Afrapportering på institutionsmål v

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Sprogvurdering & Sprogindsatser
Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
Inddrag nu Kick-off møde
Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
17½ års samarbejde i Aarhus
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Skolepolitiske visioner og mål
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Temadag om takstberegning Herning
Praksis Kommunen modtager en almen genoptræningsplan fra hospital. Er kommunen enig i, at det er en almen genoptræning? Birgit Svarre, afdelingsleder PPR.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Arbejdsmodel for RED BARNET. Ny Arbejdsmodel For Red Barnet OVERORDNET MÅL Fastlægge hvordan Red Barnet skal arbejde fremover for at opfylde målsætningerne.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra skolens ledelsesteams’ selvevaluering.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani.
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
HONORERING AF PLEJEFORHOLDET UD FRA EN GENNEMSNITSBETRAGTNING
Den kommunale vejledning om STU
Befordring af småbørn og skoleelever. Mødets indhold Velkomst Om formalia Gennemgang af kontrakten Erfaringer og samarbejde Dialog med forældre. Erfaringer.
Tema 4 Overgange i barnets liv
Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen?
Hovedpunkterne i en ny strategi
Nye ældre – nye muligheder
Dialogmøde 4. juni 2012 Myndighedsafdelingen, Social og voksen-handicap v. afdelingsleder Christine Kousholt.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Korte (max. ½ time) ugentlige dialog møder i teamet/afdelingen. Stående omkring tavlen. Ledes af nærmeste daglige leder. Dialog omkring: Handlingsplanen.
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
Fagchef Fagligt ansvarlig for hele området
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Dagsorden – Hvem tager BURC hånd om? – Hvordan er det gået med udgifts- og aktivitetsudviklingen? – Hvorfor går udgifterne opad nu? – Hvad gør vi nu?
SAPA Præsentation til medarbejdere i kommunen April 2016.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Strategier i relation til FØP-reformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen V./ Marianne Sumborg.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Valgkredsmøder 2016 IT-udvalget.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
- Kom tættere på dit barns skolegang
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Rehabilitering og hjemmehjælp
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Den Tværfaglige Model 2018.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Tre fokuspunkter Inddragelse, bisidder og samvær
Præsentationens transcript:

Afrapportering på institutionsmål v Afrapportering på institutionsmål v. myndighedsafdelingsleder Christine Kousholt 1. Der er sket en organisationsudvikling med etablering af teams i afdelingen, hvoraf flere nu er velfungerende. 2. Det økonomiske styringsværktøj AS2007 - implementering pågår. 3. Sammenlægning til én myndighedsafdling på området – Socialcentret er sammenlagt med Visiation og hjælpemidler medio 2010. BUM-model er etableret. 4. Der er fremlagt og vedtaget kvalitetsstandarder. Revisitation er påbegyndt. Varigheden før alle borgere er revisiterede forventes af være 24 md. 5. Ydelseskatalog er fremlagt og godkendt. Videreudvikling pågår, med styrkelse af præcisering.

Afrapportering ift. handleplan Visitationsudvalg med gennemgang af sager over 100.000 kr. etableret, med kommissorium. Samarbejde om udsatte børn og unge med familieafdelingen om overgangsfasen fra barn til voksenlovgivning er systematiseret i form af kvartalsvise møder, notat om de tre niveauer i samarbejdet: - Det aktivitetsmæssige niveau og den unges økonomi - Det forståelsesmæssige, sociale niveau og fremtidige roller for den unge og forældrene(fx fra værge til bisidder) - forvaltningsmæssigt (økonomistyring, ny sagsbehandler) Forslag til fælles tilbud til unge fx kontanthjælpemodtagere og udviklingshæmmede, foreslås fastholdt som mål fremadrettet. Fokus på trivsel på arbejdspladsen sker løbende. I oktober 2010 er der gennemført en stresstest. Gennemsnittet viser der skal være opmærksomhed på stressniveauet. Halvdelen scorer lavt, dvs er ikke udfordret, en tredjedel har mellemscore og 3 har et højt stressniveau, som drøftes med nærmeste leder (MUS)

En væsentlig ledelsesopgave er at understøtte afdelingen i at myndighedsrollen er skiftet og skal skifte fra: - en kompenserende tankegang til en rehabiliterende - fra fokus på institutioners almene tilbud til individuelle mål for den enkelte borger med regelmæssig opfølgning - fra sagsbehandler generalist incl. bostøtte til myndighedsrolle - formalisering af tværgående løsninger og samarbejde - fra rammelignende finansieringsmodel til aktivitetsafhængig - fra diffuse metoder til ét fælles it-værktøj

justering af bevilling Sagsflow på socialområdet INDGANGE Kendt sag fra FI (0-18 års området) Kendt sag fra jobcentret Ny sag Ny sag på tidligere kendt borger Revisitation På kendt borger På ”ny” borger anbragt i anden kommune (handlekommune) Borger modtager kopi Underskrives af borger Borger modtager et afgørelsesbrev med klagevedled. Udfører (Bosted) Funktionsevne Vurdering (incorp) Handle plan (incorp) Bevilling (incorp) Stab QM Borger LIS Økonomi Udredning Opfølgning og evt. justering af bevilling Samtykke fra borger til indhenting af information