Industrial Emissions Directive – Lovforslag

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Advertisements

Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
De seneste ændringer af jord-forureningsloven Ulla Højsholt Funktionsleder Jord & Affald Miljøstyrelsen.
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
IED-implementering Ændring af bekendtgørelser. IED-Bekendtgørelser Oversigt over allerede identificerede bekendtgørelser: Gruppe 1 - Bekendtgørelser med.
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
EMIR Den videre proces Anna Lærke Kraft, BØRS.
Søren Sandfeld Jakobsen ”Cookies” – hvad siger loven?
Orientering til kommende speciale-kandidatstuderende
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Ændringsforslag til lovforslag L1 §12. stk 4 Grupperådsmøde •Oprindeligt forslag Tilføjes til §12, stk. 4: ”Kopi af indkaldelsen med dagsorden og bilag.
Miljøstyrelsen Høringsmøde:
Projektkonkurrencen – forhandlingsadgangen – advokatens overvejelser Dansk Forening for Udbudsret 26. januar 2012 Partner, advokat Tina Braad Holst, Advokater.
Dansk lov om luftfartskvoter  I løbet af 12 måneder fra ikrafttrædelse af direktivet.  Direktiv om luftfartskvoter er et ændringsdirektiv til det gældende.
v/advokat Jens Bødtcher-Hansen, Kammeradvokaten
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Det tekniske grundlag og anmeldelses-systemet
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
EU's VOC-lovgivning Den første EU VOC-lovgivning: Direktiv 1999/13/EF fastsætter regler som begrænser industriprocessers emissioner af flygtige organiske.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Naturvurdering i forbindelse med revurdering af husdyrbrug Thomas Løkkebø Landbrugssagsbehandler v. Esbjerg Kommune Kolding d. 16. maj 2013.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen retlig.
Landinspektør Jørgen Heinemeier, Naturstyrelsen
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Dokumentation og ankesager Jannie Dyring Ph.-d.-stipendiat.
Håndhævelse på miljøområdet
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
EU-regler og regulering af jord i råstofgrave Møde i ATV Jord og Grundvand, 25. november 2009.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
1 Gasteknisk Forenings Årsmøde 2004 Nyborg Strand Nye muligheder under nye rammevilkår af Uffe Bundgaard-Jørgensen Formand for Energitilsynet.
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
Plantekongres 2007 Ny miljøgodkendelse af husdyrbrug
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Introduktion til konferencen “Håndhævelse af EU’s udbudsregler” Steen Treumer Professor, Det Juridiske Fakultet,
Det tekniske grundlag og anmeldelses-systemet
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Projekt Digitaliser.
Jordvarme og grundvandsbeskyttelse – et spørgsmål om plads….
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Tilsyn og håndhævelse Lynkursus ENVINA Fredericia 24. november og 3. december 2015 Susanne Mieth Andersen Natur- og Miljøklagenævnet.
BREF-DAGEN 2015 J. Henrik Lous 30. November 2015.
ATV-møde den 25. november 2009 Advokat Mads Kobberø.
Styrker og svagheder ved håndhævelses-loven – set fra indklagedes side Dansk Forening For Udbudsret Tina Braad 9. april 2013.
Arrangementer på færdselslovens område
Envina indsatsplanmøde februar 2017
Jupiter temadag den 30. maj 2007
EU’s miljøkrav til industrien
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Om udvalgets arbejde Dansk Forening for Markedsføringsret
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Fraflytningstvister / Katrine Kubel
Ny husdyrregulering 2017 Konsekvenser for grundvandsbeskyttelsen
Betænkning nr Offentliggjort den 24. maj 2017
Basistilstandsrapporter
Personligt Tillæg Folkepension.
Markedsmodning, proces
Bekendtgørelse om deponeringsanlæg
Få mere at vide - LYT - SPØRG
FIR morgenmøde 22. november 2018
Præsentationens transcript:

Industrial Emissions Directive – Revurdering & Retsbeskyttelse Flemming Elbæk Mortensen

Industrial Emissions Directive – Lovforslag Vi har rigtig mange af de elementer, der findes i IED i forvejen. De er kommet i forbindelse med implementeringen af IPPC-direktivet. Vi er dog nødt til at lave et lovforslag, der skal sikre hjemlerne til at lave bekendtgørelserne efterfølgende.

Industrial Emissions Directive – Revurdering og retsbeskyttelse Der følger med IED artikel 21, stk. 3 krav om revurdering af virksomhedstyper efter offentliggørelsen af en BAT-konklusion i EU-tidende, hvis virksomhedens hovedaktivitet er omfattet af BAT-konklusionen. Det er alle virksomhedens vilkår, der skal revurderes. Virksomheden skal være revurderet og have evt. ændringer implementeret senest 4 år efter offentliggørelsen af BAT-konklusionen, der udløste revurderingen.

Industrial Emissions Directive – Revurdering og retsbeskyttelse Der er tale om et krav, der ikke nødvendigvis kan leve sammen med retsbeskyttelsesreglen i mbl § 41 a, stk. 1 og hgl § 40, stk. 1. Det er derfor nødvendigt, at lave en ny undtagelse til retsbeskyttelsesreglen, så retsbeskyttelsen kan gennembrydes, når der kommer en ny BAT-konklusion.

Industrial Emissions Directive – Revurdering og retsbeskyttelse Den er blevet indsat i lovforslaget som en bemyndigelsesbestemmelse, så ministeren kan fastsætte nærmere regler om at tilsynsmyndigheden skal tage en godkendelse op til revurdering, når det er nødvendigt for at opfylde EU- eller andre internationale krav.

Industrial Emissions Directive – Revurdering og retsbeskyttelse Det forslaget til en ny mbl. § 41 a, stk. 3 og hgl. § 40, stk. 3. Det er i første omgang hensigten at der skal laves regler om, at når en BAT-konklusion er offentliggjort skal virksomheder vis hovedaktivitet er omfattet af BAT-konklusionen tages op til revurdering.

Industrial Emissions Directive – Revurdering Der foreslås samtidig indsat nye regler i mbl. § 41 a, stk. 4 og hgl. § 40, stk. 4. Herefter kan ministeren fastsætte regler om hvordan revurderingssagerne skal behandles.

Industrial Emissions Directive – Revurdering Der skal fastsættes regler om, at det er alle virksomhedens godkendelsesvilkår, der skal revurderes. Der skal også fastsættes regler om, at godkendelserne skal tages op så 4 års fristen for revurdering og implementering kan overholdes. Reglerne vil blive indsat i godkendelsesbekendtgørelsen og husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen.

Industrial Emissions Directive – Revurdering Der skal indsættes regler om, at godkendelser også skal tages op til revurdering, når en BAT-konklusion er offentliggjort når retsbeskyttelsen er udløbet. Ministeren skal også i denne sammenhæng kunne fastsætte nærmere regler for sagsbehandlingen. Disse regler kommer til at fremgå af mbl. § 41 b, stk. 2 og 3 og hgl. § 41, stk. 3-5.

Industrial Emissions Directive – Mere revurdering og retsbeskyttelse IED stiller krav om, at de IED-virksomheder, der ikke er omfattet af en BAT-konklusion skal revurderes, når der er kommet ny BAT på området, der vil medføre en betydelig nedbringelse af emissionerne, jf. artikel 21, stk. 4. Reglen minder meget om en regel i IPPC-direktivet, der blev implementeret i mbl. § 41 a, stk. 2, nr. 4 og hgl. § 40, stk. 2, nr. 4. Der er dog en forskel:

Industrial Emissions Directive – Mere revurdering og retsbeskyttelse IPPC-direktivet taler om, at implementeringen af ny BAT ikke må medføre ”uforholdsmæssigt store omkostninger”. Det gør IED ikke. Det ændrer dog næppe på retstilstanden, som den er i dag.

Industrial Emissions Directive – Mere revurdering og retsbeskyttelse Der ligger i BAT-princippet, at det skal være økonomisk forsvarligt at anvende teknikkerne i BAT. Forskellen i forhold til den nuværende retstilstand vil være meget begrænset, hvis der overhovedet er en forskel, men ordene ”uforholdsmæssigt store omkostninger” skal tages ud af mbl. § 41 a, stk. 2, nr. 4 og hgl. § 40, stk. 2, nr. 4.

Industrial Emissions Directive – Lovforslag Spørgsmål?