Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
Advertisements

Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Garantiskolekonference 2013
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Anvendt og aktiv UEA! Hanne Frøslev og Merete Juul
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Formål at give udsatte unge uddannelse og kompetencer, samt netværk unge i projektperiode Fokus på at metodeudvikle ungdomsuddannelsernes parathed.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
”Vi når målet – men hvordan?”
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Fakta om unge Alle skal have en uddannelse 96% starter
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Klasserumsledelse og elevinddragelse Arbejdsseminar 28. august 2014 Camilla Hutters & Astrid Lundby Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet København.
Unge, alkohol og stoffer. Organisering – samspil på tværs Det Frie Gymnasium Niels Brock, EUD Hotel- og restaurantskolen Københavns Kommunes Ungdomsskole.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
FORÆLDREMØDE 10. ÅRGANG AUGUST Vejledning 10. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark, Xclass. 10. klasse-centret i Slagelse, Willemoesvej 2 b, 4200 Slagelse, tlf ,
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Klædt på til en erhvervsuddannelse
Regionsprojekt på Campus Køge
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Ny fra MBUL Hanne Woller Kontor for Voksenuddannelse og overgange
DEN GODE OVERGANG SKIVE SYDDANMARK/ MIDTJYLLAND FREDERIKSHAVN HORSENS
Hvordan samarbejder vi med grundskolen om det praksisnære?
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Forældremøde.
Velkommen til: Temamøde
Implementering af ungepakken
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelse og erhvervsliv Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland

Sammen kan vi mere

Sammen kan vi mere Vi vil være tydelige og synlige.

Sammen kan vi mere Vi vil være tydelige og synlige. Vi vil møde alle unge, hvor de er og udfordre deres uddannelsesvalg.

Sammen kan vi mere Vi vil være tydelige og synlige. Vi vil møde alle unge, hvor de er og udfordre deres uddannelsesvalg. Vi vil kvalificere, udfordre og udvikle dine og vores kompetencer.

Vi vil være tydelige og synlige. Vi vil møde alle unge, hvor de er og udfordre deres uddannelsesvalg. Vi vil kvalificere, udfordre og udvikle dine og vores kompetencer. … Sammen kan vi mere!

Vi får tid og rum til at udvikle vores metoder Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelse og erhvervsliv … så hvad handler det om? En unik mulighed for innovation, udvikling, styrke samarbejdet på tværs Vi får tid og rum til at udvikle vores metoder Vi deltager i forskning og vores erfaringer bredes ud til mange

Et satspuljeprojekt i UU DANMARK Navn: Bedre overgang til og fastholdelse i EUD Unge på tværs – et tværgående projekt med fokus på overgange Metodeudvikling: Den rette, tætte og nærværende vejledning Fokus på bedre og håndholdt overgang til EUD

Et satspuljeprojekt i UU DANMARK Navn: Bedre overgang til og fastholdelse i EUD Unge på tværs – et tværgående projekt med fokus på overgange Metodeudvikling: Den rette, tætte og nærværende vejledning Fokus på bedre og håndholdt overgang til EUD Formål: Flere sårbare og udsatte unge påbegynder og gennemfører en erhvervsuddannelse Målgruppe: Svage eller marginaliserede unge, herunder unge med anden etnisk baggrund end dansk, som er i fare for enten ikke at påbegynde en erhvervsrettet uddannelse eller er frafaldstruede fra en allerede påbegyndt EUD

Et satspuljeprojekt i UU DANMARK Rammeprojekt i 2 dele Metodeudviklingsprojekt – udviklet og gennemført parallelt og parvis på 3x2 UU centre UEA (UU Center Syd og UU Horsens) Vejledningsmetoder (UU Aalborg og UU Vejle) Brobygning (UU Aarhus og UU Vestsjælland)

Et satspuljeprojekt i UU DANMARK Rammeprojekt i 2 dele Metodeudviklingsprojekt – udviklet og gennemført parallelt og parvis på 3x2 UU centre UEA (UU Center Syd og UU Horsens) Vejledningsmetoder (UU Aalborg og UU Vejle) Brobygning (UU Aarhus og UU Vestsjælland) Praksisprojekt – skal sikre bedre overgange til ungdomsuddannelse med 6 delprojekter i 3 temaer: Fokus på den unge efter grundskolen Odsherred Kommune, UU Nordvestsjælland, UU Gribskov, Viden Djurs, UU Aabenraa, Favrskov Produktionsskole

Et satspuljeprojekt i UU DANMARK Rammeprojekt i 2 dele Metodeudviklingsprojekt – udviklet og gennemført parallelt og parvis på 3x2 UU centre UEA (UU Center Syd og UU Horsens) Vejledningsmetoder (UU Aalborg og UU Vejle) Brobygning (UU Aarhus og UU Vestsjælland) Praksisprojekt – skal sikre bedre overgange til ungdomsuddannelse med 6 delprojekter i 3 temaer: Fokus på den unge efter grundskolen Odsherred Kommune, UU Nordvestsjælland, UU Gribskov, Viden Djurs, UU Aabenraa, Favrskov Produktionsskole Projektkoordinator i UU DANMARK og forsker Rie Thomsen

Et satspuljeprojekt i UU DANMARK Effektmåling UU Centrenes datagrundlag indgår som statistisk dokumentation Empirisk dokumentation og evaluering af: Anvendte UEA-forløb og –materiale Anvendte vejledningsmetoder Kortlagte samarbejdsrelationer Dokumentationen skal være effektorienteret og evaluere både kvalitative og kvantitative effekter

Sammen kan vi mere – Ny brobygning til erhvervsuddannelse og erhvervsliv Formål: Fokus på vejledningsaktiviteter i udskolingen og for de 15 – 17 årige Sammenhæng mellem praktik-, brobygnings-, vejlednings- og undervisningsforløb I samarbejde med det lokale erhvervsliv, erhvervsuddannelsescentre, UU, grundskoler, ungdomsskoler og evt. andre Med henblik på at animere målgruppen til at påbegynde en erhvervsuddannelse

Sammen kan vi mere – Ny brobygning til erhvervsuddannelse og erhvervsliv Formål: Fokus på vejledningsaktiviteter i udskolingen og for de 15 – 17 årige Sammenhæng mellem praktik-, brobygnings-, vejlednings- og undervisningsforløb I samarbejde med det lokale erhvervsliv, erhvervsuddannelsescentre, UU, grundskoler, ungdomsskoler og evt. andre Med henblik på at animere målgruppen til at påbegynde en erhvervsuddannelse Derudover: Styrke de unges faglige, personlige og sociale kompetencer ift. at kunne påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse Skabe et forpligtende samarbejde mellem indsatsens interessenter (synergi), som sikrer gensidig involvering og videndeling på tværs af de forskellige områder og derved skabe større forståelse for nødvendigheden af en tværfaglig brobygningsindsats

Sammen kan vi mere – Ny brobygning til erhvervsuddannelse og erhvervsliv - Metodeudvikling - Mål: Flere unge påbegynder og fastholdes i erhvervsuddannelse i 2014 – i forhold til andre klasser på samme årgange Forpligtende samarbejde mellem erhvervsuddannelserne, grundskoler, UU, det private erhvervsliv og eventuelt ungdomsskoler og produktionsskoler er etableret. Nye brobygningsforløb for unge i 8. – 10. klasse er oprettet som temalinjer i grundskolen i samarbejde med UU og erhvervsuddannelserne. Nye brobygningsforløb er oprettet for unge 15 – 17 årige, som er gået ud af grundskolen og har brug for afklaring og støtte i valget ift. Erhvervsuddannelse. … Mere kan komme til …

Sammen kan vi mere - tidsplan - Projektperiode: 1. september 2013 – 31. december 2014.

Sammen kan vi mere - tidsplan - Projektperiode: 1. september 2013 – 31. december 2014. 31. August: Deadline for endelig projektplan Omkring 1. oktober: Fælles Kick Off med alle medvirkende 2. kvartal 2014: Midtvejsevaluering 4. kvartal 2014: Evaluering 1. kvartal 2015: Dokumentation og revision

Sammen kan vi mere - tidsplan - Projektperiode: 1. september 2013 – 31. december 2014. 31. August: Deadline for endelig projektplan Omkring 1. oktober: Fælles Kick Off med alle medvirkende 2. kvartal 2014: Midtvejsevaluering 4. kvartal 2014: Evaluering 1. kvartal 2015: Dokumentation og revision Fase 1: September 2013 – december 2013: Forberedelse og opstart af projekt ”Sammen kan vi mere” i UU Vestsjælland Fase 2: Januar 2014 – marts 2014: Udvikling af metoder Fase 3: Marts 2014 – oktober 2014: Implementering Fase 4: Oktober 2014 – december 2014: Vidensopsamling, dokumentation og formidling af projektresultater

Sammen kan vi mere - vi er på vej – Metodeudvikling Projektejer: Jacob Mortensen Projektleder: Helle Jacobsen Tovholdere: UU-vejledere på de involverede skoler Samarbejdspartnere: Erhvervsskoler, private arbejdsgivere, folkeskoler, elever og unge

Sammen kan vi mere - vi er på vej – Metodeudvikling Projektejer: Jacob Mortensen Projektleder: Helle Jacobsen Slagelse Jan Kronborg Thomas N. Pedersen Sorø Marianne Hamborg Ringsted UU-vejleder på Campus Følgegruppe: Projektejer / Projektleder Skoleledere Finn Kanstrup, Selandia Ulrik Horup, ZBC DI/DA, erhvervsforening/LO

Sammen kan vi mere - Metodeudvikling - Slagelse: Marievangsskolen, UU, UEA-forløb 4 ugers vejledningsforløb med praktik og brobygning Sorø: Skole, UU – er under overvejelse Ringsted: Campusskolen, linjeforløb (klasse med erhvervslinje) i samarbejde med ZBC og UU. Indeholder blandt andet praktisk-baseret undervisning på ZBC.

Sammen kan vi mere - Metodeudvikling - Innovation og metodeudvikling i samarbejde …

Sammen kan vi mere - Metodeudvikling - Innovation og metodeudvikling i samarbejde … Sammen kan vi mere!

Sammen kan vi mere - Metodeudvikling - Innovation og metodeudvikling i samarbejde … Sammen kan vi mere! Vi er på vej 