Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Placering af dagligvarebutik i Kvistgaard ‏ Kvistgård-Nyrup borgerforening 19. November 2014.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Placering af dagligvarebutik i Kvistgaard ‏ Kvistgård-Nyrup borgerforening 19. November 2014."— Præsentationens transcript:

1 Placering af dagligvarebutik i Kvistgaard ‏ Kvistgård-Nyrup borgerforening
19. November 2014

2 Dagligvarebutikkernes historie i Kvistgård
Lokale forhold der vurderes at have haft betydning for dagligvarehandlen i Kvistgård: Hornbækvejens etablering i 2 etaper i perioden 1962 – 1968 Den mindre trafik gennem byen medfører omsætningsfald i Kvistgårds butikker. Manglende udvikling af Kvistgård som boligområde fra ca og frem til slutningen af 1990´erne. Forretningsdrivende mister lysten til at investere/fastholde butikker i Kvistgård Espergærde centrets åbning i 1964 Kvistgårds borgere handler bl.a. i Espergærde.

3 Kvistgård før Hornbækvejen (1954)

4 Kvistgård 2014 Tidligere industrigrund Kongevejen Omegenens
Fritidshave- Forening (Ca. 1975) Vandværksvej Lergravsvej

5 Kvistgårds udvikling i de kommende år.
Byen vil fortsætte med at vokse i de kommende år. Byen vil udvikle sig endnu mere på begge sider af Hornbækvejen. Byen er den bydel i Helsingør kommune der får den største relative vækst i antallet af indbyggere Byen har ikke i dag en dagligvarebutik, dette er der et meget stort behov for. Der er planer om yderligere 52 boliger på Lergravsvej. Yderligere ca. 150 indbyggere.

6 Hvor handler Kvistgårds beboere i dag?
Nærmeste indkøbsmulighed er 4,4 km fra Kvistgård station. Mange pendlere handler på vejen hjem – uden for kommunen. Superbrugsen i Fredensborg er meget populær. Borgere uden bil (især ældre) har en udfordring med bus til indkøbsmuligheder. Afstand fra Kvistgård station i bil til: Espergærde center : 4,4 km Tikøb brugs : 5,6 km Fredensborg brugs : 8,6 km Prøvestenscenter : 6,0 km Humlebæk center : 5,2 km Rema 1000 (Forslag) : 0,7 km

7 Ønsker til en dagligvarebutik
Varieret udbud. Prismæssigt attraktive varer. Økologi. Skal kunne anvendes som den butik den daglige handel placeres i. Størrelsesmæssigt passer 1000 m2 perfekt – det svarer til den Fakta der lige er bygget i Espergærde. Skal kunne indpasses i det lokale miljø. Vi vil gerne have en Rema 1000 – vi er ikke blevet præsenteret for et alternativ.

8 Placeringen af en dagligvarebutik
Historikken har vist, at en dagligvarebutik placeret inde i byen – på Munkegårdsvej – ikke er nogen god idé. Indbyggertallet i Kvistgård er for småt til at en sådan butik vil være rentabelt. Butikken skal placeres hvor der vil være mulighed for at gennemkørende trafik kan foretage handel – faktisk som situationen var før 1968. Vi kan ikke se nogen anden fornuftig placering end den i projektet foreslåede, på hjørnet af Kongevejen og Hornbækvej. Derved vil butikken kunne drives rentabelt, hvilket også vil være til gavn for byens borgere.

9 Overvejelser vedrørende adgangsveje
Vi mener at det er af væsentlig betydning for udviklingen af Kvistgård som by, at der  etableres ordentlig adgang til butikken for cyklende og gående. Vi mener at forslaget med etablering af en rundkørsel i krydset er en fornuftig løsning, og vi har svært ved at forestille os en tilsvarende god løsning på adgangsvejen til butikken uden denne rundkørsel. Bløde trafikanter har mulighed for adgang via Jernbanestien, men det vil være en omvej for en hel del beboere, der vil vælge adgangen langs kongevejen og over rundkørslen. Rundkørsel og adgangen til denne langs kongevejen bør designes så den tager hensyn til bløde trafikanter, såsom uledsagede børn/unge samt ældre borgere uden bil.

10 Omverdenens holdning til en butik i Kvistgård
Vi er skuffede over politikere i byrådet der ikke vil anerkende rimeligheden og den helt naturlige udvikling med opførelse af en butik i Kvistgård. Vi er meget undrende overfor den retorik der bruges. Ex. monsterbutik, Tikøb brugs lukker og butikker i Espergærde centeret vil lukke. Vi tvivler på at disse skræmmebilleder er realistiske i forhold til den foreslåede butik i Kvistgård. Vi er uforstående overfor hvorfor en butik i Kvistgård skal føres frem som en sag der bliver Kvistgård mod Espergærde og Tikøb (eller omvendt) Vi kan ikke forstå at der lige er åbnet en Fakta på 1000 m2 i Espergærde uden tilsvarende reaktioner som nu mod Rema 1000 i Kvistgård ?

11 Opsummering Vi har i de sidste 2 uger stemt dørklokker og talt med beboerne i Kvistgård. Vi har samlet underskrifter ind til støtte for en Rema 1000 på den anviste placering. Der er massiv opbakning i Byen til at få en dagligvarebutik til Kvistgård. Vi har indsamlet mange underskrifter. Tak for jeres opmærksomhed


Download ppt "Placering af dagligvarebutik i Kvistgaard ‏ Kvistgård-Nyrup borgerforening 19. November 2014."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google