Studieretnings projektet ÅSG 2013. Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
StØrre skriftlige opgave hf
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Større Skriftlig Opgave
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Studieretningsprojektet
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Studieretningsprojektet (SRP)
En vigtig eksamen Tidsplan Valg af sag og fag Blanket Synopsis Pjece
Studieretningsprojekt
Studieretningsprojekt
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
3g Studie Retnings Projekt
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Studieretningsprojektet (SRP)
SRP 2014.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Tidsplan for eksamen 40s umd
SRP 2014.
Eksamen.
Information omkring studieretningsprojekt I skal begynde at overveje område allerede nu 7. december skal I via blanket vælge fag og område Her skal I også.
Større Skriftlig opgave
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Grunde til at jeg elsker dig
SRP-konferencen Rødkilde 2011.
Terminsprøver december  Kom i god tid. Helst 15 min. Før prøven begynder  Find din plads. Dit navn og prøvenr. Står på bordet.  Du skal selv.
Obligatorisk selvvalgt opgave
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd - Pjecen.
- En vigtig eksamen - Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece.
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g Elevvejledning Studieretningsprojektet i 3.g Hvad, hvornår og hvordan! Egaa Gymnasium, september 2015.
STØRRE SKRIFTLIGE OPGAVE HF EFTERÅRET 2015 SS. Formål  SSO giver dig mulighed for:  At arbejde med et selvvalgt emne og med fag, der har din interesse.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
Studieretningsprojekt. SRP Skrives i ét af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau Lærerne udleverer en opgaveformulering.
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
STUDIERETNINGSPROJEKTET 2016 Marselisborg Gymnasium.
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
Studieretningsprojektet
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Større skriftlig opgave i 2.hf
Studieretningsprojektet
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Studieretningsopgaven i 2.g 2017
Valg af fag Valg af problem Blanket Pjece
Studieretningsprojektet 2017
SSO - Større skriftlig opgave
SSO - Større skriftlig opgave
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Studieretningsopgaven i 2.g 2018
Studieretningsprojektet
Studieretningsprojekt (SRP) 3g
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Større Skriftlig Opgave
Større Skriftlig Opgave
Elevvejledning Studieretningsprojektet i 3.g
Præsentationens transcript:

Studieretnings projektet ÅSG 2013

Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der er afsat 50 uddannelsestimer til opgaven  Alle klasser skriver fra torsdag i uge 48 til og med torsdag i uge 50. Dvs. d –  Opgaven udlevere d mellem kl og  Opgaven afleveres d mellem kl. 10:00 og 11:00

Mål Eleven skal:  demonstrere evne til faglig fordybelse og til at sætte sig ind i nye faglige områder,  demonstrere evne til at udvælge, anvende og kombinere forskellige faglige tilgange og metoder og dermed forstærke den faglige fordybelse,  beherske relevante faglige mål i de indgående fag,  udvælge, bearbejde og strukturere relevant materiale,  demonstrere evne til faglig formidling,  besvare en stillet opgave fyldestgørende, herunder at der er overensstemmelse mellem opgaveformuleringen og opgavebesvarelsen samt  beherske fremstillingsformen i en faglig opgave (fx citatteknik, noter, kilde- og litteraturfortegnelse).

Fag  Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag på A-niveau, og det skal du kombinere med et andet fag på mindst B-niveau (oversigt over mulige kombinationer findes på hjemmesiden i håndbogen - SRP)  I et af fagene skal der være en faglig fordybelse, der ligger ud over undervisningen i faget  Skolens leder kan dog, på baggrund af en begrundet ansøgning, undtagelsesvist godkende, at studieretningsprojektet skrives alene på grundlag af ét studieretningsfag på A-niveau, eller at et tredje fag inddrages i studieretningsprojektet.

Indledende vejledning  Uge 39: Generel introduktion med en af studieretningsfagslærerne  Endvidere præsenteres bibliotekernes netbaser  I uge 41 og 43 arbejdes der med at indkredse område og fag

Generel vejledning fortsat Ugerne 41 og 43:  Her handler det om indkredsning af område og fag, der er skemalagt lektioner til vejledning  Elever skal efter behov selv træffe aftale om vejledning uden for undervisningstiden med andre relevante faglærere (der ikke nødvendigvis bliver vejledere i sidste ende).

Tidshorisont  uge 43: Senest torsdag d kl skal du have valgt fag og område (elektronisk i LUDUS)  uge 44: Onsdag udmeldes vejlederne  uge 46: Tirsdag er der individuel vejledning  uge 48: Tirsdag er der individuel vejledning  uge 49: Alle klasser får udleveret opgaven torsdag d kl  uge 51: Alle klasser afleverer opgaven torsdag d i tidsrummet – i 4 eksemplarer

Valgfasen  Perioden, hvor du vælger fag og område er på godt tre uger  I vid udstrækning vil dine ønsker om fag og område blive imødekommet, men du har ikke krav på at kunne skrive om hvad som helst

Vejledningsfasen efter valg af område  Der er skemalagt 2 individuelle vejledningsrunder  Elever og vejledere aftaler selv mødetidspunkter ud over de skemalagte. Det er dit ansvar både at møde op til vejledningen og at være forberedt  Du skal udarbejde mindre skriftlige oplæg til vejledningsmøderne  Det er dig, der skal formulere spørgsmål, disponere stoffet og finde materiale  I de eksperimentelle fag er der hjælp til eksperimenter

Opgaveformuleringen  udfærdiges af vejlederne  er konkret, afgrænset og angiver præcist, hvad der kræves af dig  elever, der har valgt samme område, skal have forskellige opgaveformuleringer  omfanget af opgavebesvarelsen skal fremgå. Omfanget er afhængigt af fagets skriftlige traditioner. En normalside er 2400 anslag inklusive mellemrum  der skal være et ukendt aspekt i opgaveformuleringen, dvs. noget, der ikke er blevet drøftet i vejledningen

Hjælp i skrivefasen  vejledere har kontakt til eleverne midt i perioden for at sikre, at eleverne er godt i gang med opgavebesvarelsen  SRP-cafe fredag d kl Her kan man få hjælp, hvis man er gået i stå, hjælp til praktiske forhold ved besvarelsen, overordnet vejledning. Der vil være lærere fra alle fakulteter til stede.

Specielt for de eksperimentelle fag  eksperimenterne skal som udgangspunkt ligge i uge 49 dvs. i første opgaveuge  eksperimenter kan  være udført af dig selv  bestå af data fra forsøg som vejlederne udleverer  i sjældne tilfælde indgår der ikke eksperimenter

Specielt for fremmedsprogene  en del af de anvendte kilder skal være på det/de fremmede sprog  besvarelsen skrives på dansk

Bedømmelsen Der gives én karakter ud fra en helhedsbedømmelse, som er baseret på en vurdering af, i hvilket omfang eksaminandens opgavebesvarelse lever op til de fastsatte mål for studieretningsprojektet Karakteren offentliggøres d. 26. februar 2013