Velkommen til borgermødet i

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Advertisements

VALG TIL SKOLEBESTYRELSEN VELKOMMENtil Orienteringsmøde, den 26. Januar 2006.
Regionens opgaver Håndtering af jordforureningen
Kvalitetsstandarder og individuelt skøn
Struer Kommuneplan Vision, mål, strategi Forside Indledning Vision, mål og strategi Byer, landsbyer og landdistrikter Natur og miljø Politiske.
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Energibevidst projektering
13 SEPTEMBER 2012 TIPS OG TRICKS OM KOMMUNEPLANTILLÆG 1 Brugerseminar 2012 Tips og tricks om kommuneplantillæg Hanne Klit Johansen, Byplanlægger, afdeling.
Kommuneplaner 2013 Hvorfor og hvordan skal kredsbestyrelsen beskæftige sig med kommuneplanerne?
8. december 2010 på Egegård Skole
Administrationspraksis for virksomheder i det åbne land
Bly i drikkevandet I 2011 var embedslægen involveret i en sag i Tønder om bly i drikkevandet Embedslægen kontaktede bl.a. Sønderborg Kommune – havde.
Tema Menu Nye boliger Det må ikke være mangel på boliger og byggemuligheder der begrænser tilflytningen af nye borgere til Tønder. Byrådet mener der skal.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Regelforenkling på planlovens.
1 Erfaringer med at indtænke handicapaspektet i sagsfremstillinger v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune.
Planproces - Forudsætninger •Det forudsættes, at kommunalbestyrelsen som ejer tager stilling til alternativ A, B, C eller en kombination heraf i juni 2012.
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Udviklingsdagen i Billum Lørdag den 7. oktober 2006 i Billum Hallen Billum Sogn i fortsat udvikling
Præsentation af Universitetssygehus Køge
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
Nyt fra Erhvervs- og Byggestyrelsen
Modernisering af P-fondsreglerne
Velkommen til Konference om kommunernes rolle i udbredelsen af bredbånd og mobildækning.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
VVM og Miljøvurdering Biogasanlæg øst for Brande Borgermøde den 20. oktober 2014.
Velkommen til borgermøde 20. oktober 2014 Bionaturgasanlæg ved Ågårdvej, Brande.
Velkommen til borgermøde om ”Udvidelse af Drejø Forsamlingshus og projekt ny Elmegaard”: - Lokalplanforslag 578 og tillæg til kommuneplan. Offentlig.
Borgermøde i Vangede den 17. september Det gode liv – i nye rammer Udbygning af Bank-Mikkelsens Vej 2.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Strandgrundejer- foreninger. Dagsorden 1. Orientering om kommende trafikplan 2. Cykelsti ved Bøtø Ringvej 3. Tvunget medlemskab af grundejerforeninger.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Placering af dagligvarebutik i Kvistgaard ‏ Kvistgård-Nyrup borgerforening 19. November 2014.
Sven Allan Jensen as Perspektiver i forhold til regional og kommunal planlægning Den regionale dialog Den regionale erhvervsudviklingsstrategi Den regionale.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Status på vandplaner.
Vandløbsadministration
Naturhensyn - genopretning Tanker fra en kommune Anja A. Hansen Naturmedarbejder, Lyngby-Taarbæk Kommune.
Michael Tophøj SørensenLokalplanjura og –realisering 71 Disposition 1. Lokalplaners retsvirkninger (varige hhv. midlertidige) 2. Opgave (om lokalplanens.
Kursus i System- og lovkendskab Kursusgang 1
Temaplan for vindmølleplanlægning i Norddjurs Kommune Workshop om vindmøller den 3. juni 2010.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Udvidelse af Århus Havn
HALPROJEKTET OG LOKALPLANEN  Generalforsamling 2005: Haludvalg nedsættes.  Lokale medier kontaktes, interesse for hal formuleres overfor kommunen. 
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Dato: Dok.nr. Titel: Det nye samarbejde Høringer v/Vibeke Volmers.
Landinspektørstudiet | Aalborg Universitet 19. september 2007 Side 1 © Lektor Michael Tophøj Sørensen Kursus i System- og lovkendskab Kursusgang 3 Landinspektøruddannelsens.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
Byplanafdelingen Teknik og Miljø Aarhus Kommune Lokalplaner på vej 11. marts 2013.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Informationsmøde NSF HELHEDSPLANEN. Agenda Forløbet frem til NSF involvering i helhedsplanen Repræsentantskabets overvejelser i forhold til økonomien.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Vindmølleområde mellem Sæd og Vindtved Idehøring til Kommuneplan.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
Kompleksitet og indbyrdes afhængigheder i Kickstart-projektet Sagsnr.: P :
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
14. MARTS 2016 YARAs etablering Kommunens Myndighedsrolle.
Landinspektør Robert Jakobsen
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Kommuneplan Evaluering af kommuneplanprocessen
Forslag til LOKALPLAN 601 og Kommuneplantillæg
Nye lokalplaner Nord for Blokhus
Natura 2000-områder Sammensat af :
Princip for kontaktforældre
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Borgermøde om forslag til lokalplan 9
Præsentationens transcript:

Velkommen til borgermødet i Herstedvester Vedrørende : Lokalplan Hjørnegården

Den 13. december 2005 stemte kommunalbestyrelsen for kommunalplan 2017

Bevaringsværdige bymiljøer og bygninger Kommunens fire landsbyer Herstedøster, Herstedvester, Vridsløselille og Risby er kommunens ældste bebyggelser. Landsbyerne er bevaringsværdige. Landsbyernes særlige miljø skal fortsat bevares og styrkes. Bevaringsinteresserne er sikret gennem byplanvedtægter eller lokalplaner. Birkelundgård, Lille Amalienborg og Røde Vejrmølle er udpeget som bevaringsværdige bygninger.

Nu ændrer man så kommunalplanen ved et tillæg og begrunder det med:

Redegørelse   Hjørnegårdsgrunden blev den 16. oktober 2006 udbudt til salg. FB-gruppen blev valgt som køber og de har fremsendt et skitseforslag til en bebyggelse på grunden som lokalplanforslaget er udarbejdet efter.   Kommuneplan 2017 har imidlertid bestemmelser om opførelse af en tæt-lav gårdbebyggelse hvor hovedhuset bibeholdes. Hovedhuset har senere vist sig at være i så dårlig stand, at en renovering praktisk taget vil være en hel ombygning. På den baggrund er der set på hvorledes en tæt-lav bebyggelse kunne indpasses endnu bedre i landsbyen under hensyn til tilgængelighed. Forslaget til kommuneplantillæg nr. 4 ændre bestemmelsen om bevaring af hovedhuset og bygningsstrukturen, men fastholder at bebyggelsen skal gives landsbypræg.

Det gør man på trods af at der står i kommunalplanen:

Kommuneplanens gennemførelse Kommunalbestyrelsen skal arbejde for kommuneplanens gennemførelse. Hvis en udstykning eller et byggearbejde er i overensstemmelse med kommuneplanen, skal kommunalbestyrelsen udarbejde et forslag til lokalplan og fremme sagen, og kan forlange, at udstykkeren eller bygherren yder kommunen bistand til at udarbejde planen.   Inden for byzonen kan kommunalbestyrelsen dog modsætte sig bebyggelse eller ændret anvendelse, som er i strid med kommuneplanens rammebestemmelser, og kan modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Der kan ikke nedlægges forbud hvis området er udlagt til offentlige formål eller hvis der gælder en byplanvedtægt eller en lokalplan i forvejen. Kommuneplan 2017 indeholder ikke rækkefølgebestemmelser. Kommunalbestyrelsen kan nedlægge forbud mod, at der etableres forhold, som kan hindres ved en lokalplan. Forbudet kan gælde op til et år, og kan afl øses af bestemmelser i en ny lokalplan. Kommunalbestyrelsen kan altid udarbejde forslag til ændringer (tillæg) af den vedtagne kommuneplan. Forslag til kommuneplantillæg skal fremlægges til offentlig høring i mindst otte uger. Ved større ændringer vil der være mulighed for at komme med forslag og ideer inden selve planforslaget udarbejdes. Inden udgangen af første halvdel af valgperioden skal kommunalbestyrelsen offentliggøre en strategi for kommuneplanlægningen, som bl.a. skal behandle behovet for at revidere kommuneplanen.

B57

B57

10 minutters drøftelse ved bordene Forslag til høringssvar til kommunalbestyrelsens tillæg 4 10 minutters drøftelse ved bordene

Lokalplan 9.5 Gennemgang af afvigende beslutninger omkring salg af hjørnegården og efterfølgende lokalplan

Dette skete ikke Planlægningsforudsætninger Stuehuset står med nogle meget fine detaljer, som skal bevares i forbindelse med ombygningen. Desuden vil det være naturligt, at stuehusets form, detaljer og materialevalg videreføres og dermed giver karakter til nybyggeriet. Det er et krav, at bebyggelsen – med reference til stuehuset og de øvrige traditionelle landsbyhuse i Herstedvester – opføres med høj rejsning og et ikke afvalmet saddeltag. Ved tilbudsafgivelsen kan der afgives alternative bebyggelsesforslag der fraviger placeringen og antallet af boliger samt placeringen af fællseshus og P-pladser. Dette skete ikke

Det skete så ikk´ lige Dette skete slet ikke Lokalplanproces Umiddelbart efter at salget af grunden har fundet sted, vil Albertslund kommune iværksætte proceduren for udarbejdelse af lokalplanforslag Det skete så ikk´ lige Den nævnte lokalplan skal tillade opførelse af et projekt i overensstemmelse med udbudsvilkårene og de afvigelser fra disse, der måtte være accepteret af kommunal- bestyrelsen ved accepten af købers købstilbud Dette skete slet ikke

Skete det? Neeejjjjjjjjj Salgsbetingelser Alternative bebyggelsesforslag: Såfremt der afgives alternative bebyggelsesforslag, der fraviger idéoplæggets bebyggelsesplan skal ændringerne nøje beskrives, og der skal vedlægges relevant tegningsmateriale, der skal redegøre for ændringerne. Skete det? Neeejjjjjjjjj

Gennemgang af lokalplan ???

10 – 15 minutters til drøftelse ved bordene Hvilke temaer skal vi bruge i indsigelsen mod lokalplanen? 10 – 15 minutters til drøftelse ved bordene

- Prioritere indkomne forslag - Tilkendegivelser fra forsamlingen - Hvem vil arbejde i et hurtigt arbejdende udvalg med at udfærdige høringssvaret? - Skal vi lave en underskriftindsamling? - Orientering via email om det kommende forløb, hvis du opgiver din emailadresse på WWW.HERSTEDVESTER.DK under ”KONTAKT OS”