Udkast til ændring af bygningsreglement 2018

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Advertisements

Energibevidst projektering
EMIR Den videre proces Anna Lærke Kraft, BØRS.
Bestemmelse af luftmængder og kanalstørrelser
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Skolepolitiske visioner og mål
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Funktionsbaserede brandbestemmelser
Introduktion… … til de store udfordringer i dansk byggeri
Førledelse i CBUS. 2 ▪ Førledelse  Institutionslederkredsen besluttet i efteråret 2008 at arbejde med.
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
Energieffektivitet af bygninger og bygningskomponenter
Udlejningsejendommenes energiforbrug 9. november 2009 Hvordan kan klimaskærmen optimeres? Lars D. Christoffersen
TUR’s gaffeltruckkonference 2010 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
1 Implementering af Fremtidens Fritidstilbud Møder mellem områderne, skolerne og institutionerne MAJ-JUNI 2015.
Bygningsklasse 2020 DABYFO 2011 v/Ejner Jerking. Politisk målsætninger: Den energipolitiske aftale fra 2008 Regeringens strategi for reduktion af energiforbruget.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Bygningsreglement 2015 i overskrift Teknisk konsulent Birger Tannebæk Christiansen.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Forenklede Byggeregler Koncernprojekt med EBST SBi-anvisning til Bygningsreglementet.
. AlmenBolig+ Beboermøde II Tømmergården. Program for beboermøde d. 13. juni 2016 ​ 1. Velkomst ​ 2. Status på byggeriet ​ 3. Hvad skal og må jeg gøre.
Oversigt over nye bestemmelser i BR08, ved arkitekter MAA Christian Eifer og Frederik Springborg Copyright, 1996 © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.
Ressortomlægning Erhvervs- og Byggestyrelsen og dermed byggelovgivningen blev ved dannelsen af den nuværende regering ressortomlagt til Klima, Energi-
Byggesagsbehandling ved midlertidige konstruktioner.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Aktuelle emner fra Energistyrelsen Rikke Holgersen.
Energioptimering af boliger 06 og 08_Energiløsninger.
Bygningsreglement 2007 Erhvervs- og Byggestyrelsen og Statens Byggeforskningsinstitut BYGGELOVSDAGE JAN 2007.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Velkommen til BR-10 spillet Bygningsreglementet © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg.
Velkommen BR-10 Seminar. 1. Administrative bestemmelser 1.1 Generelt 1.2 Begrænsninger i reglementets anvendelsesområde 1.3 Ansøgning om byggetilladelse.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
BR10 Opgave Kapitel 6 Indeklima Luftkvalitet – Ventilation - beboelsesbygninger Særskilt wc-rum og bryggers Tilførsel af luft? Opholdsrum – tilførsel af.
Faglærerkonference uge 26
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september.
BR10 Opgave Kapitel 7 Energiforbrug
Nyt fra Energistyrelsen DABYFO 2011 v/Ejner Jerking
Gennemgang af Førtidspension i Winformatik 4. maj 2016
Tirsdag den 18. november 2014 kl. 11:00-12:15
Kapitel 27 Nulpunktsberegninger.
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
BR10 Opgave Kapitel 7 Energiforbrug
Betænkning nr Offentliggjort den 24. maj 2017
Velkommen BR-10 Seminar.
2. Metode – indhold i kompendium
DABYFO, Kastrup, 3. maj 2011 Ernst Jan de Place Hansen, SBi
Disse tre tegninger bruges som udgangspunkt for gennemgangen af kapitel 9. Kursisterne bedes byde ind med hvor og hvordan, der isoleres, placeres dampspærre.
Nyt bygningsreglement
De nye krav til byggeriet
Intro til byggeområdet
BR15.
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
Nyt fra Færdselsstyrelsen
BR18 - Dokumentation af indplacering i brand- og konstruktionsklasser ved ansøgning og færdigmelding. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri.
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Lovliggørelsessager og BR18
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
Hovedresultater af Trivselsundersøgelse 2019
Præsentationens transcript:

Udkast til ændring af bygningsreglement 2018 I høring 6. april 2018 – 4. maj 2018. Træder i kraft den 1. juli 2018. Ændring af de administrative bestemmelser vedr., hvornår en anerkendt statiker skal tilknyttes en byggesag Ændringen betyder, at kravet om anerkendt statiker følger konsekvensklasse CC3 og CC3+ i stedet for konstruktionsklasserne. Baggrunden for ændringen er, at anerkendelses ordningen kan fortsætte uændret, indtil der er tilstrækkeligt antal certificerede konstruktionsrådgiver, og anerkendelsesordningen kan udfases.

- Præcisering af bestemmelserne om stikprøvekontrol Der er krav om, at kommunerne skal gennemføre stikprøvekontrol af dokumentationen i 10% af de byggesager, hvortil der er meddelt ibrugtagningstilladelse. Det foreslås, at der indføres en frist på 3 måneder fra meddelelse om ibrugtagning, til stikprøvekontrollen skal være gennemført for et byggearbejde.  

Præcisering af brandkrav Der foretages enkelte sproglige præciseringer i brandkravene i kap. 5, som dog ikke ændrer på de respektive bestemmelsers overordnede indhold. Derudover foretages der en ændring for så vidt angår krav til jordbrugserhvervets driftsbygninger, for hvilke der fandtes en række undtagelser fra brandkrav i BR15, som på grund af en fejl ikke fremgår af den aktuelle udgave af BR18. § 6, stk. 1, nr. 2, litra b, affattes således: »b) Brandforhold i kapitel 5. Jordbrugserhvervets driftsbygninger er dog undtaget fra §§ 88 – 90, §§ 99 – 103 og §§ 121 – 123.«   Disse omhandler bl.a. brandtekniske installationer og konstruktionens brandmodstandsevne.

Præcisering af energikrav   Energikrav til klimaskærmen udvides til at inkludere også vinduer og døre, som tidligere var undtaget, da kravene således dækker det samlede varmetab gennem klimaskærmen. Ændringen dækker såvel beregning som krav. Ændringen forventes således kun at give anled- ning til marginale forskelle i forhold til nuværende krav. Der gennemføres desuden mindre justeringer af energikravene til ventilation.

Ændringer i bygningsklasse 2020   I det nuværende bygningsreglement er der krav om, at volumen- strømmen ikke må overstige 0,5 l/s/m² ved en trykforskel på 50 Pa eller 0,15 l/s pr m² klimaskærm ved høje rum. Efter branchedialog ændres kravet til 0,75 l/s/m² ved en trykforskel på 50 Pa eller 0,22 l/s pr. m² klimaskærm ved høje rum. Ventilationsanlæg i bygningsklasse 2020 I det nuværende reglement er der krav til energiforbruget i ventilati- onsanlæg, der betjener én bolig. I forbindelse med revisionen til lav- energiklasse ift. BR18 fjernes dette krav, da kravet har vist sig for svært at overholde, og det almindelige krav til disse ventilationsanlæg vurderes som tilstrækkeligt.