Samarbejde er den bedste forudsætning for voldsforebyggelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Benzodiazepiner i Ringkøbing Amt •Historie •Arbejdsgruppe (samarbejde) •Stormøder med Jens Frydenlund •Væk med vanedannende medicin •Praksisbesøg •Temaavis.
Advertisements

Fra problemfiksering til løsningsorientering – Hotel Nyborg Strand den 4. december 2007 Gitte Daugaard,
Danehofskolens værdigrundlag
Hvad påvirker medarbejdernes psykiske trivsel
Set i forældreperspektiv
Værdigrundlaget i Greve
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Tema: Hvordan kan jeg forebygge
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Workshop almene boligdage
Roskilde Tekniske Skole
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
- gennem Marte Meo metoden
Undervisningsplanlægning
VELKOMMEN TIL PÅRØRENDE PSYKOEDUKATION Session 1 - Introduktion.
Voldsforebyggelse regionspsykiatrien Vest
Lolland Kommune Team Skovcentret Birgitte, Liza, Surekha og Henriette
Værdibaseret ledelse i almen praksis
Arbejdsmiljø og beredskab.
Vold - et fælles anliggende
Nyt ansvar.
SYG, STRESSET ELLER BARE PJÆK
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Supervision og faglig feedback
Når beboerne sætter dagsordenen
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
NOEA/Aalborg Universitet
DANSK SELSKAB FOR SPISEFORSTYRRELSER Årsmøde 12. og 13. april 2010
Skolebestyrelsen & værdier
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Praksis Matrix Evalueringsundersøgelse
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Medicinering af beboere på botilbud
Workshop Personalepolitisk messe Praksis-holdning-erfaringer Samarbejde er den bedste forudsætning for voldsforebyggelse.
Forstærkningssystemer i institutionsarbejdet V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Lægedage Uhensigtsmæssige forløb Identifikation Handling.
To konkurrerende diskurser i interventioner ift. Arbejdsmiljø/stress
Travlhed eller stress? Anspændthed Stress Travlhed Lyst Ulyst.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Jette Rasmussen Demenskonsulent
Medicinafstemning og Medicinsupervision
Samarbejde og konflikter
Apotek-Højskole projektet, 2. Del 2000 Angina pectoris patienten og sygehusapoteket Information om lægemidler på kardiologiske afdelinger Resultater fra.
Som mennesker og ledere udvikler vi os kun ved at sætte os selv og vores selvforståelse på spil – vi må lukke tvivlen ind, for at lære noget nyt. Vi vil.
GOD HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR OG FASTHOLDELSE Program * Kulturens betydning for sygefravær og forebyggelse * Praktisk etik som kulturredskab * Kort over.
 Historie / erfaring.  Miljø terapi  Arbejde i grupper.  Gruppedynamiker.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen – Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.
Den svære samtale At tage udgangspunkt i livshistorien – en vej til åndelig omsorg.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Konflikter og kommunikation
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
At gå fra: Person med DEMENS til PERSON med demens
Den røde tråd i ledelse Kirsten Agerskov Niels Jørgen Rønje
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Naturfag.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Undervisning i kommunikation - på Pædagogisk assistent uddannelsen
Nærværende ledelse, personligt og ledelsesmæssigt.
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Projekt røg og alkohol på Plejehjemmet Vejlbygade 7A
Præsentationens transcript:

Samarbejde er den bedste forudsætning for voldsforebyggelse Toftebo-centret Herning Kommune

Præsentation Hvem er vi? Skærmet enhed (levebomiljø /helhedspleje) Baggrunden for deltagelse i netværksgruppen Voldsomudtryksform Flere beboere hvor behovet for magt blev aktuelt Kraftig stigning i voldsepisoder Åbenhed - sammenhold Det her vil vi ikke acceptere! Fokus på forebyggelse af volden og reduktion af magten

Voldsforebyggelse i ældreplejen praksis-holdninger-erfaringer Vi vil arbejde en aktuel case igennem Belysning af problemstillingen Hvordan har vi håndterer det? Løbende evaluering Hvilke erfaringer har vi fået?

Case

Hvilke problemstillinger er på spil? Flyttede ind med meget kort varsel Manglende tværfagligt samarbejde Uforudsigelig fysisk og psykisk vold mod personalet Personalet var fyldt op af frustrationer – afmagt

Håndtering af problemstillingerne Vi sætter et tværfagligt samarbejde i gang Kontaktpersoner bliver sat på inden indflytning Skærmning på stuen Fastvagt Hvad handler om Anna? Hvad handler om personalet?

Værdien af det tværfaglige samarbejde Demenskonsulent orienterer om flyttet og giver i første omgang en mundtlig overlevering. Efter indflytningen kommer der et uddybende skriftligt notat. Egen læge ___________________________________ Gerontopsykiatrien Ny egen læge

Hvad handler om Anna? Vugge med kørestolen Vildt dyr ved hegnet i gårdhaven Trold op af en æske Meget urolig – svært ved at sove Ødelægger bevidst materielle ting Overfalder personale og beboere Skaber stor uro og dårlig stemning – hektisk puls Meget forpint – hulkende Medicin påvirket

Hvad handler om personalet? Rumme den konstante uro Være på vagt Uventet fysisk vold – mange kræfter bag volden Se Anna så forpint – undskyldende Vikar til at dække den fastevagt

Forebyggelse af volden Kollegial første hjælp Små supervisions seancer internt Legalt at sige fra Åbenhed – ærlighed Loyalitet overfor de beslutninger der bliver truffet Registrering af volden – opsamling Tæt fysisk kontakt Frirum til at forlade boenden for at få en pause Ikke for mange vagter i streg

Forebyggelse af volden Viden om voldsforebyggelse Skærmer nyansatte og elever Pleje- handlingsplan ved den enkelte beboere om hvordan vi forebygger volden Mulighed for supervision, psykolog Kontaktpersoner kan indkalde til møde med det samme – trække på samme hammel – alle møder talstærk op – stor ansvarlighed

Andre tiltag der reducerede volden Indlæggelse – antipsykotisk medicin Durewall Positiv ledelse Løbende evaluering - status

Hvad har vi lært? Insisterende over for samarbejdspartner Uden ledelse går det ikke Vigtighed omkring åbenhed overfor hinanden Ingen Tarzan Fokus på det fysiske og psykiske arbejdsmiljø Synliggøre volden op ad i systemet Viden om vold, håndtering af vold, forebyggelse af vold Marte meo (dog ikke anvendt i den case)