Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Børn og unge med handicap siger deres mening

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Børn og unge med handicap siger deres mening"— Præsentationens transcript:

1

2 Børn og unge med handicap siger deres mening
Børnerådets konference om involvering af børn og unge den 5. maj 2008 Signe Højsteen, uddannelsespolitisk konsulent og Kirsten Plambech, socialpolitisk konsulent i Danske Handicaporganisationer.

3 Danske Handicaporganisationer
Paraplyorganisation for 32 landsdækkende handicaporganisationer 97 afdelinger baseret på nye kommunegrænser Repræsenterer ca mennesker Tilbyder ikke rådgivning til den enkelte borger Repræsentanter i råd og udvalg Kommunale handicapråd Nationalt og internationalt

4 Program for workshop Baggrund og formål med projekt ”Børn og unge med handicap siger deres mening.” Deltagere i projektet - Unge med forskellige typer handicap. Metodeværktøjskassen og spørgeguide. Musikstykke. Deltagernes udsagn i hovedtemaer Perspektivering OBS: Du kan på masteren (Vis > Master > Diasmater) indsætte oplæggets titel som hvid, fed tekst i den øverste grønne bjælke...

5 Baggrund og formål med projektet
Hvordan oplever børn og unge med handicap deres egen hverdag? Handicappolitik vedr. børn og unge formuleret af voksne Hvordan kommer unge med handicap til orde? Valg af rammer - Alle skal kunne deltage Udvikling og afprøvning af metoder til inddragelse af børn og unge med forskellige typer af handicap Anvendelse af andre rammer

6 Unge i projektet

7 Målgruppe og deltagere
Unge i alderen år med forskellige typer handicap Vanskeligheder med at finde projektdeltagerne Handicap, der var repræsenteret: spastisk lammelse, autisme, knogleskørhed, medfødt hjerneskade, erhvervet hjerneskade, udviklingshæmning, epilepsi, ADHD, indlæringsvanskeligheder, svagsynethed, døvhed, Aspergers syndrom, muskelsvind, arm/ben defekt. Overvejelser om personlige hjælpere, projekthjælpere og hjælpemidler.

8 Musikværksted

9 Metodeværkstøjskassen
Musikværksted Skriveværksted Maleværksted Interviews To og to samtaler Gruppesamtaler Rollespil

10 Spørgeguide Citat - skolen:
”Jeg var i det hele taget uheldig med skoler. Jeg kom altid sådan nogle mærkelige steder hen. De havde ikke ressourcer til mig.” En anden siger: ”Det er meget vigtigt for mig at tage en pause på et par minutter og få noget luft. Det har lærerne fuld forståelse for. jeg har altid været anderledes, så man venner sig til det.” Spørgsmål: Hvordan oplever I, at lærerne håndterer jeres handicap?

11 Spørgeguide Citat - venner:
”Jeg tror bare ikke, at det er meningen, at jeg skal have venner. Jeg ved ikke rigtig hvad en ven er.” En anden siger: ”For mig er det ikke svært at have venner. Andre skal bare kunne acceptere det, man ikke kan.” Spørgsmål: Hvordan oplever I det at få og have venner?

12 Spørgsmål til maleværksted
Hvis du fik dine drømme opfyldt… Hvordan ville andre reagere på at du har et handicap? Hvordan ville det være at gå i skole? Hvilken uddannelse ville du vælge, hvis du kunne vælge frit? Hvordan ville det være i din fritid? Hvad ville du lave? Hvordan ville det være i forhold til venner og kærester? Hvordan ville det være med familie? Hvordan ville dine muligheder være for at klage?

13 Hovedtemaer Fritid ”Altså, jeg går i en klub om torsdagen, men det gider jeg faktisk ikke. Fordi jeg synes det er rimelig sent, og så kan jeg ikke komme op om næste morgen. Man kan melde sig på musik, på bagning og madlavning og alt muligt. Så har jeg valgt at være på musik. Og det er faktisk ret kedeligt. Fordi det er sådan nogle gamle mennesker, jeg er sammen med. Det er sådan en salgs pensionister”

14 Hovedtemaer Forældre ”Det, som jeg synes er rigtig irriterende, det er f.eks., hvis man lige har været oppe at skændes med sin mor og far og så bagefter skal spørge dem om hjælp. Man lige har stået og råbt og skreget, og så ’Gider du hjælpe mig, for det har jeg virkelig lige brug for’. Det er enormt irriterende, når man lige har stået og været den store, og jeg vil bare klare mig selv, og så er man stadigvæk dybt afhængig af, at de lige hjælper med at samle det op, for det kan man altså ikke lige nå”

15 Hovedtemaer Søskende ”Jeg kan huske det der med da jeg var mindre meget, at jeg synes det var enormt frustrerende, at min lillesøster kunne mere end mig. Det der med, at det var hende der vandt når vi løb kapløb for eksempel. Eller at hun kunne klatre i træer og det kunne jeg ikke. Og så var hun bare sådan en lille en, som var rigtig hurtig til en masse ting. Og jeg har altid været sådan lidt langsom. Både til at lære og sådan, så hun har været sådan en lille hurtig en, der bare har været super irriterende”

16 Hovedtemaer Fordomme ”Der er jo ingen, der er perfekte. Vi har jo alle et eller andet problem. Jeg synes ikke rigtigt man kan bruge ordet ’normal’, fordi alle har et problem på en eller anden måde. Jeg siger ikke, at alle er handicappede, jeg har bare et andet problem end andre, så ja, det er jo egentlig akkurat det samme. Det er bare forskellige problemer”

17 Hovedtemaer Skole ”Det er så vigtigt, at man har en lærer, der også viser med det samme, at man er tryg, at læreren er tryg ved situationen, fordi hvis læreren ikke er tryg ved situationen, så bliver eleverne det heller ikke. Derfor har lærere i virkeligheden et kæmpe, kæmpe, kæmpe stort ansvar for at finde ud af, hvordan man skal vise over for sine elever, også selv i gymnasiet”

18 Hovedtemaer Deltagelse
”Det er rigtig fedt. Det betyder rigtig rigtig meget. Det er jo ikke kun det, at jeg har fået nogle hjælpere, der gør, at det kan lade sig gøre at gå til teater. Det er jo også at ham, der skriver stykkerne og instruerer, han også har sagt fra starten ’Selvfølgelig kan du være med, der er ingen problemer der. Selvfølgelig, vi laver det bare sådan, så du kan være med’. Og det betyder rigtig meget, at folk går ind til det med sådan en indstilling” 


Download ppt "Børn og unge med handicap siger deres mening"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google