Coaching …en introduktion

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Præsentation af materialer på personalemøde
Rehabiliteringscenter for etniske kvinder i Danmark  Etableret som 4 årigt forsøgsprojekt i 2004  Finansieret af SATS puljen- statsmidler  Evalueret.
Introduktion til deltagere i ledercoaching
Psykoterapeutisk afsnit F4 Psykiatrisk Center Frederiksberg
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Introduktion Values Interweave ™. Når ledelsen sætter fokus på et område, så er ord sjældent nok til at få medarbejderne til følge med.
I dag er temaet Visualisering
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Diagnosing © 2000 The Ken Blanchard Companies • Do not duplicate • Item# • V
Nyt ansvar.
Introduktion Team Values Interweave ™. Når samarbejdet i et team skal styrkes, så er ord fra konsulenter eller ledere ikke nok.
Det autentiske menneske
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Om feedback og tilbagemeldinger
Ledelse Består i et samspil mellem mennesker, for at nå
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Brug piletasterne eller musen til at skifte slides
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
SAMARBEJDE & KOMMUNIKATION
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Kompetencegrupper i Danske Bank’s Koncernkundelinje Kompetenceudvikling i en hektisk hverdag v/Sannie Friis.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Kodeks for offentlig topledelse
Vejlederens kommunikation
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Gruppeudviklingssamtaler
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Kompetencer i det første ingeniørjob Aftagerseminar på DTU Byg tirsdag den 26. maj 2009 Jesper Gath.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Konflikthåndtering – sammen med brugerne
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Coaching teorier – fire veje
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende Coachingforløb.
Infomøde cand.selv – cand.mentor
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Derfor skal der være sammenhæng og overensstemmelse mellem de fire liv –Familielivet Er normalt basen i den enkeltes liv –Arbejdslivet Er blevet sværere.
Hvad er coaching? Synergi HRM & Rosenkvist Consult
Transfer mellem uddannelse og arbejde Temadag om transfer Center for Strategi og Innovation 5. maj 201 Bjarne Wahlgren.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings- & Kompetencegivende coachingforløb.
Adfærd og kommunikation på traumestuen. Lone Kobberø.
”Peer Støtte” på dansk ligestillet støtte Peer Netværket Danmark  Hvad er en peer støtte?  Om Peernetværket – hvem står bag  Formål og visioner  Hvad.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Kompetenceprofil Arbejdsinstruktører. Hvornår er man en god instruktør? Hvilke personlige egenskaber skal den gode instruktør besidde?
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
I mentor ordningen på elevmentor.dk
NLP Master Coach Skab enestående forandringer
Interview-teknik.
Fortæl din makker hvad dine vigtigste arbejdsopgaver er.
ProcesPLAN MODUL 1 MODUL 2 Dag 1 Forberedelse:
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
SFO- og daginstitutionslederkursus
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Præsentationens transcript:

Coaching …en introduktion For lederne i Din Organisation A/S Ved chefkonsulent og coach Morten Fogelstrøm, Dedicated People

Dagsorden Myte eller fakta om coaching Rollen som coach: Hvad er coaching? Fordele ved coaching? Hvordan coacher man? – Spørgsmålets kraft! Kan alle lære at coache? Muligheder for coaching i Vordingborg Køkkenet Hvordan kommer vi videre, hvis vi vil coache?

Myte eller fakta om coaching? ”Er coaching ikke bare et nyt modeord som fx værdibaseret ledelse eller situationsbestemt ledelse” ”Bruges coaching ikke ofte i flæng om roller som burde hedde træning eller rådgivning?” ”Er coaching ikke det som NLP er blevet brugt til i mange år?” ”Hvis man efterspørger coaching er man svag – gode ledere kan selv” ”Coaching er en slags tilladt terapi” ”Coaching er kun til mentaltræning af olympiske mestre i roning”

Rollen som coach? Mentor Coach Træner Facilitator Jeg er ekspert Klassisk mesterlære – Lære andre op Coach Støtte andre til selv at finde løsninger og fjerne andres begrænsninger Træner Undervise, formidle idéer og træne team Støtte teamets processer Facilitator Jeg er ekspert Jeg er ikke ekspert Jeg leder én Jeg leder flere

Fordele ved coaching Lederen udvikler og fastholder medarbejdernes toppræstationer Lederen kan uddelegere ansvar – og medarbejderen vokser med ansvaret Lederen udvikler medarbejderens selvtillid – ved selv at finde løsninger Øger medarbejderens ejerskab for mål og midler –målene opleves som egne mål og midler Lederen får medarbejdere der lærer af dit eksempel – de bliver selv mere lyttende og coachende. En kompetence de også tager med sig i privatlivet. Afvæbner konflikter – afdækker muligheder Lederen udviser tillid til din medarbejders evner – det skaber loyalitet Lederen viser interesse for medarbejderen som menneske – det understøtter det grundlæggende selvværd – det er befriende når nogen tager sig tid til at forstå

Hvordan coacher man? Du bruger spørgsmålets kraft. Du får medarbejderen til at ”gå meta” (reflektere). Du opnår ”Double loop-learning”. Hvordan skal man spørge? Hvordan sikrer man at det fører til noget? En coaching-session kan fx ske via GROW-modellen (Goals-Reality-Options-Wrap up). Hvordan kommer man i gang med at coache?

Kan alle lære at coache? Ja, men det kræver som al ledelse at man er Motiveret for at lære håndværket Vil træne på at blive bedre At man interesserer sig for mennesker Ja, og man kan med fordel træne teknikker og modtage supervision af en erfaren coach eller leder

Muligheder for coaching i Din Organisation A/S Når vi ønsker at perfektionere vores salgs- og serviceindsats Når vi vil evaluere hinanden og vores samarbejde fx ved medarbejderudviklingssamtaler Når vi ønsker at de næstbedste medarbejdere skal lære de bedstes gode tricks Når konflikter eller svære samtaler skal være en uviklingsmulighed frem for ”en stinker” som vi helst undgår

Videre med coaching? Du kan som leder selv modtage coaching Du kan som leder lære selv at coache Du kan som leder lære andre at coache Dedicated People yder en gratis første coaching-session på indtil 2 timer Dedicated People tilbyder et introducende foredrag om coaching til dine ledergruppe Dedicated People kan levere en action-learning baseret coachinguddannelse til en attraktiv pris

Videre med coaching? Kontakt: Chefkonsulent og coach Morten Fogelstrøm Dedicated People Kongevejen 69 2800 Kgs. Lyngby 31 23 10 13 mf@dedicatedpeople.dk