Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop Cooperative learning
Advertisements

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
på seminariet Tankegange og indhold
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Netværksseminar ”Anvendelsesorienteret undervisning”
Folkeskole-reformen August 2014.
Det udvidede klasserum
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Værktøjskassen Anvendelsesorienteret undervisning
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
Erhvervsfaglige kompetencer
Fornavn Efternavn, Titel Evt. Arrangementsnavn Det rullende universitet A A R H U S U N I V E R S I T E T Kommunikationsafdelingen Line Holdt Rude, phd.
Steen Gravgaard Eriksen
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
 ELEVERNE SKAL UDVIKLE SIG INDEN FOR DE 6 KARAKTERISTIKA – ELLE DE UDVALGTE KARAKTERISTIKA DER ER FOKUS PÅ.
Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Formål At skabe større sammenhæng mellem uddannelsestid og elevtid At øge lærertilstedeværelsen sammen med eleverne At.
”Hvordan kunne vi også arbejde med teksterne?”
Fra innovation til projektudvikling
VISION Det bedste til vore børn! Oplæg til Pædagogisk Råd.
18. april 2002Q-udvikling af e-læring Kvalitetsudvikling af e-læring i Videregående Voksenuddannelse v. Centerchef Michael Lund-Larsen Århus
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Øget fokus på differen- tierede CL struktureres anvendelighed i forhold til en generel kønsspecifik indlæringsproblematik Nye arbejdsmetoder/nyt værktøj.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
FREDERICIA GYMNASIUM OG HF KULT-FAGET CHRISTINA SPANGGAARD, SEPT. 2011
Strategisk kompetenceudvikling
Cooperative Learning Workshop 4
Cooperativ learning - også kaldet CL
Organisation og omverden
Fra forskning til forandring Lektor og udviklingsleder Camilla Hutters Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus universitet
SMTTE-modellen Baggrundstekster til evaluering
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Tydeliggørelse af anvendelsesdim ension i undervisningen Kvalitativ undersøgelse Vi afventer resultatet af vores undersøgelser ??? Kvantitativ undersøgelse.
Skanderborg-Odder Center for Uddannelse. Incitament til at søge Hold Fast midler:  Lektiecafé sidst på dagen virker ikke så optimalt: elever udebliver/er.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
DEN DIGITALE SKOLE Hvordan kan tablets indgå i undervisningen for at tilgodese differentiering?
Univeristy College Syddanmark, 23. marts 2015 – set fra evaluators perspektiv Dorthe Carlsen. Odense,
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
PI-modellen: fra Projektidé til Innovation
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Program: Præsentation af teorien og praktiske øvelser CL på Ejby skole Spørgsmål og dialog Cooperative Learning.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Cooperative Learning i sprogfagene  Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Opsamling fra i går Opsamlingen kommer til at foregå ved hjælp af metoden : Ekspertgrupper Ekspertgrupper er en af mange undervisningsmetoder, som.
Hvad peger forskningen på?
Hvad kan vi tilbyde? Vejledning
Sauntehus Cooperative Learning.
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Præsentationens transcript:

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It PI-modellen: fra Projektidé til Innovation Benytte cooperativ learning (CL) til at øge elevernes engagement i undervisningen og derigennem opnå en bedre fastholdelse af eleverne samt et større læringsudbytte. En 1. g klasse med 12 drenge og 12 piger, hvor der undervises ud fra principperne i CL SPIL-principperne fra CL: Samtidig interaktion Positiv indbyrdes afhængighed Individuel ansvarlighed Lige deltagelse Forskellige strukturer (øvelser) og måder at sammensætte klassen på Kompetenceudvikling Projektkvalificering Konkretisering af værktøj Formidling af værktøj Vejledning i brug af værktøjskasse ??? Formidling om pædagogisk it og værktøjskassens pædagogiske muligheder Veje til implementering i ny praksis Hansen, Jens Jørgen og Dorthe Carlsen

SMTTE-modellen

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk it Projektbeskrivelse og –styring SMTTE-modellen: Titel: Fastholdelse af drenge via cooperativ learning Sammenhæng Hvilke(n) sammenhæng foregår projektet i? Hvad er projektets kontekst? Hvad/hvordan er projektets sammenhæng med ”det store projekt” : Ved at benytte cooperativ learning vil vi forsøge at tilrettelægge en undervisning, der øger elevernes engagement og lyst til at deltage i klassens undervisning og sociale miljø Hvad/ hvordan er projektets sammenhæng med andre ”lokale” projekter: Andre skoler i projektet benytter også CL, hvilket dog hører under ”innovative undervisningsformer” Mål Formål: Vi ønsker at skabe et undervisningsmiljø, der fremmer elevernes engagement i undervisningen og det sociale miljø i klassen – altså bedre fastholdelse Produktmål: Der er ikke et konkret produktmål, men ønsket er at eleverne opnår et generelt større engagement i klassen og undervisningen Nyttemål: mere aktiv deltagelse og engagement Tegn Vi kan se på det konkrete læringsudbytte, snakke med lærere og elever om undervisningsmiljøet, frafald af elever, klasserumskultur Tiltag Vi benytter de forskellige principper fra CL, herunder indretning af klasseværelset, gruppedannelser og strukturer (øvelser). Yderligere afholder vi et internt kursus for nogle af klassens andre lærer for at øge frekvensen/mængden af undervisning, der baserer sig på CL. Vi har ikke en konkret tidsplan endnu, men vi har en forhåbning om, at vi kunne danne en studiegruppe blandt klassens lærer, hvis formål skulle være vidensdeling. Evaluering og formidling Foreløbigt har vi ingen konkrete planer om evaluering, men et forslag kunne være en kvalitativundersøgelse af elevernes oplevelse af undervisningsmiljøet og klassens sociale habitus. En sådanne undersøgelse kunne der efterfølgende evalueres på.