Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Brugerdeltagelse - for alvor? Pernille Jensen og Klavs Serup Rasmussen Konference om brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri 26. August 2013.
Psykoedukation til unge i OPUS
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
SYGEPLEJESYMPOSIUM 2013: Recovery - fra vision til virkelighed, Region Hovedstadens Psykiatri, 17. januar 2013 Annette Rolsting, Bedre Psykiatri ”Sproget.
Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade
Tre nye tilbud til patienter i Nord
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Medborgerskab – på sporet
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Jeg har levet med en diagnosticeret psykisk sygdom siden 2005, og har været gennem meget
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Netværk af forebyggende sygehuse
Sygeplejerske Lone Woelders
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
ORIENTERING OM LEDELSESEVALUERING – til medarbejdere
Vejledningsforløb med læringskontrakt
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Akut Team Holbæk Baggrund for akuttilbuddet Målgruppen Organisering
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Nov J.J. O-3 Kvalitet i sygeplejen i det accelererede forløb ved hofte- og knæalloplastik Trine Kruse Helle Bergstedt Marianne Lundegaard.
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Følge- Op.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospital
Mestring af ADHD som voksen.
Information om akkrediteringsbesøget 2005 V/ leder/kvalitetskoordinator, navn.
Kompetent til at støtte livet med kræft
Medicinering af beboere på botilbud
Mestring af symptomer Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Brugerdeltagelse i psykiatrien
Recovery-mentor projektet
Samarbejde med praktiserende læger
Strategi for brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri v. Louise Holm, programleder for brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri.
Målsætninger på psykiatriområdet
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen?
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
Hospitalsenheden VEST Tværfaglig dokumentation, temamøde 7. okt 2014 Dorthe Hansen, Kvalitet og Udvikling.
Hospitalsenheden VEST Medicingennemgang – det skal vi have styr på.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Psykoedukation skizofreni
”Peer Støtte” på dansk ligestillet støtte Peer Netværket Danmark  Hvad er en peer støtte?  Om Peernetværket – hvem står bag  Formål og visioner  Hvad.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Patient- og Pårørendepolitik ( ) ) Vi tager patienten og de pårørende med ved bordet, når vi taler om, hvordan vi kan gøre tingene.
PEER-STØTTE I REGION HOVEDSTADEN Et partnerskab mellem: Region Hovedstadens Psykiatri, Rudersdal Kommune, Helsingør Kommune, Københavns Kommune, Psykiatriforeningernes.
Forældreundervisning for forældre/pårørende til børn/unge indlagt på BU1.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 6 – Kontaktpersonsfunktionen Undervisere:
Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/Lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse.
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
Landskursus Fagligt selskab for Øjensygeplejersker
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Præsentationens transcript:

Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove Din Gode Udskrivning – en recovery-orienteret tilgang til brugerinddragelse Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove Formand for Psykiatriforeningernes Fællesråd i Region Hovedstaden

Støttet af Trygfonden med 2 mio. kr. Når du skal udskrives – til dig, der har været indlagt på en psykiatrisk afdeling Udskrivningsguide 36 sider Skrevet af frivillige Støttet af Trygfonden med 2 mio. kr. Udleveres til alle patienter der er indlagt på et psykiatrisk afsnit i Region Hovestaden siden 2011

Indlagte borgere ønsker at vide: Hvem følger op på min behandling? Hvilke muligheder er der for efterfølgende psykiatrisk behandling? Og hvor foregår den? Hvordan får jeg styr på boligen, økonomien, uddannelsen, arbejdet og min dagligdag? Hvor kan jeg henvende mig?

Og at tale om det, der fylder: Hvad betyder det for mig at have en diagnose? Hvem skal jeg sige hvad til? ”Tanker og følelser i forbindelse med udskrivelsen” Hvad kan jeg selv gøre? ”Forkæl dig selv” Hvem har brug for mig og hvor er der andre i samme situation, jeg kan tale med? ”Foreninger for dig—hvis du har lyst” Hvem kan jeg snakke med eller ringe til, hvis jeg får det skidt? ”Akut hjælp – nogen at tale med” ”En håndfuld vigtige adresser og telefonnumre”

Mål Indlagte borgere skal systematisk og konsekvent informeres om, hvad der skal og kan foregå i forbindelse med udskrivning og perioden efter. Guiden skal være et konkret værktøj i den kliniske praksis, der understøtter sam- arbejdet mellem medarbejdere og den indlagte borger med henblik på at tilrette- lægge en udskrivning, der understøtter borgerens recovery bedst muligt.

Guiden er produceret – nu skal den implementeres Udskrivningsguiden ligger i patientens velkomst- mappe ved indlæggelse. Guidens indhold er særdeles relevant, informativt og brugbart for patientens recovery-proces. Guiden fungerer bedst, når den gennemgås i samtale med medarbejdere. Guiden giver også pårørende god og relevant viden. .

Hvordan arbejder vi med implementering? Vi aftaler med centerledelsen i hvilke sammenhænge UdskrivningsGuiden kan være relevant f.eks.: Lean – f.eks. PC Hvidovre Psykoeducationsgrupper Recovery-mentorerne Patient-workshops på afsnittene Recovery-undervisning for medarbejdere og patienter Medarbejderuddannelse – nye og erfarne

i klinisk praksis i psykiatrien Evalueringen skal dokumentere hvordan og i hvilket omfang UdskrivningsGuiden er implementeret i klinisk praksis i psykiatrien


Evalueringen omhandler succeskriterier for implementering, dvs.: Hvorvidt udskrevne patienter: får udleveret pjecen læser den finder den læsevenlig og læseværdig taler med medarbejdere og netværk/ pårørende om det, der skal og kan ske i forbindelse med udskrivning fortæller hvilke oplysninger, de fandt nyttige og hvad der mangler

Effektmåling - af i hvilket omfang UdskrivningsGuiden understøtter borgerens recovery efter indlæggelse på de psykiatriske centre

Udskrevne patienters vurdering af hvorvidt det var muligt og nyttigt (1): selv at deltage i det, der skal ske omkring udskrivningen – og at sætte ord på det, den enkelte har brug for at skabe et overblik og se handlemuligheder ved at have en tjekliste for hvad den enkelte har brug for før udskrivningen at være opmærkning på behandlingplanen og udskrivningssamtalen

Udskrevne patienters vurdering hvorvidt det var muligt og nyttigt (2): at få øje på ens eget netværk ved at lave et relationskort at kende egne tegn på en psykisk krise, udarbejde en kriseplan og lære at tage en krise i opløbet at læse materiale skrevet af mennesker, der selv har været i samme situation

Udskrevne patienters vurdering hvorvidt det var muligt og nyttigt (3): at få et overblik over hvilken psykiatrisk behand- ling, den enkelte kan benytte efter udskrivning og at få kontakt til den opfølgende behandling at få et overblik over hvilke praktiske og sociale forhold, den enkelte ønsker at få styr på inden udskrivning og få kontakt til socialforvaltning, psykosociale tilbud og/eller jobcenter at blive klar over hvilke oplysninger eller støtte den enkelte har brug for

Tak for ordet www.udskrevet.dk