Oplæg om skolereform på Kalbyrisskolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En ny skole.
Advertisements

Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Hvad skete der med vores input fra sidste reformmøde i januar måned? Hvor langt er vi kommet med implementeringen? Hvordan følger forældre med i reformarbejdet?
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Skolereform 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Reformmesse på Sofiendalskolen
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Velkommen til valgmøde
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Et fagligt løft af folkeskolen
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Folkeskolereform pr. 1. aug Ambitiøst løft af folkeskolen •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Skolereform. Ambitionerne i folkeskoleaftalen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen.
Invitation til skolebestyrelserne
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Indskolingen.
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Skolereform 2014 Hodsager Skole.
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen Malling Skole - så langt er vi nu 14. maj 2014.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereform 2014.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Folkeskolereform 1.August Overordnede mål for folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige som de kan. Folkeskolen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Præsentationens transcript:

Oplæg om skolereform på Kalbyrisskolen Torsdag 23. januar 2014

Oplæg om skolereform Skolereform i store træk Hvad sker der hos os? Den overordnede ramme for arbejdet Hvad sker der hos os? Konkrete tiltag på skolen Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen Sådan arbejder vi med skolereform

Skolereform i store træk At gøre en god skole bedre At give folkeskolen et fagligt løft

Skolereform i store træk Udfordringer på landsplan: Niveauet i læsning og matematik er ikke højt nok. De faglig svage/stærke elevers potentiale udvikles ikke nok. Udskolingen klæder ikke eleverne tilstrækkeligt på til at vælge ungdomsuddannelse.

Skolereform i store træk Overordnede mål: Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

Skolereform i store træk Indsatsområder: En længere og mere varieret skoledag med mere og bedre undervisning. Et kompetenceløft af lærere, pædagoger og skoleledere. Få klare mål og regelforenklinger

Skolereform i store træk Skolen indgår i samarbejde/partnerskaber med: Det lokale kultur-, idræts- og foreningsliv Kunst- og kulturskoler Kommunale musik- og ungdomsskoler

Skolereform i store træk En længere og mere varieret skoledag: Øget undervisningstid flere fagopdelte timer understøttende undervisning samt 45 min. bevægelse i gennemsnit/skoledag

Skolereform i store træk Engelsk fra 1. klasse og tysk/fransk fra 5. klasse. Madkundskab og håndværk og design . 0.-3. kl.: 30 timer/uge i gennemsnit (1200) 4.-6. kl.: 33 timer/uge i gennemsnit (1320) 7.-9. kl.: 35 timer/uge i gennemsnit (1400) Pauser indgår i den samlede undervisningstid.

Skemaets organisering Hvilke tanker har vi gjort os på Kalbyrisskolen? Hvad sker der hos os? Skemaets organisering Hvilke tanker har vi gjort os på Kalbyrisskolen?

Skemaets organisering/tanker Øget parallellægning Øget mulighed for holddeling og niveau-deling Øget modulskemalægning Vi beholder ”klassen” som grundstruktur Lektiehjælp spredes over ugen

Skoledagens organisering (eks.) 1. klasse Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08.00 Dansk Matematik Læsebånd Pause Matematik/Billedkunst Idræt Musik Natur/teknik Kristendom Engelsk Understøttende Lektiehjælp/SFO 17.00 SFO SFO (kun til 16.00)

Skoledagens organisering (eks.) 4. klasse Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08.00 Dansk Matematik Understøttende Læsebånd Pause Natur/teknik Billedkunst Idræt Musik Engelsk Historie Svømning ½ år Håndværk/design Kristendom Svømning ½ år til kl. 14.15 Lektiehjælp til kl. 14.30 15.00 Lektiehjælp

Skoledagens organisering (eks.) 9. klasse Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08.00 Dansk Historie Engelsk Matematik Kristendom Læsebånd Pause Samfundsfag Fysik/kemi Tysk Biologi Idræt Geografi Valgfag Understøttende 15.00 Lektiehjælp

Understøttende undervisning - hvad er det? Med folkeskolereformen kommer en ny aktivitet - den understøttende undervisning. Den skal sikre, at eleverne møder endnu flere forskellige måder at lære på, at de har tid til faglig fordybelse, og at de får mulighed for at arbejde med et bredere udsnit af deres evner og interesser. Det skal bidrage til at hæve det faglige niveau. Understøttende undervisning ligger ud over undervisning i fagene. Tiden til understøttende undervisning skal bruges til at supplere og understøtte undervisning i fagene. Den understøttende undervisning kan anvendes bredt. Den kan have både et direkte fagrelateret indhold, som eksempelvis de obligatoriske emner, og et bredere sigte, som eksempelvis opgaver, der skal styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. Dette kan eksempelvis være indsatser i forhold til at styrke klassefælleskabet, besøg på ungdomsuddannelser og meget mere. Eleverne får med den relevante understøttende undervisning tid til at afprøve, træne og udvikle de færdigheder og kompetencer, de får i den fagopdelte undervisning. Tiden til understøttende undervisning kan for eksempel bruges til læsetræning, til matematikøvelser eller til lektiehjælp og faglig fordybelse. Lærere, pædagoger og personale med relevante kvalifikationer kan varetage den understøttende undervisning. Understøttende undervisning lægges i den del af skoledagen, som ligger ud over den fagopdelte undervisning.

Sådan kunne det se ud hos os: Understøttende undervisning: 0.kl.: 6,66 lektioner = 5 timer 1.kl.: 5,66 lektioner = 4 timer og 15 min. 2.kl.: 5,66 lektioner = 4 timer og 15 min. 3.kl.: 4,66 lektioner = 3 timer og 30 min. 4.kl.: 3,33 lektioner = 2 timer og 30 min. 5.kl.: 4,33 lektioner = 3 timer og 15 min. 6.kl.: 4,33 lektioner = 3 timer og 15 min. 7.kl.: 5,33 lektioner = 4 timer 8.kl.: 3,33 lektioner = 2 timer og 30 min. 9.kl.: 5,33 lektioner = 4 timer

Lektiehjælp fra 1. august 2014 Lektiehjælp er et tilbud Det kan benyttes fra gang til gang Der skal ugentlig tilbydes 2 timer i indskolingen, 3 timer på 4.-6. klassetrin og 2 timer på 7.-9. klassetrin Lektiehjælp skal placeres sidst på elevens skoledag, og det kan i indskolingen ikke erstatte SFO-tid

Valgfag Medier Billedkunst Håndværk og design Spansk Musik/kor Alle elever fra 7. klasse skal vælge et valgfag Kalbyrisskolen udbyder 8 valgfag i skoleåret14/15: Medier Billedkunst Håndværk og design Spansk Musik/kor Musik/samspil Arbejdskendskab med fokus på innovation og entreprenørskab Særligt valghold for specialelever

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Vi har en god skole i en positiv udvikling. Det er det, vi tager udgangspunkt i

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Masterplan (se Elev-/ForældreIntra) Personalets, forældrenes og elevernes aftryk i processen er vigtigt!

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Ledelsen som tovholder - Kim: Lektiehjælp En levende skole – hele dagen Samarbejde mellem lærere/pædagoger Øget fokus på faglighed i førskole/0. kl. SFO’ens organisering

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Ledelsen som tovholder - Morten: Ny Nordisk Skole Inklusion og understøttende foranstaltninger Samarbejde med UU Mindske betydningen af social baggrund

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Ledelsen som tovholder - Thomas: Indsatsområder Evalueringsplan Undervisningsdifferentiering Bevægelse og motion Refleksion (sammenhæng mellem teori og praksis)

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Ledelsen som tovholder - Lars: Understøttende undervisning Skolens profil Øget fokus på fælles mål Linjer og valgfag (herunder innovation og entreprenørskab) Skolens samlede faglige kompetencer Timefordelingsplan Øget ambitionsniveau Arbejdstid (Lov 409)

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Ledelsen som tovholder - Johan: Læringsmiljøer og udnyttelse af skolens lokaler

Nu vil vi gerne have input fra jer Alle de spørgsmål, tanker, input og inspiration, som I kan komme med I er med til at kvalificere de beslutninger, vi skal træffe Målet er, at vi kan skabe den bedste skoledag for jeres børn God arbejdslyst i de forskellige workshops