Økonomiske fag på handelsgymnasiet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kristendom på stx og hf Christina Egholm og Helle Dreyer Møller.
Advertisements

Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
10 Konkurrencesituationen
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
HHX Grundforløbet 2005 Team B Portfolioevaluering
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Studieretningsprojekter
HISTORIE Den mundtlige prøve
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Religion og Oldtidskundskab
International Økonomi A
Præsentation af Samfundsfag Næstved Gymnasium og HF
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Studieretningsprojekter
Videnskabsteori og faglige metoder
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
23. februar 2009 Dias 1 Studie- og Karrierevejledningen Humaniora Læsegrupper Mødeledelse og planlægning Studie- og karrierevejledningen Humaniora Ea Feldfos.
Synopsis VIP3/2012.
Finanskrisen Asbjørn & Amin 3MMB – Skive Handelsskole.
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
SRP 2014.
Generel introduktion til EC
Studieretningsprojekter
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Eksamen.
Udvidet problemformulering
Synopsis VIP13 HH3.
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Almen studieforberedelse
Årsplan – en kort en lang
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
Værkstedsundervisning
Forsøg med it-eksamen Virksomhedsøkonomi International økonomi Afsætning.
Mundtlig matematik eksamen
BA projekt: Makro December 2007 Carl-Johan Dalgaard, Claus Thustrup Kreiner og Peter Birch Sørensen.
Business cases.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
SKABELON.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
METODE I SRP Oplæg 20/ PowerPointen findes her: Startside:
Hvad er samfundsfag?. Samfundsfag handler om…. demokrati, det politiske system, de politiske partier, ideologier, sociale forhold, økonomi, globalisering,
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
METODE I SRP Oplæg 25/ PowerPointen findes her: Startside:
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område
SRO SKRIV!.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område
KNÆK KODEN.
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Teoretisk pædagogikum
Teoretisk pædagogikum
ERHVERVSCASE Generelt
Naturfag.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Hvorfor dansk på GF1?.
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
Velkommen til fagligt samspil
Om prøveformen Filosofi C.
Prøven i Natur/teknologi
Metode i SRP Billede: © Colourbox.dk Oplæg 23/
SRO SKRIV!.
Dansk-historieopgaven
Humanistisk Entrepreneurship 12 ad hoc emner
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Økonomiske fag på handelsgymnasiet Jonas – underviser i virksomhedsøkonomi. Forberede Jer lidt på, hvad de økonomiske fag er for noget og hvordan I kommer godt i gang med fagene. International økonomi Virksomhedsøkonomi Afsætningsøkonomi I vil læse og høre om en masse nye begreber i starten – der ofte er ukendte og svære at huske. I kommer derfor til at bruge en del tid på begrebsafklaring, så I kan anvende de faglige begreber i de rette sammenhænge.

Hvad er økonomi? Overordnet set er økonomi: En grundlæggende viden om udvalgte dele af økonomisk teori og økonomisk samfundsbeskrivelse Kompetence til at anvende økonomiske begreber og modeller Kompetence til at forstå og analysere aspekter af økonomi på mikro- og makroniveau Indblik i hvorledes en argumentation kan opbygges ud fra et økonomisk teoretisk grundlag Kompetence til at fortolke velafgrænsede økonomiske problemstillinger. Evne til at foretage grundige analyser af især aktuelle økonomiske problemstillinger, vurdere og diskutere løsningsforslag. Hvert af de 3 fag har sine egne ”målopfyldelsespinde”, som de enkelte faglærere vil gennemgå i løbet af årene.

Økonomisk kompetenceblomst og taksonomiske niveauer Fagene tager udgangspunkt i en økonomisk kompetenceblomst… Taksonomiske niveauer: Redegør, karakteriser Analyser, sammenlign, beregn, opstil Diskuter, vurder, perspektiver

Økonomisk opgave Eksempel på tankegangskompetence: (IØ) Opgave: Analyser konsekvenser af en olieprisstigning har for den danske samfundsøkonomi. Oplægget til opgaven er en given tekst, der dokumenterer, at oliepriserne har været stigende i en længere periode. Eleverne udviser samfundsøkonomisk tankegangskompetence, når de kan se sammenhængen mellem oliepriser og eksempelvis Danmarks betalingsbetalingsbalance eller inflation.

Økonomisk opgave Eksempel på økonomisk modelleringskompetence: (AFS) Opgave: Udarbejd en analyse af konkurrencen i branchen. Oplægget til opgaven er en tekst, der omhandler en dansk tekstilvirksomhed, dens målgruppe, valg af distributionskanaler, konkurrenter mm. Eleverne bruger kompetencen når de f.eks. med udgangspunkt i Porters five forces gennemfører en brancheanalyse. Analysen kunne tage udgangspunkt i en beskrivelse af det marked, Merrytime opererer på, hvorefter de kan afgrænse branchen til værende markedet for modetøj til ”modne kvinder”.

Økonomisk opgave Eksempel på tankegangskompetence: (VØ) Opgave: Diskuter de virksomhedsøkonomiske problemstillinger, der beskrives i casen. Oplægget til opgaven er en virksomhed, der har udviklet sig fra at producere bor til træindustrien til at producere alle former for bor. Virksomheden er presset på grund af nye konkurrenter der også kan levere bor i høj kvalitet til lave priser. Virksomhedens egen løsning retter sig mod en forbedret logistik. Eleven udviser tankegangskompetence, når han kan pege på hvilke logistiske løsninger, der kan anvendes.

Hjælp til økonomisk læsning Brug af ”begrebsbokse” og uddybninger fra lærebøgerne…

Hjælp til økonomisk læsning Brug af ordforklaringer fra lærebøgerne… (I-bøger)

Hjælp til økonomisk læsning Hold Jer orienteret om erhvervsstof via… TV Aviser (I har gratis netadgang til aviser via skolen) Internettet Nyhedsmails om erhvervsstof I den daglige undervisning og til den mundtlige eksamen i afsætningsøkonomi, virksomhedsøkonomi og international økonomi tages der ofte udgangspunkt i nutidige økonomiske emner og artikler med tilhørende spørgsmål. Så hold Jer orienteret om, hvad der sker indenfor det økonomiske i Danmark og den store verden… Vær nysgerrig og undersøg betydningen og sammenhængen. Brug værktøjerne fra læsestrategi og notatteknik.

Økonomisk læsning (øvelsesopgave) Udgangspunkt i artikel fra Børsen om en dansk virksomhed. 30 minutter til at læse teksten og svare på spørgsmål. 30 minutter med gennemgang på klassen. Vi har fokus på: Begrebsafklaring Vigtige pointer i teksten Taksonomien i spørgsmålene Afrunding