LÆRINGSPRÆFERENCER VS FJERNUNDERVISNING

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykisk arbejdsmiljø.
Advertisements

SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
”Mange måder at forstå og lære på”
LÆRINGSTILE – UDNYT DIT POTENTIALE
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Læringsstile og lektier
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Udlægning af en ny cache
Tak fordi jeg måtte komme
Læringsstile og ambitiøs it-anvendelse i undervisningen
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Bevægelse og sundhed Horne Skole 20. januar 2009.
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
1 DSB og Bibliotekerne Personlige interview foretaget 20. til 25. januar respondenter Holdning til evt. ny portal.
LENA LINDENSKOV LEKTOR AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) 5. FEBRUAR 2014 UNDERVISNINGSFORSØGETS RESULTATER LENA LINDENSKOV.
Udfordringen med at skabe læringsrum, og retning i de unges liv
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Darum skole 4. november 2013.
Undersøgelse af lærernes behov for faste arbejdspladser på Erhvervsskolen Nordsjælland og Handelsskolen København Nord.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
SAMARBEJDE & KOMMUNIKATION
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
1 Copyright 2004 Susan M. Rundle Dansk oversættelse: Ole Lauridsen Læring er afgørende for alt hvad.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Inspiration til reformarbejdet
Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse Navn: Dato: Alder: Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Læsegrupper På vej mod eksamensplanlægningen
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”
Introduktion til Access (Access, del 1)
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Case-studiets 7 skridt 1.Læs og forstå casen og afklar/tydeliggør ukendte begreber/ord 2.Opstil problemer/begreber som skal studeres 3.Brainstorm for at.
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Lederseminar 2014 Varde Kommune
At tale om sexualitet.
Læringsstil, samt Projektplanlægning og projektstyring
- et bedre sted at lære ”EUD-banditten… …..en kommende studerende”
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Tilvalg og fravalg Når du tager en beslutning, så vælger du noget til – men samtidig vælger du også noget fra.
1 Læringsstil, samt Projektplanlægning og projektstyring Mål: At i får kendskab til jeres egen læringsstil. At I får et grundlæggende kendskab til projektplanlægning.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Patientundervisning 6. Session Unipolar depression Håndtering af kognitive vanskeligheder.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Tips & tricks til eksamen Kim Pedersen. Program Inden eksamen Forberedelse til mundtlig eksamen Dit oplæg Eksamenssituationen Nervøsitet…
KIE OG L ÆRINGSSTILE - Innovative metoder i fagene 2009.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Læring og it Læringsstile og it 1. læring og it Spændvidde i undervisningen AKTIV Eksperimenterende Handlende REFLEKTERENDE Observerende Lyttende IT-læringsobjekter.
Dynamisk system teori - model
Den gode præsentation … med PowerPoint, SMARTboard eller lignende.
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Problem- and play- based Learning
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Præsentationens transcript:

LÆRINGSPRÆFERENCER VS FJERNUNDERVISNING Michael Thorsen Institut for Pædagogik, Fjernundervisning og Uddannelsesteknologi Sektion for Almen Pædagogik FAK-PFU-AP1 / pfu-ap1@fak.dk 03-04-2017

På denne WS vil vi arbejde med spørgsmålet om fjernundervisning understøtter forskellige læringspræferencer. På baggrund af et oplæg, vil deltagerne få mulighed for at tage stilling til om fjernundervisning understøtter den enkeltes læring eller ej, og hvorfor vi når til dette resultat. 03-04-2017

LÆRINGSSTILE 03-04-2017

DEFINITION Læringsstile er den eller de metoder vi anvender når vi: Skal koncentrere os om ny og vanskelig information. Skal tage denne information ind. Bearbejde den til viden. Lagre denne viden. Eventuelt justere tidligere viden. Bruge den opbyggede viden igen. Ole Lauridsen; Fokus på læring 3.0 p.56 03-04-2017

LÆRINGSSTILE 03-04-2017

Perceptuelle Elementer Den sans man foretrækker når man skal optage ny og svær information, - og den sans der er bedst når man skal huske ny og svær information.

PERCEPTUELLE ELEMENTER AUDITIV Husker bedst ved at LYTTE til et foredrag, til en præsentation eller til en båndoptagelse. VISUEL BILLEDE Husker bedst ved at SE (skabe) mentale billeder af det, de hører eller læser. TEKST Husker bedst ved at LÆSE skrevet eller trykt tekst (bøger, noter, e-mails osv.). TAKTIL OG/ELLER KINÆSTETISK Husker bedst ved at HANDLE snarere end ved at sidde og lytte, læse eller tænke over informationen. VERBAL Husker bedst ved at DISKUTERE ny og svær information med andre.

Psykologiske Elementer Den måde man foretrækker at bearbejde ny og svær information på. Den måde man træffer beslutninger og løser problemer på.

ANALYTISK / GLOBAL ANALYTISKE PERSONER… …optager og bearbejder bedst ny og svær information når denne præsenteres i logiske skridt og det samlede koncept præsenteres gradvist. Samlet koncept først GLOBALE PERSONER… … optager og bearbejder bedst ny og svær information når der bruges humor og metaforer. Globale må kende det samlede koncept før detaljerne giver mening.

REFLEKSIV / IMPULSIV Reflektive personer har brug for tid til at overveje, hvilke muligheder de har, før de træffer beslutninger og løser problemer. I ekstreme tilfælde fører denne indstilling til handlingslammelse! Impulsive personer fortrækker at blive præsenteret for få detaljer, når de skal træffe beslutninger og løse problemer. I ekstreme tilfælde fører denne indstilling til, at en global person ikke kan give plads til andre!

Biologisk betingede præferencer der er afgørende for ens evne til at bevare sit fokus i læring og/eller arbejde. 03-04-2017

FYSIOLOGISKE ELEMENTER TIDSPUNKT Hvornår på dagen er du mest effektiv: Tidligt på dagen? Ud på formiddagen/ tidligt på eftermiddagen? Sent på eftermiddagen? Om aftenen? SPISE, DRIKKE Koncentrerer du dig bedst når du småspiser og drikker kaffe, te, vand eller softdrinks mens du arbejder, eller når du er færdig? BEVÆGELSE Bliver du urolig og rastløs når du sidder og arbejder samme sted længere tid ad gangen?

Den måde de fysiske omgivelser påvirker ens evne til at koncentrere sig længere tid ad gangen på. 03-04-2017

MILJØMÆSSIGE ELEMENTER LYD Koncentrerer du dig bedst med lyd i baggrunden, eller skal du have ro? LYS Kan du bedst arbejde i godt lys, eller fortrækker du dæmpet eller indirekte belysning? TEMPERATUR Koncentrerer du dig bedst når du sidder i et varmt rum, eller når du sidder i et køligere rum? ARBEJDSSTILLING OG ARBEJDSPLADS Koncentrerer du dig bedst når du sidder ved et bord på en skrivebords stol el.lign., eller foretrækker du en mere afslappet arbejdsstilling og arbejds- plads ?

De præferencer der har betydning for hvordan man kaster sig ud i udfordrende og svære opgaver. 03-04-2017

EMOTIONELLE ELEMENTER MOTIVATION Positivt feedback fra andre (fremmed motivation). Positivt feedback fra dig selv (egen motivation). VEDHOLDENHED Foretrækker du at gøre en opgave færdig, før du tager fat på en ny? Fortrækker du at arbejde på flere opgaver samtidig? TILPASSETHED Foretrækker du at arbejde med opgaver på din egen måde? Foretrækker du at arbejde med opgaver på den måde, du mener, andre synes, de skal klares? STRUKTUR Vil du gerne have andre til at give dig arbejds- metoder? Foretrækker du at skabe dine egne arbejds-metoder?

De konstellationer man lærer og samarbejder bedst i. 03-04-2017

SOCIOLOGISKE ELEMENTER TEAMARBEJDE Er du mest produktiv når du arbejder sammen med en anden, i mindre grupper eller i større team? AUTORITET Arbejder du godt sammen med en person, der er ekspert på området? Er du mindre effektiv når en anden ser dig over skulderen, når du læser eller arbejder? AFVEKSLING Foretrækker du rutinearbejde med kendte metoder? Keder du dig, når du skal gøre det samme igen og igen? 03-04-2017

OPGAVE Hvorfor / hvorfor ikke? Tag stilling til hvilke præferencer fjernundervisning understøtter, og hvilke de ikke understøtter. Hvorfor / hvorfor ikke? 03-04-2017

OPSAMLING PÅ OPGAVE 03-04-2017

OPSAMLING PÅ OPGAVE Som det fremgår af opsamlingen på den stillede opgave, var der enighed om at fjernundervisning understøtter alle læringsstils præferencerne i Building Exelence modellen. Så hvis vi skal vælge undervisningsmetode alene ud fra denne undersøgelse, kan man godt forledes til at tro, at fjernundervisning er den bedste metode. Men der er jo også andre faktorer, der spiller ind. 03-04-2017

HENVISNINGER Ole Lauridsen; Fokus på læring 3.0; Akademisk Forlag 2012. Torben Størner; Læringsstile og erhvervspædagogik; Erhvervsskolernes forlag 2007. Læringsstile på erhvervsskolerne; http://www.phmetropol.dk/Forskning+og+udvikling/Ekspertmiljoeer/NCE/Publikationer http://www.asb.dk/forskning/forskningscentreoggrupper/forskningscentre/asblearningstyleslab/ 03-04-2017