OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

At forholde sig professionelt Anne Skov
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Generelle bemærkninger • God harmoni med Folkeoplysningsudvalgets rapport • Formålsbeskrivelsen omfatter nu også at ”fremme demokratiforståelse og aktivt.
TPG handleplans-skema
Datakvalitetsstrategi Engrosmodellen
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Små åbne opgaver og projekter Hvordan er det hensigtsmæssigt at gribe arbejdet an?
DUA seminar den 5. oktober 2010
Skabelon til strategisk plan
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Analyse- og udviklingsmodel
Kommunikation i projekter
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
GENERALFORSAMLING 2011.
Kvalitet (Excellence) Effekt, merværdi (Impact )
Glade Dage Undervisningscase i Entrepreneurship Faglig klipper/redaktør: Jesper Piihl Videoproduktion: Govisual Finansieret af:
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Refleksion Hvad var din/jeres eftertanke efter dagen i går?
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Individuel selvevaluering. Øvelse Hvad tror du ville være en udfordring for dig ved at gennemføre den individuelle selvevaluering? - diskuter gerne med.
STABILITET I EN FORANDERLIG VERDEN Hvordan skal itSMF udvikle sig fremadrettet Michael Imhoff Nielsen
Ledelse i forskellige retninger
Udviklingen i Nalunnguarfiup Atuarfia Nalunnguarfiup Atuarfia Atuarfimmik inerisaaneq QANOQ ? SOOQ ? KIMUT ? KIKKUT ? Skoleudvikling HVORDAN? HVORFOR ?
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Mål- og resultatstyring
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Dokumentstyringssystem Dokument formalia Håndtering af dokumenter Peter Jezek.
PROJEKTSTYRING Trine, Louise & Kristine. DEN INTERAKTIVE PROJEKTSTYRINGSMODEL MålsætningVurderingRegulering ”Projektstyring er en resultatorienteret adfærd,
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Præsentation af forretningsplan
Personalemøde – opfølgning på MTU
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Præsentation af forretningsplan
Salgskursus Præsenteret af [Navn].
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Narcotics Anonymous’ SERVICESTRUKTUR.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Narcotics Anonymous’ SERVICESTRUKTUR.
Præsentationens transcript:

OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING

HVORFOR PLANLÆGGE? Planlægning hjælper os til at blive bedre til at bringe budskabet videre til den addict der stadig lider. Når der ikke planlægges, er der fare for at områder kommer til at arbejde i en form for vakuum. Ofte vil et udvalg komme til at stå i stampe. “Sådan har vi altid gjort det” Områdeplanlægning er måden hvor på grupper samarbejder om at bringe NA´s budskab til samfundet.

FORDELE VED PLANLÆGNING Planlægning hjælper os til at fokusere og koordinere serviceaktiviteter på vegne af grupperne. Vi sikrer at vi holder fokus og ikke bevæger os i en masse forskellige retninger, men holder os til planen. Gennem planlægning bliver hvert enkelt medlem af område service komiteen bedre i stand til at tage ansvarlige beslutninger og medlemmernes bidrag bliver derved værdsat.

HVEM PLANLÆGGER? Alle betroede tjenere i en område service komite deltager i planlægningen, men man er nødt til at betro ansvaret for at sætte planlægningsprocessen i gang til nogle specifikke personer OSR’en kan evt. Bruges som facilitator/mødeleder, så områdets formand kan deltage i hele processen. Når selvransagelsen og planlægningsprocessen har fundet sted, kan bestyrelsen/adm. få den opgave at sikre at handleplanen bliver ført ud I livet.

PLANLÆGNINGENS 7 TRIN 1. At indsamle information 2. Lav en liste med emner 3. Udvikling af mål (Hvad vil vi? Ikke Hvordan vil vi?) 4. Prioriter målene 5. Udform strategier (Hvordan når vi målene?) 6. Prioriter strategier (Hvad vil virke bedst) 7. Udform en handleplan

Trin 1: INDSAMLING AF INFORMATION Hvor godt har området fungeret i forhold til at servicere grupperne og hvordan kan det blive bedre til at servicere dem i det kommende år? Hvor godt har området fungeret med hensyn til at servicere samfundet omkring os og hvordan kan det blive bedre? Hvor godt har området fungeret det sidste år? Forstår underudvalg og betroede tjenere hvad deres arbejdsopgaver går ud på? Hvor gode har OSK været til at støtte og samarbejde i regionen (RSK) og på Europa- og verdensplan? (EDM og WSO) Hvordan kan området tilvejebringe bedre støtte for disse serviceorganer?

Trin 2: PROBLEMLISTE Identificer problemstillinger og gruppér dem i kategorier. Forslag til overordnede kategorier: Træning og vejledning Relationer til samfundet Økonomiske problemstillinger Samarbejde imellem underudvalg og andre niveauer af service

Trin 3: UDVIKLE MÅL Smågrupperne udvikler mål for hver enkelt kategori. Identificer “hvad”, ikke “hvordan” Mål er formuleringer, der er klare, konkrete, udførlige og resultatorienterede. Det er vigtigt at målet er et resultat.

Trin 4: PRIORITERE MÅL Hele gruppen ser nu på listen over mål og prioriterer listen.

Trin 5: UDVIKLE STRATEGIER En metode beskriver, hvordan man når et specifikt mål -hvilke skridt området er nødt til at tage for at nå frem. Eksisterende metoder virker måske allerede, eller nye metoder er nødvendige. Opdel jer i smågrupper for at udvikle fremgangsmåder/metoder. På denne måde er hver smågruppe ansvarlig for at udvikle metoder til at nå ét mål.

Trin 6: PRIORITER STRATEGIER Planlægningsgruppen prioriterer metoderne for hvert mål. Denne genprioritisering er velovervejet og beslutsom. Medlemmerne stiller simpelhen de forskellige metoder/fremgangsmåder op i rangorden, hvor de tydeligt viser deres prioritering ved at give dem numrene 1, 2 og 3.

Trin 7: UDVIKLE EN HANDLEPLAN Handleplanen er sædvanligvis udviklet af områdets administrative gruppe eller at ad hoc-udvalg på et særskilt møde.

UDVIKLE EN HANDLEPLAN Den administrative gruppe eller ad-hoc udvalg udvikler en handlingsplan for hver metode eller fremgangsmåde. I denne fase afdækkes: Opgaver der skal varetages Tidsramme for gennemførelse af opgaverne Hvilke betroede tjenere der er ansvarlige for gennemførelsen af opgaverne. Nødvendige ressourcer Dato for afslutning af opgaven

UDVIKLE EN HANDLEPLAN De betroede tjenere i OSK´s administrative gruppe anmodes sædvanligvis om at lave dette trin, fordi de repræsenterer/har det endelige ansvar overfor OSK.

VEDLIGEHOLDE PLANEN Når planlægningsprocessen er overstået og planer og mål godkendt, sættes planen i værk. Sædvanligvis er det underudvalg, der tager sig af gennemførelsen af mål og plan. Udvalgene rapporterer sine fremskridt jævnligt til OSK.

PLANLÆGNINGS CYKLUS En planlægningssession bør finde sted: I hver enkelt gruppe forud for område-planlægningsprocessen, eller alle medlemmer bør inviteres til planlægningssessionen På årlig basis Lige efter der er valgt en ny bestyrelse i OSK Før udarbejdelsen af områdets budget Før underudvalgenes målsætninger udarbejdes

HAV ALTID FOKUS PÅ… HVORFOR ER VI HER?