EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den korte opsporende samtale
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
Fortolkning af AMO reformen
Den lille Mads.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
17½ års samarbejde i Aarhus
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Rummelighedens rammer - ansættelsesmuligheder for personer med hjerneskade, sindslidelse eller udviklingshæmning Oplæg ved Karen Tinggaard og Maja Rosenstock.
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
UU og Jobcentre: hvad virker? Og hvordan?
Tværgående indsats for unge årige
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hvilken del af spørgsmålet forstod du ikke??
Hold fast, hold ud eller hold igen
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Hohnen, Pernille: Den korteste vej til arbejdsmarkedet, Den korteste vej til arbejdsmarkedet.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Gå-hjem-møde 17. april 2007 Joachim Boll og Bodil Damgaard
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
Kontanthjælpsreformen
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Gruppeudviklingssamtaler
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
Uddannelsesafklarende samtaler
Børn og unge med handicap siger deres mening
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Bettina Post, Næstformand Dansk Socialrådgiverforening Fra misbruger til medarbejder.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Den koordinerede ungeindsats
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
Sammen finder vi ud af det
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Strategier i relation til FØP-reformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen V./ Marianne Sumborg.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Mangel og paradoksproblemer RBR´s Beskæftigelseskonference, april Kontorchef Maria Nørby, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Kontrolleret forsøg På rette vej i job Projektperiode: – Målgruppen er kontant- og starthjælpsmodtagere i match gruppe 2 På landsplan.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Resultater VC generation 2 Jobcenter Aalborg
Sammenhængende Kommunal Ungeindsats Er vi allerede på vej
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Præsentationens transcript:

EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide

ROUTE 25 – VIRKSOMHEDSRETTET, KOORDINERET UNGEINDSATS •Formål: at udvikle en virksomhedsrettet og koordineret indsats over for unge i jobcentrene. •Flere unge i job og uddannelse. •Hypoteser: •At virksomhedsrettet aktivering har gode effekter - også i forhold til at motivere unge til at gennemføre en uddannelse. •At en helhedsorienteret og koordineret indsats kan skabe bedre effekter i form af beskæftigelse og uddannelse for den unge.

ER DET RELEVANT? •Ja… •Tre centrale udfordringer i ungeindsatsen •Men ikke det fulde billede…

UDFORDRING 1: MANGLENDE TVÆRGÅENDE, STRATEGISK FOKUS PÅ UNGE •Ingen tværgående ungestrategi til at sætte rammen for indsatsen •Lav grad af formalisering •For få målrettede tilbud til unge Jeg kunne have et ønske om, at vi kom tættere på en automatik i at inddrage UU. Nogle medarbejdere er rigtig gode til automatisk at inddrage UU, men for andre medarbejdere er det mere fremmed lige at gribe ’knoglen’ og ringe til UU (citat, sagsbehandler).

UDFORDRING 2: KOORDINERINGEN AF UNGEINDSATSEN HALTER •Manglende kendskab og forståelse •Hvad er bedst for den unge? •Overleveringer ved det 18. år •At finde rundt i systemet…

EKSEMPEL Vi kender ikke hinandens lovgivninger. Nogle af forvaltningerne har meget svært ved at acceptere den lovgivning, vi er underlagt. For eksempel kan en forvaltning synes, at en ung har haft en svær barndom. Derfor mener den forvaltning, at de skal fritages for indsats i et år, og det kan vi jo ikke bare. Der er ikke forståelse for det. Forvaltningen synes, at man skal passe på den unge, men vi har jo nogle regler, vi skal følge (citat, virksomhedskonsulent).

UDFORDRING 2: KOORDINERINGEN AF UNGEINDSATSEN HALTER •Manglende kendskab og forståelse •Hvad er bedst for den ledige? •Overleveringer ved det 18. år •At finde rundt i systemet…

AT FINDE RUNDT I SYSTEMET… En stor udfordring med denne målgruppe, det er gennemsigtighed. Når jeg har løbet rundt med [de unge] og er blevet sendt rundt for at snakke med fem forskellige – så er de da allerede gået. Det er påfaldende, at vi deler det hele op i så mange kasser. Det er ligesom, hvis din bil skulle gå til seks forskellige mekanikere. Vi taler om unge, som ikke engang åbner deres post, og de kan ikke finde rundt i de her systemer (citat, SSP konsulent).

UDFORDRING 3: OPFØLGNING PÅ VIRKSOMHEDERNE Vi laver den opfølgning, som loven foreskriver, men det burde være oftere, for det er svært at følge den unges progression. Der er et overordnet mål, som man sigter mod [med en virksomhedspraktik], men ikke en masse delmål. Du laver ikke den grundige opfølgning. Konsekvensen er, at den unge falder fra, uden at jeg når at opdage det. Så ringer arbejdsgiveren, at nu har han ikke været der i fire dage, så nu går det ikke. Det er et problem, at vi ikke når at fange dem – det er dårlig brug af min tid. (citat, jobkonsulent).

LØSNINGER….