Ny Dagtilbudslov – og hva´ så?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Advertisements

Dagsorden Velkomst v. ordstyrer Palle Woss, direktør i LDD
Opfyldelse af lovmæssige bestemmelser Med udgangspunkt i bestemmelserne i Dagtilbudsloven vurderes øvrig lovgivnings forpligtigelse i forhold til opgaven.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Sprogvurderinger af 3-årige
Folkeskole-reformen August 2014.
Velkommen til Temadag for ledere og souschefer
Introduktion til Sprogpakken
Selvejende institutioner i Danmark
Børne- og Ungeområdet Målgrupper
En fortællende frise om Nattergalens BUPL støttede projekt: Hvordan ser dagtilbuddet ud i et drengeperspektiv – fra start til slut.
Oplæg om den nye dagtilbudslov
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Måltidet – lyst og fællesskab
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Præsentation af Ankestyrelsen v. ankechef Henrik Horster
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Velkommen Hvorfor er vi her i dag. Hvad skal vi lave i dag? Hvad er EU?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Sprogpakken Introduktion til kurset. Introduktion Velkomst Præsentation –af kursister –af undervisere Registrering/stamoplysninger Film: Taler vi om det.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
Sammenlægning af Boblen og Loppen – efterår 2012 En gennemgang af processen.
’Jeg sætter ord på og udvikler mig’
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Leder-souschef Temadage DLO
 Bullerup Børnehave - Et lidt ”anderledes forløb”
Målstyret læringsreform
Velkommen til DLOs konference ”Dokumentation og evaluering”
Evaluering på dagtilbuds- og skoleområdet BKF Regionsformandsmøde 23. Maj 08.
Temadag for klubberne i Roskilde 2012 Af Direktør Jesper Reming Tangbæk, Børn og Kultur Børn og Kultur.
Specialisering 271 UMD.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Pædagogens univers.
Pædagogens univers Fra vugge til krukke… En generalist uddannelse – Børn og unge – Mennesker med sociale problemer – Mennesker med nedsat funktionsevne.
BUPL’s syn på små og store institutioner
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Maj 2008 Den optimale centralisering Case: Dagtilbud.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Velkommen til DLOs årlige konference for/om Private daginstitutioner, iår om: ”Samarbejdet med Kommunerne” Den 4. juni 2016 i Mødecenter Odense Daginstitutionernes.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Ledelsens betydning for at lykkes!
Forebyggelsesarbejdet i dagtilbud DB DB Topmøde 15. april 2016
Områdeforældrebestyrelsens arbejde
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Omsorgskultur i daginstitutioner
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Ny Dagtilbudslov – og hva´ så? Velkommen til DLOs konference Ny Dagtilbudslov – og hva´ så?

DAGINSTITUTIONERNES LANDS-ORGANISATION Program: Det store overblik og afmærkning af det nye (Søren Winther, BUPL). Pædagogiske Læreplaner og forældrebestyrelser (Michael Engell Hansted, DLO) Sprogvurderinger (Dorthe Bleses) Børnemiljøvurderinger (DCUM) Brugerinformation (Mona Boel, specialkonsulent, Indenrigsministeriet)

Dagtilbudsloven ● En rammelov Bistandsloven (1976) ▼ Lov om Social Service (1998) Dagtilbudsloven (2007)

Dagtilbudsloven – hvorfor ? modernisere og udbygge bestemmelserne om dag-, fritids- og klubtilbud til børn og unge med henblik på regelforenkling samt kvalitets- og serviceforbedringer. Samt sætte yderligere fokus på indholdet af tilbuddene, herunder tilbuddenes betydning for børn og unges trivsel og udvikling af kom-petencer, samt at øge fleksibiliteten for familierne og skabe en klarere ansvarsfordeling for tilbuddene.

Men det handler nok også om, at…. Lægge navn til stort nyt lovkompleks Sætte en milepæl – skabe et eftermæle Skabe fokus og opmærksomhed på området

(som DLO kunne have ønsket sig) Hvad er ikke med i loven (som DLO kunne have ønsket sig) Bedre lovgivning for SFOer -Definition af en daginstitution – kan et dagtilbud blive for stort ? En fri etableringsret for selvejende daginstitutioner. Uindskrænket kompetence for forældrebestyrelser, ELLER: Lovgivningsmulighed for at kommunale daginstitutioner v/ disse forældrebestyrelser får mulighed for at overgå til den selvejende drifts- og styreform - hvorved forældrene sikres en reel og uindskrænket indflydelse og kompetence. Mere anerkendelse af formålene og begreberne dannelse, omsorg, leg og sociale egenskaber. Styrket sammenhæng mellem dagtilbud og familierne. ”Behandlingsgaranti” ift. støttekrævende børn, En pligt til at have forældrebestyrelser Udbedring af børnesygdomme i regler omkring privatinstitutioner

Puljeordninger er gledet ud Der kan ikke fremover oprettes nye puljeordninger. Viften af muligheder for oprettelse af dagtilbud, består fremadrettet af: Men eksisterende puljeordninger kan fortsætte !

Fritidshjem Der er i dagtilbudsloven ”parallelle” bestemmelser om Fritidshjem – altså omfattende lovgivning magen til den der gælder for dagtilbud for de 0-6 årige Men hvorfor egentlig det – Var det ikke bedre at bruge lovgivningskrudt på SFO-området? I løbet af de sidste 20 år er langt de fleste 6-10 årige flyttet ud af dagtilbudsområdet og over i skoleregi under skoleloven I dag findes der i Danmark kun ca. 350 Fritidshjem Imod, ca. 1800 Skolefritidsordninger (SFOer)

Betyder en ny lov og nye §§§§ Dagtilbudsloven NYT for BESTYRELSER og FORÆLDREBESTYRELSER Betyder en ny lov og nye §§§§ at der nødvendigvis skal laves nye (styrelses-) vedtægter og driftsoverenskomster ? NEJ !

Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) Tak for i dag! Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) Tlf. 70 27 55 20 E-mail: dlo@dlo.dk www.dlo.dk