IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
? Fra 1 til 10.
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Hjerterum og opsøgende funktion
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Set i forældreperspektiv
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Er du vokset op i 50-, 60- eller 70-erne..... ?
Læringshistorier Og pædagogisk praksis.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Det svære liv i en sportstaske
Læringsstile og lektier
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Informationsaften Aftenens program:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Borgernes barrierer for brug af IT
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Forædremøde den
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Indhold Projekt legende innovation Teknologi til leg og læring
L EGENDE I NNOVATION Fremtidskonference om mulighederne for at understøtte især 2-sprogede børns sproglige udvikling med ny teknologi Projektet Legende.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Velkommen til Lagoni SFO
V ELKOMMEN TIL ÅRSMØDE Kollerup Skole Tirsdag d. 11. juni 2013.
Velkommen i Valhalla en præsentation af hverdagen...
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
1 It-tanker for fritidsdelen. 2 Læse & sprogpolitikken •It-strategi kobles på sprog- og læsepolitikken for fritidsområdet, således at den bliver et delelement.
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Velkommen til workshoppen ”Fornyelse af aftenskolen”
Hvor der er fokus på klimaet.
Fælles forældremøde Thurø
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Hvad render vi rundt og laver?
Chefanalytiker, Oxford Research
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Nærvær og engagement som brændstof for læring - og hvordan Kulturtjenesten medvirker til at skabe kvalitet og udvikling.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Lucinahaven Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse.
Lærings- og praksisfortælling
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Forældremøde 9. april.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
EVALUERING AF LÆREPLANER REGNBUEN Kulturelle udtryksformer og værdier.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Hvilken professionalisering ønsker vi? Den upåagtede faglighed i vuggestuer Annegrethe Ahrenkiel, Birger Steen Nielsen, Camilla Schmidt, Finn Sommer og.
Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar
Præsentationens transcript:

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med 112 børn i alderen 0 til 6 år.

Vejle kommune har fokus på digitalisering og jeg synes vores daginstitution manglende det fokus. Måske fordi vi som pædagogisk personale altid har haft lidt berøringsangst med den teknologiske verden. Min interesse for, at anskaffe os en Ipad i Mariehønen spirede efter at jeg deltog i en konference om Legende innovation i Odense i efteråret 2011. Helt tilfældig blev vi kontaktet af Mads Bo som er Chefkonsulent i Uddannelse og Læring ved Vejle kommune. Han tilbød os at vi måtte låne en iPad i en periode for at undersøge, hvordan børn i alderen 0 til 6 år anvender og leger med iPad i hverdagen. Teknologi i Mariehønen har indtil for nylig været et par stationære computere som børnene kunne spille spil på, i en begrænset periode i løbet af dagen, hvis de ellers ikke var i stykker.

Medarbejdernes interesse for at anvende IT har indtil for nylig været begrænset til billeddokumentation, mail, og intranettet. Vores unge pædagogmedhjælpere har derimod ikke problemer med at bruge og anvende Ipaden. Deres tilgang til Ipad er meget anderledes end de ældre medarbejdere. For dem var det bare helt naturlig og de gik straks i gang med at lege med den sammen med børnene. Børnene har det bare i fingerne. De er vokset op med bærbar, mobiltelefon og nu Ipad. Ca. 1/3 af børnene i børnehaven havde allerede kendskab til hvordan man anvender Ipad. Som daginstitution er vi forpligtet til at have nogle pædagogiske overvejelser ,når vi vælger noget nyt til. Vi har hele tiden haft fokus på at ny teknologi ikke måtte erstatte de andre pædagogiske aktiviteter som vi synes er så vigtige for det ”gode børneliv” i Mariehønen.

De første pædagogiske overvejelser: Der er altid en voksen i nærheden og vi sætter rammen for tid og antal børn. Leg med Ipad foregår ved bordet, på gulvet, i sofaen, i køkkenet og på kontoret. Den må anvendes i et bestemt tidsrum hver dag. Fra kl 7.00 til 9.00 og igen fra kl. 15.00 til 16.30 Ipaden er både til vuggestuebørn og børnehavebørn. Ipaden skal også være en handlingsværktøj. Børnene/medarbejderne skal bruge den til projekter, billeder og til at optage film. Ipaden skal bruges til at goggle det børn lige er optaget af. Ex. Hvor meget vejer en hval? Hvad er årsagen til vi får jordskælv? Ipad skal ikke erstatte den nære kontakt og tage fokus fra de andre pædagogiske aktiviteter.

Vores erfaring med Ipad vi oplever, at iPad sætter en social og fysisk rummelig ramme for leg i alle aldre i Mariehønen og alle børn kan finde glæde og inspiration ved brug af IPad. De lærer hurtig at bruge og anvende Ipad, da den er meget brugervenlig. De Apps med spil vi downloader, er nøje udvalgte med læring for øje. Vi har øje for legeværdien i forhold til andre lege og aktiviteter, og det er ikke et irritationsmoment, selvom vi kun har en iPad til rådighed til et hus med 113 børn. Vores erfaring med børns læring i forbindelse med brugen af iPad er, at børnene oplever tal, bogstaver, former og farver bliver spændende på en hel ny måde da spillene pirrer dem til at løse opgaven rigtig for at kunne komme videre til næste niveau og sværhedsgrad. De hjælper også hinanden og skaber sociale relationer på kryds af alder, køn og venskaber.

Det skaber et læringsmiljø som inkluderer mange på en gang Det skaber et læringsmiljø som inkluderer mange på en gang. I vuggestuen bruger de puslespil, memoryspil og lydspil. Medarbejderne oplever, at de børn som normalt ikke viser interesse for de spil og højtlæsningsbøger finder det i iPaden. Et andet stort plus er at brikkerne bliver aldrig væk og siderne i bogen ikke revet ud. Hvad er så mindre godt: At vi kun ejer en Ipad til 112 børn. Nogle børn kan blive helt besat af tanken om at Ipaden ligger i skabet. Ligesom så meget andet skal rammerne være tydelige.

I Mariehønen siger børnene følgende om iPad: IPad er god, fordi man selv kan vælge hvad man vil spille. Det er sjove spil, hvor niveauet ofte bliver sværere hvis man er god. Rart at sidde/ligge tæt sammen. Dejligt at være sammen om. I Mariehønen siger forældrene følgende om iPad: Det er spændende at I indfører IPad som en del af lege-/læringmiljøet i Mariehønen. Rart at vuggestuebørnene også får mulighed for at lege med den. Det bliver nok den næste gaveønske til fødselsdag og jul.

Lederens opgave Skal sikre at medarbejderne får den nødvendige viden og oplæring i at anvende Ipad. Skal sikre at Ipaden bliver brug med læring for øje. At de Apps som bliver købt er noget vi kan stå inde for. At vi holder fast på vores pædagogiske overvejelser og rammer for brugen af Ipad. Skal sikre at Ipaden ikke bliver brug som sutteklud for de børn som ofte fylder meget.

Fremtiden Vi vil gerne i gang med at bruge IPad i forbindelse med aktiviteter på udflugter og legeplads. I år har vi Natur som tema og her vil børnene have mulighed for at tage IPad med i skoven og til bækken, hvor børnene selv kan tage billeder af det der optager dem og arbejder videre med det når de kommer hjem i Mariehønen. Vi vil også gerne have mere leg og bevægelse med levende billeder og lyd i vores sal. Vi er af den opfattelse at vi kan skabe endnu mere tidssvarende, aktivt, socialt og innovativt lege/læringsmiljøer ved at tage udfordringen op og implementere ”det digitale legetøj” i vores legende og lærende hverdag. Så lige nu leger og eksperimenterer vi. 

App

App