisering Vi tilstræber at holde værkstederne åbne hver dag. kl. 13:30 til kl. 15:30 Værkstederne vil være fordelt på etagerne. Onsdag: Multimediedag samling/børnemøde. Ingen kreative værksteder Bevægelse hver dag.

17 Information Skoleporten Forældre Intra: Månedsbrev / aktivitetsplan
Ferieuger: Børnene og de voksne samles på færre etager Aktivitetsplan for hver uge. Lukkedage: Dagen efter Kristi Himmelfart Uge 52 mellem jul og nytår. OBS Pr. 1. august 2014 lukker SFO 16:30 om fredagen. Frugtordningen; Det koster 300,-kr. pr. år.

18 Den første dags program
Kl. 9: 00 til 10:00 Fælles morgenbrød på 2. sal. Kl. 10:00 til 11:00 Mor og far går en lille tur. Kl. 11:00 Børn og forældre mødes i Multisalen. Vi synger ABC sangen. HØJT HURRA… TAK FOR I DAG Kl. 12:50 Almindelig SFO dag for alle.


Download ppt "Velkommen til skolen ved Bülowsvej & SFO Thorvald"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google