Anmelderdatabasen Hvem kan få tilladelse til at tinglyse for andre?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Advertisements

Vil du have en fuldmagt fra en borger?
VALG TIL SKOLEBESTYRELSEN VELKOMMENtil Orienteringsmøde, den 26. Januar 2006.
Ansøgning om etablering af faskine
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Århus Kommune Undersøgelse på tilsynsområdet Telefonundersøgelse foretaget november respondenter.
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Ansøgning om etablering af faskine
Digital Tinglysning - e-TL
Jordforureningsloven Retssikkerhed Vivi Bruhn Knudsen.
Fuldmagter i tinglysningen
Godkendelsen gælder i 5 år, dog højst så længe den pågældende har kørekort. Godkendelsen kan fornys, såfremt indehaveren:  i de sidste 3 år jævnligt.
It-hjælp til mindre it-parate virksomheder på biblioteker
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Ansøgning om etablering af faskine
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Jordvarmeboringer Jens.
Domstolsstyrelsen - Tinglysningsprojektet Oktober 2006
Projektkonkurrencen – forhandlingsadgangen – advokatens overvejelser Dansk Forening for Udbudsret 26. januar 2012 Partner, advokat Tina Braad Holst, Advokater.
Digitale pantebreve Hvad er nyt?.
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Forudgående underretning om tvangsindgreb
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Folkeoplysningsloven •En frivillig folkeoplysende forening, der er godkendt i henhold til Folkeoplysningslovens bestemmelser i § 4 stk. 2, er berettiget.
Underskriftsdatabasen Digitale underskriftsprotokoller.
Tinglysningsafgifter Nyheder i den digitale tingbog.
Bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post § § § § §
– Om formidlingen af afgørelser i offentlige breve
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
Lektion 3 Elektroniske Aftalers indgåelse
E-dag 2 Netikette Persondatalov
Sektorstandardisering for Tinglysning
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Dansk Forening for Konkurrenceret den 31. oktober 2006 Gentagelsesvirkning og fuldbyrdelse af afgørelser i EU v/Kirsten Levinsen Konkurrencestyrelsen.
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Domstolsstyrelsen August 2006
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Mål 2-Lånefonden er etableret med støtte fra Den europæiske Regionalfond. Nordjyllands Amt Præsentation af Mål 2-Lånefonden.
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Farum 26. november 2014 Stenløse 8. januar Bekendtgørelse om kvalitetssikring på almene vandforsyningsanlæg § 2. Et alment vandforsyningsanlæg skal.
Gebyrer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Formueforvaltning Januar 2009 MSTA. 2 Formueforvaltning  Egne midler  Kunde midler  Traditionelle og markedsrenteprodukter.
Fuldmagtsdatabasen Digitale fuldmagter.
Tilladelse til forsikringsvirksomhed
Handel med korn mellem landmænd
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Ophavsret Hensyn til skaberen >< hensyn til samfundet –betaling for indsats >< fri information –fortsat informationsstrøm >> betaling for indsats –  betaling.
Kapitel 21 Pant. 1.Pant og vigtige begreber 2.Hvad kan kreditor få pant i? 3.Misligholdelse af pant i ejendommen 4.Dobbeltoverdragelse – prioritetsvirkning.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
FRITVALG AF PLEJE OG PERSONLIG BISTAND EGNETHEDSKRITERIER.
Kapitel 17 Kaution.
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Socialcenter København Juni 2016/cls Temadag ATO.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Hvad er det nye Socialtilsyn? Oplæg ved Socialtilsyn Hovedstaden den 24. april 2014.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Tingsretlige konflikter
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Trin-for-trin guide til s1 autorisation
Persondata v/kontorchef Peter Fogh Knudsen
Personligt Tillæg Folkepension.
Foreningsliv & Persondataforordning
Elektronisk tinglysning Lånesagen og underskrift på tinglysningsdokumenter ved Mai Robrahn Hansen.
Forsikring.
Persondata og bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering
Præsentationens transcript:

Anmelderdatabasen Hvem kan få tilladelse til at tinglyse for andre? Hvem kan få egen opkobling til den digitale tingbog?

Kompromis’erne Kompromis’erne: Anmelderordning (borgerne ikke direkte ”digitale”) Meddelelse til borgerne pr. brev (anmelderkontrol) Fuldmagtsordning (fuldmagt sendes til Hobro enten som papir eller digitalt) De helt særlige tilfælde (ingen cpr, ingen signatur)

Anmelderordning Autoriserede anmeldere Er anmeldere, der er godkendt til at tinglyse dokumenter vedrørende panterettigheder og ejendomsforbehold på vegne af andre, alene med anmelders digitale signatur, Anmelderen skal kontrollere, at dokumentet hidrører fra den, der ifølge tingbogen er berettiget til at råde over den pågældende ret, eller er udstedt med hans samtykke, og at han har forpligtet sig som anført i dokumentet. Det skal af anmeldelsen fremgå, at anmelderen har foretaget denne kontrol. Anmelder er erstatningsansvarlig efter dansk rets almindelige regler. Staten har regreskrav mod anmelder.

Autoriserede anmeldere I forbindelse med tinglysning fra autoriseret anmelder sender Tinglysningsretten brev herom til pantets ejer. Anmelder skal betale for denne meddelelse. Autorisation kan meddeles til: 1) pengeinstitutter, 2) realkreditinstitutter, 3) ejendomsmæglere, 4) advokater, 5) landinspektører 6) statsautoriserede og registrerede revisorer, 7) udenlandske personer og virksomheder, der her i landet udøver tilsvarende virksomhed som angivet under pkt. 1 – 6.

Autoriserede anmeldere 8) Andre personer, som opfylder betingelserne og som a) ikke er umyndige, under værgemål eller samværgemål, b) ikke har anmeldt betalingsstandsning eller er under konkurs, c) ikke har betydelig forfalden gæld til det offentlige (over 50.000,- kr.), d) ikke er dømt for strafbart forhold, der begrunder nærliggende fare for misbrug af stillingen som autoriseret anmelder.

Autoriserede anmeldere 9) Virksomheder. A/S, ApS, andre selskaber, foreninger, fonder og lign. – A/S og ApS skal være registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Direktørerne og flertallet af bestyrelsesmedlemmerne skal opfylde betingelserne for personer (pkt. 8). Indtræder der nye medlemmer i direktionen eller bestyrelsen, skal anmelder inden 14 dage anmelde dette til Tinglysningsretten, der herefter afgør, om autorisationen kan opretholdes.

Autoriserede anmeldere Hvilke er i øvrigt betingelserne for at blive autoriseret anmelder? At denne gøre det antageligt, at den pågældende vil kunne udøve virksomheden forsvarligt. At ansøgeren stiller betryggende sikkerhed for pengekrav, som måtte opstå som følge af dennes virksomhed som anmelder. Justitsministeren kan bestemme, at en ansøger opfylder kravet om sikkerhedsstillelse ved at opfylde krav, der stilles i anden lovgivning (advokater, pengeinstitutter m.v.).

Autoriserede anmeldere Justitsministeren fastsætter nærmere regler om udformning og indhold af ansøgninger om autorisation som anmelder og om betingelserne for at opnå autorisation, herunder om betaling af gebyr, om sikkerhedsstillelsens størrelse, art og tidsmæssige udstrækning, og om hvilke vilkår der kan knyttes til en autorisation. Autorisation som anmelder meddeles af Tinglysningsretten.

Egen opkobling til den digitale tingbog I princippet alle personer og virksomheder, der ønsker at integrere den digitale tingbog i egne sagsbehandlingssystemer Skal bestå tekniske test, der viser, at denne er i stand til at fremsende og behandle digitale tinglysningsdokumenter i XML-format med digitale signaturer Skal leve op til tekniske og sikkerhedsmæssige minimumkrav vedrørende egne systemer