Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Nørremarkskolen 30. oktober 2013
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Hvilken forskel gør spørgsmål?
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Kreativitet og innovation i ALT
Workshop almene boligdage
FOKUS! På vores udvikling.
Og hvordan man håndterer den.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
- gennem Marte Meo metoden
Psykoedukation til unge i OPUS
Problemskabende adfærd
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Samarbejde med brugerne – konflikthåndtering og den gode relation Træf om Mening i arbejdet 2011 Julie Gredal og Ida Bering 13. Januar 2011.
©Jenny Bohr – Til underviserne Som en direkte konsekvens af deres vanskeligheder, lever mennesker med ADHD ofte med et meget højt stressniveau.
En konflikthåndterende kultur
TERM modellen Introduktion til øvelse
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Selvopfattelse.. STIGMA
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Velkommen.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Pårørendeundervisning 1 Psykoedukation for pårørende til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Hverdagsliv med en kræftsygdom v. psykolog Ditte Tang Johansen
Omgangstone og kollegialitet
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Vejlederens kommunikation
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Ledelse og kollega-adfærd
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre.
Personligheds-forstyrrelser / Borderline
FORÆLDREINDDRAGELSE - I DAGBEHANDLING AF BØRN OG UNGE MED SPISEFORSTYRRELSE Ved sygeplejerske John Dietz, psykolog Anne Lydolff og forælder Eva Elle.
DEN GODE LEDER FTF REGION NORDJYLLAND Aalborg den 2. november 2009
FTF Kommunikation og Konflikthåndtering Vinterkonferencen 2013
DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Karrierevejledning til personer med handicap Modul 1.4 – Udfordringer / begrænsninger i et læringsperspektiv.
Konflikthåndtering og hensigtsmæssig adfærd Ililissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Mødet med de unge Erfaringer med at inkludere unge med skizofreni og skizotypi på arbejdsmarkedet. Er der plads på arbejdsmarkedet til unge med psykisk.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Forældreundervisning for forældre/pårørende til børn/unge indlagt på BU1.
Bachelorprojektvejledning?
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Fra anledning til udvikling
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!! Camilla Aicha Malika Hasnaoui Autoriseret psykolog

Det handler om adfærd – især den udfordrende adfærd!! Det er rigide strategier – umodne og uregulerede strategier (kravafvisende, diskuterende, insisterende) Det er at have svært ved at forstå årsag og konsekvens (det er alle de andres skyld – hvorfor er i altid efter mig) Det er nedsat evne til at lære af sine fejl (urealistiske forventninger til egne evner og muligheder) Det er nedsat evne til at planlægge fremadrettet (hvis jeg vil nå derhen må jeg igennem det her tiltag først) Det er ikke at belønnes socialt som forventet (ikke at anerkende andres hjælp eller give anerkendelse tilbage) Sort-hvid tænkning (altid eller aldrig –idealisere og devaluere)

Perspektivet ændre adfærd Både deres og vores adfærd – de 33 breve At erkende egne og den den unges strategier og adfærdsmønstre At erkende at al adfærd er brugbar om end uhensigtsmæssig At erkende hvilke krav det unge menneske reelt har kompetencerne til at honorere.

Rigiditetens udtryk Øget følsomhed over for brud på rutiner - reagerer med angst og stress Konkret tænkende, mangler at kunne bruge sproget abstrakt – misforståelser og vrede – en følelse af ikke at blive forstået og mødt Manglende evne til at danne et overblik - bliver frustreret hvis det ønskede mål ikke lige er forude – opgiver eller udebliver Paranoide ideer om omverdens motiver og intentioner – I gør ikke det her for min skyld – modstand og fjendtlighed.

Mødet med den unge - udviklingsperspektivet Reducering af stres og angst faktorer Kigge efter mønstre og gentagelser i deres handlinger Realitetstestning Inddrage borgeren i problemløsningen – give dem en følelse af medstyring Afdækning af funktionsniveau – etnisk med diagnoser ???

Den samarbejdende tilgang – rammen Reducering af stres og angst faktorer – mød dem med empati og ikke bebrejdelse Systemisk tilgang – det handler om hele deres tilværelse – kan de overhoved realistisk følge op på jeres aftaler Adfærdsregulering og realitetstestning – hvad kan vi tilbyde af hjælp og hvad er jeres ansvarsområde Struktur, forudsigelighed, gentagelser, tydelighed – bare fordi i siger det, er det ikke sikkert forstået Visuelle hjælpemidler – tydeliggør aftaler Indlæring af fornuftige sociale regler – tydeliggør vores regler

Det konkrete arbejde – før samtalen Kigge efter mønstre og gentagelser i historikken – hvorfor gentage det der ikke virker. Forberede de spørgsmål du vil stille – hvis ikke du spørger får du intet svar, og vores forestillinger er ikke altid de rigtige. Forbered den tid du har med det unge menneske - hvor lang tid skal denne her samtale vare, og hvilke emner er de vigtigste som skal nås Lav en disposition - giver dig mulighed for at forberede på hvad der skal tale om

Det konkrete arbejde – i samtalen med borgeren Den åbne eller den lukkede dør Hvor meget magter den unge denne dag – i talesæt at det er ok at sige fra Invitere til samarbejde – øger den ungens interesse i at løse problemet Identificer den ungens uhensigtsmæssige strategier (uden bebrejdelse) – hjælper den unge med at se hvad der ikke fungere og hvad der fungere i forhold til systemet Medtage den unge oplevelse af hvad der virker, og hvad der ikke virker

Det konkrete arbejde – at afslutte samtalen Takke for samarbejdet Opsummere hvad der er blevet talt om og aftalt Bed den unge om at kunne genfortælle jeres aftaler Visualiser jeres aftaler – næste møde dato, hjælp eventuelt med at få dette indført i kalender Spørg om den unge har brug for at blive hjulpet med at huske på aftalerne

Det konkrete arbejde – efter samtalen Registre registre registre………………………………. Så har vi et bedre udgangspunkt næste gang til at arbejde ud fra når vi går i gang med at identificere mønstre og gentagelser.