Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Spørgsmål til ‘spis og snak’ session

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Spørgsmål til ‘spis og snak’ session"— Præsentationens transcript:

1 Spørgsmål til ‘spis og snak’ session
Hvordan præsenterer man sig selv under et partner ID, hvor man besøger flere partnere, uden at det kommer til at lyde som om "Det er Løvens Hule"? Hvordan får man sin partner til at åbne op og fortælle de mindre gode sider ved arbejdstilgange og organisationen? Hvor meget skal man lave om på sig selv og sin egen kultur for at ‘please’ en anden organisation for at sikre sig et samarbejde?

2 Deling af erfaringer fra felten - gruppe 1
Paraplyen kan være en indgangsvinkel til at få kontakt med en ny potentiel partner. Succes med at dele egne erfaringer på godt og ondt, og oplevede at det hjalp med at sænke partnerens barrikader. Kommunikationsbarrierer (tolkning fra tegnsprog og lokalsprog) gør det svært at nå igennem hele programmet på den planlagte tid. Det er ofte en udfordring at få partneren til at være realistisk omkring programmet – hvad og hvor meget der kan nås. Er det urealistisk at forvente fuld ærlighed fra starten? Fælles snak om ”hvedebrødsdage” – ofte lærer man hinanden at kende gennem et projekt, tilliden skal bygges op og er der ikke nødvendigvis fra starten. Lært, at det er vigtigt også at være høflig og personlig i f.eks. mailkommunikationen, og ikke kun være effektiv . Har gode erfaringer med at mødes med en lokal organisation, der tidligere har samarbejdet med en dansk organisation, for at høre deres do’s and dont’s

3 Deling af erfaringer fra felten - gruppe 2 Hvordan få partner til at lukke op
Vigtigt at mødes med forskellige aktører, både hos partnerorganisationen selv (bestyrelsen, sekretariat og medlemmer) Vigtigt også at mødes med andre aktører (myndigheder og andre NGOer) der kender/samarbejder med den potentielle partner. Bruge en gap analyse som Octagon eller ‘Den ideelle partner’ til at lære partneren bedre at kende. I den form for analyse er det ikke længere Nord partneren, der sidder og udspørger Syd partner, men en dialog med ligesindede i egen organisation. Det er ikke karakteren man når frem til der er vigtig, men samtalen undervejs og argumenterne bag karakteren. I ‘Den ideelle partner’ er der ikke præ-definerede punkter partneren skal vurderes på, de skal selv identificere parametrene. Det viser hvad de selv anser for vigtigt. Tage udgangspunkt i udviklingstrekanten og forklare at organisationsudvikling er en vigtig komponent i dansk støtte. Hvis ikke Syd partner har nogen udfordringer/svagheder, er der jo ikke noget at samarbejde om.


Download ppt "Spørgsmål til ‘spis og snak’ session"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google