Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ny husdyrregulering 2017 Konsekvenser for grundvandsbeskyttelsen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ny husdyrregulering 2017 Konsekvenser for grundvandsbeskyttelsen"— Præsentationens transcript:

1 Ny husdyrregulering 2017 Konsekvenser for grundvandsbeskyttelsen
Baseret på: L 114 Forslag til lov om ændring af lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, … Høringsudgave af forslag til ny husdyrgødningsbekendtgørelse. DCE-rapport ”Effekt af husdyrgodkendelser”, 9. november 2015,

2 Ny lov og bekendtgørelse
L 114 Forslag til lov om ændring af lov om miljø-godkendelse m.v. af husdyrbrug, … Af lovforslaget (s. 6, pkt. 29) fremgår, at §§ ophæves. §§ 15 og 16 er de paragraffer, der siger, at arealer skal godkendes. Forslag til ny husdyrgødningsbekendtgørelse Af § 32 og bilag 3 fremgår, hvad der vil blive beskyttet – og det omfatter ikke grundvand. Lov forventes vedtaget 23/2-17 (3. behandling i Folketinget). Ny husdyrgødningsbekendtgørelse har været i høring, er endnu ikke underskrevet. Forslag til ny husdyrgodkendelsesbekendtgørelse er endnu ikke kommet i høring, og det er jo der beskyttelsesniveauerne for bl.a. NFI og IO er fastsat, og som så i den nye bekendtgørelse vil udgå/blive ophævet.

3 Ny husdyrregulering og NFI/IO
Nuværende regulering: Indsatsplan sætter ramme for konkret vurdering i husdyrgodkendelse. Samlet efterafgrødekrav fuld implementering ha (NFI/IO ha), ifølge DCE-rapport. Ny regulering: Generelle regler – ingen vurdering ”Planteavlsniveau” på al NFI vil kræve ha efterafgrøder. DCE-rapport baseret på udtræk fra husdyrgodkendelse.dk, ca. 60 % implementering = ha Planteavlsniveau = ingen udvaskning fra husdyrgødning Mange nuværende indsatsplaner stiller ikke krav om ”planteavlsniveau” i NFI/IO, men f.eks. blot ”følge udviklingen i nitratkoncentrationen”

4 Ny husdyrregulering og NFI/IO
Husdyrgodkendelsesloven er ikke en del af implementeringen af grundvandsdirektivet. Drikkevandsbeskyttelsen, som Danmark EU-retligt er forpligtet til i medfør af drikkevandsdirektivet, foreslås varetaget via de kommunale indsatsplaner i medfør af vandforsyningsloven. Fødevareministeriet vil understøtte kommunerne i at løfte denne supplerende opgave i indsatsplan-lægningen med opgørelse af udvikling i udbragt organisk gødning på ID15-oplandsniveau. Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsens krav om begrænsning af kvælstofudvaskning bidrager til opfyldelse af grundvandsdirektivets formål om god kemisk tilstand. (Lovforslaget s. 26) Fortsat: 4 % efterafgrødekrav ved >0,8 DE/ha. Den indsats i forhold til nitratudvaskning fra husdyrbrug, der måtte være påkrævet i nitratfølsomme indvindingsområder, i tillæg til beskyttelsen opnået ved de 4 % pligtige efterafgrøder i medfør af gødskningsloven samt efterafgrøder i husdyrreguleringen, skal ske via en opdateret indsats inden for rammerne af den eksisterende lovgivning. Miljø- og Fødevareministeriet vil understøtte kommunerne i at løfte denne supplerende opgave i indsatsplanlægningen, hvorefter der vurderes tilvejebragt et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau. Den kommunale indsatsplanlægning vil også bidrage til beskyttelse af grundvand, der ikke anvendes til drikkevand. (Lovforslaget s. 98)


Download ppt "Ny husdyrregulering 2017 Konsekvenser for grundvandsbeskyttelsen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google