Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Advertisements

Lungeforeningen Få det bedste liv dine lunger kan trække.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Velkommen til generalforsamling Dato mdr Hvad skal der ske i aften? Præsentation af Diabetesforeningen Om frivilligt arbejde i Diabetesforeningen.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten, Alkoholkoordinator Alkoholbehandlingen, Kolding Kommunes Misbrugscenter, Elvej 2a, 6000 Kolding
Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Livsstilsændringer og sundhed Tema 1: Lyst og energi til at deltage i fællesskabet Tema 2: Fokus på egen sundhed Tema.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
GRØNNE INDKØB kk SAMARBEJDE OG VIDENDELING. SEKRETARIAT FOR GRØNNE INDKØB Finansieret af Varetages af.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Social Service Velkommen til dig Dialogmøde med de frivillige Mandag den 19. oktober 2009 I byrådssalen.
Efterskole Projekt AIESEC Danmark. Hvad er AIESEC? Verdens største studenterdrevne organisation Til stede i mere end 125 lande Over medlemmer.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Når jeg ser ud på foreningen - hvad ser jeg så ? Landsdækkende netværk Mange engagerede frivillige Stor virkelyst lokalt, både omkring netværk og synlighed.
Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinansierende LK’er Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinancierende Lokalkomiteer.
Velkommen. Velkommen som frivillig i Red Barnet
FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af de sidste ti år.
Paradokser og Dilemmaer
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Temadag Odense 10. november 2015
Præsentation af resultaterne fra
En nordjysk investering – Vejle
Fra Dansk Golf Union Juniorugen Landsseminar Juniorkonsulenter
Antal besvarelser: 52.
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 1 - Introduktion og præsentation samt undervisning om skizofreni Undervisere:
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
Ordenes betydning Alkoholiker
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Alle rettigheder forbeholdes
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Danmarks største forening for slægtsforskere fejrer
Det gode møde i folkeskolen
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Kommunikationsworkshop
Velkommen til generalforsamling Dato mdr. 2018
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Hvor meget hjælper familier i dag?
ÅRHUS AFDELING.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Ledelse i synet af de unge
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Voksenvejledningsnetværk Delresultater fra evalueringen
VESTERBRO UNGDOMSGÅRD
Lokalforeningspuljen
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Alder Bedst Masterplan – opsamling på input.
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Alle rettigheder forbeholdes
Kursus for personer med demens og pårørende
Alle rettigheder forbeholdes
Inner Wheel og Mødrehjælpen
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Egenomsorg for pårørende
Efterbyggelse.
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Borgermøde.
Spørgsmål til ‘spis og snak’ session
HIF Generalforsamling
Præsentationens transcript:

Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017 Landsforeningen Lænken Fællesskab uden alkohol Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017

Landsforeningen Lænken En frivillig landsdækkende organisation, som arbejder for, at færre mennesker får problemer med alkohol, og at livskvaliteten for mennesker med alkoholrelaterede problemer øges.

Landsforeningen Lænken En organisation med 63 år på bagen med omkring 500 medlemmer Medlemmer som alle har haft alkoholproblemer tæt inde på livet som drikkende, pårørende eller voksne børn af alkoholafhængige Medlemmer er organiseret i 20 lokalforeninger fordelt i 4 regioner Landsledelse på ni medlemmer, som vælges årligt til repræsentantskabet Sekretariat med 1 ½ fastansat og 1 projektansat

Idégrundlag Tillid bygger på en tillid til, at mennesker med alkoholproblemer selv kan løse problemerne med støtte fra fællesskabet og eventuel med professionel bistand Respekt arbejdet skal foregå på grundlag af de ressourcer - samt ønsker og behov- som mennesker med alkoholproblemer selv har Uafhængighed er uafhængig af partipolitiske, religiøse og erhvervsmæssige interesser, og alle aktiviteter foregår i et alkoholfrit miljø. Der kræves ikke afholdsløfte i Lænken

Lænken ER medlemmerne Medlemmer samles i sociale netværk i lokalforeningerne, hvor de gennem hjælp til selvhjælp og hjælp som selvhjælp støtter hinanden til et godt liv uden alkohol. holder åbent to gange om ugen for gensidig støtte og hjælp til administration af fx antabus arrangerer alkoholfri fællesspisninger, udflugter og andre tilbud for hinanden, familier og pårørende organiserer temadage, foredrag og udstillinger i samarbejde med andre aktører og deltager i nationale og lokale kampagner såsom UGE40 og Respektkampagnen

Lænkens empowerment metode til livsstilsændring Trin 1: Et fællesskab for en selv I foreningerne er der et fristed, hvor den enkelte tør bryde med isolationen, fordi man modtages med forståelse og uden fordomme med ligestillede og ligesindede, fordi alle har været der selv, og man kan genkende sig selv.   Trin 2: Et fællesskab hvor man er noget for andre inden for fællesskabet I foreningen kan man få ansvar, tillid og respekt og andre skal kunne stole på en.   Trin 3: Et fællesskab hvor man er værdsat også uden for fællesskabet Som Lænkeambassadør står man frem offentligt uden for det trygge fællesskab I foreningen og tør være stolt af at have gjort noget ved et alkoholrelateret problem.

Hvordan starter man en forening lokalt? Kontakt med en håndfuld borgere, som har mod på at fortsætte med at mødes og støtte hinanden, som kommer fra fx gruppebehandling gruppe-familiebehandling selvhjælpsgrupper tilbagefaldsforebyggelsesgrupper mindfulnessgrupper motionsgrupper madklubber andre Landsforeningen støtter gruppen med foreningsdannelse.

Landsforeningen Lænken Hvis I er interesseret i hjælpe med at starte en forening i jeres kommune så kontakt Lænken Pernille Cauchi Landsforeningen Lænken pc@laenken.dk 27 59 11 27 Læs mere om Lænken på vores hjemmeside: www.laenken.dk Tak for hjælpen 