Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Dagsorden Velkomst v. ordstyrer Palle Woss, direktør i LDD
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Skolepolitiske visioner og mål
Forældre fremmer fællesskabet
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Forældremøde X årgang.
Inklusion i Børneinstitution Højme
Fælles forældremøde Thurø
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Mad, Måltider og Pædagogik
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Dagsorden bestyrelseslørdag : Velkommen og præsentation af vores nye bestyrelse : hvor er vi nu i daginstitution Brædstrup? » Hvor.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Lærings- og praksisfortælling
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At evaluere læring.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Alternative pasningsformer Børn og Unge-udvalget 21. november 2012.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Hvilken professionalisering ønsker vi? Den upåagtede faglighed i vuggestuer Annegrethe Ahrenkiel, Birger Steen Nielsen, Camilla Schmidt, Finn Sommer og.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Dagtilbudsstrukturen Statusmøde den 3. november 2016.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
En god start på livet – i dagplejen
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
Forebyggelsesarbejdet i dagtilbud DB DB Topmøde 15. april 2016
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Områdeforældrebestyrelsens arbejde
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Den pædagogiske læreplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
Velkommen til dialogmøde Region Syd
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Velkommen til dialogmøde Region Sjælland og Region Hovedstaden
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Omsorgskultur i daginstitutioner
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU v/ Joan Prahl, næstformand PASS & PASS-sekretariatet Dialogmøde den 21. juni 2018 Københavns Professionshøjskole

Baggrund Regeringens udspil: Stærke dagtilbud - Alle børn skal med i fællesskabet Stærke dagtilbud for alle børn Øget fleksibilitet og frit valg for børnefamilier Bedre læring og trivsel for alle børn og et sammenhængende børneliv Høj kvalitet gennem faglighed og tydelig ledelse

Børne- og Socialministerens ambition med Stærke Dagtilbud ” Familien er kernen. Herfra går børnenes verden. Stærke dagtilbud er også centrale for det gode børneliv, og for at færre kommer bagud fra begyndelsen af livet. Derfor skal alle børn i vores dagplejer, vuggestuer og børnehaver have en god dag med leg, udfordringer, fællesskaber og omsorg. Og forældre skal have bedre mulighed for selv at vælge deres barns dagtilbud. Dét er mine mål med dette udspil” Mai Mercado, Børne- og Socialminister

Stærke Dagtilbud har medført Ny dagtilbudslov Træder i kraft 1. juli 2018 Master for den styrkede pædagogiske læreplan

Hvorfor den styrkede pædagogiske læreplan? Evaluering viste at indhold og anvendelsen af den pædagogiske læreplan trængte til eftersyn Manglede fælles retning/forståelse – der eksisterede ikke et fælles pædagogisk grundlag eller fælles temabeskrivelser En tendens til at arbejde for isoleret med de enkelte temaer, fremfor at tænke bredt og på tværs Læreplanen blev ikke betragtet som et redskab i arbejdet med børn i udsatte positioner Forældresamarbejdet handlede mere om praktiske forhold og konkrete aktiviteter end om børns trivsel og læring

PASS’ kriterier for justering af PAU PAU skulle fortsat være en generalist uddannelse til hele det pædagogiske arbejdsmarked Formål/retning/betydning i det enkelte uddannelsesmål skulle ikke ændres væsentligt De faglige pejlemærker fra den styrkede pædagogiske læreplan skulle tilstræbes implementeret

Overblik – indarbejdede begreber

Eksempler på brugen af begreber Pædagogiske læringsmiljøer Dannelse Nysgerrighed og erfaringsdannelse

Nyt valgfri fag Børn i udsatte positioner i dagtilbud Eleven kan anvende viden om tidlig opsporing til at identificere børn i udsatte positioner. Eleven kan anvende viden om børnesynet og det pædagogiske læringsmiljøs betydning til at støtte børn i udsatte positioner og deres deltagelse i børnefællesskabet. Eleven kan gøre brug af løbende observation, refleksion, dokumentation og evaluering af det pædagogiske læringsmiljø til at vurdere behov for inddragelse af tværfaglige kompetencer i forhold til det enkelte barn.

Hvad så nu ? PASS afholder en lærerkonference til efteråret AMU – nye uddannelser målrettet arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan www.amu-epos.dk Hvad kan der gøres lokalt? – Og hvilke opgaver er der?