Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen."— Præsentationens transcript:

1 Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen

2 Oversigt Hvorfor certificeringsordning? I hvilke tilfælde kan certificeringsordningen bruges? Indhentelse af en certificering. Hvem er brugeren? Hvad er certificering?

3 Oversigt Certificeringsgrundlaget og certificeringens gyldighed. Inspektionsrapport og inspektionscertifikat. Modulopbyggede konstruktioner. Kommunens rolle. Ansvarsfordelingen. Straf.

4 Hvorfor certificeringsordning Administrative regler, som kræver meget tid at efterleve. Behov for nye regler, der gør det lettere at have den rigtige tilladelse samtidig med, at sikkerheden varetages.

5 Materiale Certificeringsordningen er beskrevet i en helt ny bekendtgørelse. Bygningsreglementets administrative bestemmelser er blevet rettet til. Samlet vejledning, der beskriver alle aspekter ved ordningen – afsnittene kan læses enkeltvis.

6 I hvilke tilfælde kan certificeringsordningen bruges? Nyt skema i bilag 9 i bygningsreglementet. Skønsmæssig vurdering ved konstruktioner, der ikke er nævnt i bilag 9. Kommunen foretager den skønsmæssige vurdering. Valgfrihed mellem byggetilladelse eller certificering.

7 I hvilke tilfælde kan certificeringsordningen bruges? Opstilles en konstruktion det samme sted i mere end 6 uger, skal der altid indhentes en byggetilladelse.

8 Indhentelse af en certificering Det er kun ejeren af konstruktionen, der kan få konstruktionen certificeret. Ejeren kan være producenten af konstruktionen, inden konstruktionen sælges videre. Hvis ejeren ikke har fået konstruktionen certificeret, skal brugeren indhente en byggetilladelse.

9 Hvem er brugeren? Brugeren er enten den, der skal bruge konstruktionen eller den, som holder et arrangement, hvor konstruktionen skal bruges. Brugeren er derfor den virksomhed, der bruger konstruktionen til firmafesten, eller den forening der holder en festival eller en koncert, hvor konstruktionen skal bruges.

10 Hvad er certificering? En certificering er en angivelse af, at konstruktionen lever op til kravene i byggelovgivningen. Transportable konstruktioner er alene omfattet af kap. 3.2.1, kap. 4.1-4.3 og kap. 5.

11 Hvad er certificering? Ved certificeringen skal konstruktionen inspiceres. Ved inspektionen ses der på de tekniske forhold ved konstruktionen.

12 Certificeringsgrundlaget Certificering foretages af virksomheder, der kaldes inspektionsorganer. Inspektionsorganet ser på, om konstruktionen lever op til reglerne i bygningsreglementet, der gælder for konstruktioner af den type. Inspektionsorganet skal både foretage en fysisk inspektion af konstruktionen, og se på beskrivelser af konstruktionen.

13 Certificeringsgrundlaget Inspektionsorganet vurderer, hvilke oplysninger, der er nødvendige for, at der kan gives en certificering. Alle oplysninger skal fremskaffes af ejeren af konstruktionen. Certificeringen knytter sig til lige netop den konstruktion, der er blevet inspiceret og certificeret.

14 Certificeringsgrundlaget Certificering af helt ens konstruktioner kan ske på grundlag af den samme dokumentation.

15 Certificeringens gyldighed En certificering er gyldig i 5 år. Inspektionsorganet kan fastsætte en kortere gyldighedsperiode, hvis det er nødvendigt pga. konstruktionens tekniske forhold.

16 Certificeringens gyldighed Certificeringen kan fornyes efter de regler, der var gældende, da konstruktionen blev certificeret første gang. Gencertificering kan dog alene ske 3 gange Maksimal gencertificeringsperiode på 15 år. Ved fornyelse af certificeringen, skal konstruktionen inspiceres igen.

17 Inspektionsrapport Ved certificering af en konstruktion, skal der udarbejdes en inspektionsrapport. Inspektionsrapporten skal indeholde de oplysninger, der beskriver, hvad konstruktionen må bruges til og kan holde til. Konstruktionen kan certificeres med inventaropstilling.

18 Inspektionscertifikat Der skal også udarbejdes et inspektionscertifikat. Certifikatet skal fortælle brugerne af konstruktionen om, hvad konstruktionen kan holde til, og hvordan den må bruges. Certifikatet skal anbringes et synligt sted på konstruktionen.

19 Modulopbyggede konstruktioner Hvert modul skal certificeres. Hvis modulerne sættes sammen, kan certificeringen udformes til at omfatte flere moduler, der er sat sammen. Mindre kapacitet vil være omfattet. Ændret sammensætning er ikke omfattet af certificeringen.

20 Hvad er kommunens rolle? Kommunen er bygningsmyndighed. Kommunen håndhæver derfor byggelovgivningen. Uanset om en konstruktion er certificeret eller byggesagsbehandlet, er det kommunen, der er myndighed.

21 Hvad kan kommunen gøre? Hvis en konstruktion: ikke overholder de krav, som konstruktionen er certificeret efter, ikke overholder de krav i byggelovgivningen, der er til konstruktionen, eller bruges på en måde, der ikke er godkendt i forbindelse med certificeringen eller byggetilladelsen = ulovligt forhold.

22 Hvad kan kommunen gøre? Kommunen skal sørge for, at ulovlige forhold bringes i orden. Kommunen kan meddele forbud mod, at konstruktionen tages i brug. Kommunen kan påbyde, at brugen af konstruktionen standses. Kommune kan indgive en politianmeldelse.

23 Hvem har ansvaret? Ejeren skal sørge for, at konstruktionen altid lever op til de regler, den er certificeret efter. Ejeren har pligt til at sørge for at vedligeholde konstruktionen. Ejeren skal overfor kommunen kunne dokumentere, at konstruktionen vedligeholdes.

24 Hvem har ansvaret? Det er brugerens ansvar: at konstruktionen er sat rigtigt op, at konstruktionen er placeret rigtigt, at konstruktionens indretning er rigtig, at konstruktionen bruges på den rigtige måde, at inspektionscertifikatet sidder på konstruktionen.

25 Straf Overholdes reglerne om certificering ikke, kan man blive straffet med bøde. Strafansvaret kan påhvile både den, der har opstillet konstruktionen og den, der har taget konstruktionen i brug. Juridiske personer (virksomheder, organisationer, foreninger m.v.) kan også straffes.


Download ppt "Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google