Styrket inklusion i Kerteminde Kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

I må endelig stille spørgsmål undervejs !!
Set i forældreperspektiv
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Trivselspolitik på Løsning Skole
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Hierarki for styringsredskaber
Folkeskole-reformen August 2014.
Lærerprofessionen.
Forældremøder 2010 Egeskovskolen
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Reformmesse på Sofiendalskolen
Det gode klasserådsarbejde
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Hvem er vi?. En ganske almindelig folkeskole i Halsnæs Kommune, der ligger i et socialt belastet område 480 elever fra Bh-klasse til 10. Klasse Vi er.
Hvad er ”den gode inklusion” for børn, forældre og ansatte?
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Skolebestyrelsen & værdier
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
”Smidstrup Skærup Skole i bevægelse” Skolebestyrelsen Marts 2011.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
De seks bedste billeder fra gruppen
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Inklusion og Specialviden
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Leg, Liv og Læring Fredericia 8. marts Skolesport 2016 … skaber bevægelsesglæde og giver mod til mere bevægelse … er vejen til succesoplevelser.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Princip for kontaktforældre
Strategiske pejlemærker
Præsentationens transcript:

Styrket inklusion i Kerteminde Kommune ”En inkluderende skole – er en skole, hvor alle elever oplever sig selv og hinanden som en naturlig del af det fællesskab, som skolen repræsenterer. Hver elev oplever at bidrage aktivt til skabelsen af det fællesskab, der er på skolen. Hver elev bidrager på sin måde, - alle elever gør ikke det samme hele tiden” Rasmus Alenkær

Kvalitativ inklusion Fokus på kvaliteten af det udbytte eleven opnår af undervisningen. Fysisk inklusion Social inklusion Faglig inklusion Alle er specielle Der er ikke nogen, der skal inkluderes mere end andre

En inkluderende skole er først inkluderende, når eleverne oplever at være inkluderet. En inkluderet elev Befinder sig fysisk godt Oplever anerkendelse og har et socialt tilhørsforhold Udfordres fagligt og udvikler sig

De tre inklusionscirkler

Fysisk inklusion Eleven møder veludhvilet hver dag og til tiden Eleven oplever skolens lokaler som fysisk behagelige Skolens møbler er afstemt med elevens fysiologiske behov Eleven har mulighed for at lære flere forskellige steder, afhængigt af opgave, læringsstil og samarbejdsbehov Eleven oplever skolen som et roligt sted, hvor man kan fordybe sig i undervisning og læring Eleven bruger pauserne til at lade op í med både bevægelse og hvile Eleven får sund mad og drikke i løbet af hele skoledagen

Social inklusion Eleven deltager aktivt sammen med sine jævnaldrende i frikvartersaktiviteter og fælles samlinger Eleven har værdi i fællesskabet Der tales åbent og informativt om elevens handicap/eller særlige behov Der arbejdes målrettet med elevens trivsel i det sociale fællesskab Elevens forældre er involveret i skolens aktiviteter

Faglig inklusion Det faglige arbejde er organiseret således, at eleven kan bidrage aktivt, værdifuldt og få succes Det faglige indhold giver mening for eleven Eleven er i stand til at stille spørgsmål og begå fejl, uden at dette udstiller eleven eller giver anledning til drillerier fra jævnaldrende Instruktioner og beskeder er tilpasset elevens behov og forudsætninger Evt. særlig støtte gives målrettet, koordineret og på en sådan måde, at den ikke forhindrer elevens deltagelse i fælles aktiviteter

De tre inklusionscirkler

Kvalitativ inklusion Inklusionsudvikling bliver til skoleudvikling Når der er: Mindre fokus på rammer mere fokus på indhold Fokus på at skolen tilpasser sig målgruppens behov Fokus på kreativitet, nytænkning, socialt ansvar Der er masser af muligheder det gælder bare om at vi sammen tager udfordringen op!

Vælge 2 forældrerepræsentanter! Opgave! Vælge 2 forældrerepræsentanter! Rolle: Være medspillere til forældrene i klassen Være drivkraften i forældrearbejdet i klassen Italesætte formålet med inklusion over for de øvrige forældre i klassen Motivere forældrene i klassen til at indgå i arbejdet med at udvikle og fremme inklusionsarbejdet i klassen Være sparringspartnere til skolebestyrelsen og ledelsen på skolen Opgaver: Deltage i møder med skolebestyrelsen og ledelse, hvor de bliver orienteret og klædt på til arbejdet Planlægge og gennemføre forældrearrangementer Stå til rådighed for forældrene i klassen, når der er spørgsmål og ideer til inklusionsarbejdet