Søren Barlebo Rasmussen, Mobilize

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
At forholde sig professionelt Anne Skov
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
På vej mod forandring Charlotte Dalsgaard, direktør, cand. techn. soc. 20. maj rganisationsudvikling
Hvad er det der sker, når der ingenting sker?
Søren Barlebo Rasmussen
Arbejdspladsudvikling
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Myten om de lugtende sko
Ekspansiv læring – Hvad betyder det?
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
Lean Netværk AAU.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Læring og inklusion i skolen
Den anerkendende interviewform
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
18. Strategisk analyse af interne forhold
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
RADAR i projektarbejdet 12. okt C2E netværk.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Læreren som læringsleder
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Workshop om evaluering 19. januar FORMÅL OG PROGRAM Blive klædt lidt bedre på til at planlægge og gennemføre evalueringer Udgangspunkt i akkrediteringskravene,
Doku:SENtorium Onsdag d. 27. maj Velkommen Program Siden sidst Tendenser i indsatsteorierne Succeskriterier og indsamlingsmetoder Frokost Sparring.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
Inklusion: Workshop 2 ”Mangfoldighed skaber værdi” - modeller for organisering af inklusionsarbejdet på efterskolerne HUI LI, (CAND. MAG I PÆDAGOGIK OG.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen – Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.
Modenhedsniveauer for en maturity model på ankervirksomheder De 5 modenhedsniveauer Ad hoc-niveau Ad hoc-niveauet er karakteriseret ved, at indkøbsområdet:
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
4 Interne forhold Oversigt Værdikæder Kernekompetence
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Workshop 1: Parathed til forandring Teoriramme ved Søren Bie Bogh
Vidensbaseret praksis i botilbud
Fælles ledelsesgrundlag
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Stresshåndteringsgruppe
Personalemøde – opfølgning på MTU
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Barnesyn og børneperspektiv
Jeg er ved at lære, at få overblik over nogle særligt vigtige dele af orienteringsløbet der gør, at alle er med, og alle lærer noget. - for når alle kan.
Præsentationens transcript:

Søren Barlebo Rasmussen, Mobilize SFF KUPP - Pilot 2018 Systematiske tilnærminger – inputs og diskusjon Karrieretransisjoner – 3 kritiske faser Støtte til karriereutvikling – noen viktige dimensjoner Utvikling av reflektert praksis – modenhetsnivåer Søren Barlebo Rasmussen, Mobilize

Transisjoner – systematikk i karrierestøtten Støtte til god start – «onboarding» Støtte til å lykkes i stillingen ved senteret Støtte til forberedelseog attraktivitet i neste fase

Utvikling av mer reflektert praksis – langs 5 centrale dimensjoner Hvor gode er vi til å få forskeren godt introdusert til og integrert i miljøet – slik at han/hun forstår miljøet og kommer raskt i gang Hvor gode er vi til å gjøre oss kjent med forskeren (bakgrunn, motivasjon, situasjon/fase) – slik at vi kan yte relevant støtte? Hvor bevisste er vi om at vi ivaretar ulike roller og ansvar, også som del av større organisasjon ift å understøtte karriereutviklingen? Hvor gode er vi til å tilby differensiert støtte – godt tilpasset gruppene og den enkelte? Hvor bevisste er vi om arbeidsmarkedet for våre forskere – og hvordan vi kommuniserer karriereveier og –muligheter?

Transisjoner – systematikk i karrierestøtten Støtte til god start – «onboarding»: A. Hvor gode er vi til å få forskeren godt introdusert til og integrert i miljøet – slik at han/hun forstår miljøet og kommer raskt i gang Støtte til å lykkes i stillingen ved senteret: B. Hvor gode er vi til å gjøre oss kjent med forskeren (bakgrunn, motivasjon, situasjon/fase) – slik at vi kan yte relevant støtte? C. Hvor bevisste er vi om at vi ivaretar ulike roller og ansvar, også som del av større organisasjon ift å understøtte karriereutviklingen? D. Hvor gode er vi til å tilby differensiert støtte – godt tilpasset gruppene og den enkelte? Støtte til forbere-delse og attrak-tivitet i neste fase: E. Hvor bevisste er vi om arbeidsmarkedet for våre forskere – og hvordan vi kommuniserer karriereveier og –muligheter? Tidlig opmærksomhed er afgørende. Der skal investeres tidligere for at lykkes i en senere fase. Forberede transitionen. Skabe grundlaget for den senere succes.

Modenhedsniveauer Niveau 3: Den systematiske organisation Niveau 1: Den entreprenante organisation Niveau 2: Den reflekterede organisation Niveau 3: Den systematiske organisation Niveau 4: Den integrerede organisation Niveau 5: Den modne organisation Strategisk prioriterende Langsigtet Bevidste investeringer Både orga-nisatorisk og entreprenant Løbende bevidst evaluering og udvikling Alle relevante dimensioner Ikke bare struktur og procedurer, men også kultur Bruger egne interne ressourcer, men også eksterne Mange dimensioner Mere systema-tisk afsøgende andres ideer Arbejder orga-nisatorisk be-vidst med at få det ind i faste strukturer og procedurer Flere dimensioner Ser sig selv udefra Lærer af andre Stadig entreprenant Ser flere dimensioner Laver nye adhoc tiltag Entreprenant og løsnings-orienteret Ofte på få dimensioner

Den modne organisation ift. karrierestøtte...: Har fokus på alle 5 dimensioner, og hvordan de hænger sammen Har fokus på alle 3 transformationer og ser dem som sammenhængende Bruger både egne og eksterne ressourcer, samt integrerer dem Kan både arbejde organisatorisk-systematisk og få det entreprante med Laver mange bevidste tidlige investeringer Lærer systematisk af andre og sig selv

Nu skal vi være fagligt udviklende sammen. Dette er en pilot! Ambitionen er nu at udvikle en generisk modenhedsmodel med fem faser for forskningsmiljøers arbejde med karrierestøtte og anden håndtering af yngre forskere. Andre skal kunne bruge den fremadrettet – både til at bestemme deres modenhedsniveau og til at få input på, hvilke tiltag vil udvikle dem Vi skal både bruge formiddagens input, de forrige slides og vores fælles erfaringer Vi skal bestemme, hvordan et forskningsmiljø typisk ser ud, tænker, agerer og arbejder på de hvert af de 5 modenhedsniveauer – hvad er de arketypiske karakteristika? Hvordan bevæger et miljø sig typisk frem mod det modne niveau?

Modenhedsniveauer Niveau 1: Den entreprenante organisation Niveau 2: Den reflekterede organisation Niveau 3: Den systematiske organisation Niveau 4: Den integrerede organisation Niveau 5: Den modne organisation Dimension A: onboarding – hvor gode er vi til at integrere den nye person? Dimension B: personspecifik – ser vi det unikke potentiale? Dimension C: rolleklarhed – er vi bevidste på de forskellige personers rolle? Dimension D: støttedifferentiering – er den situation- og personbetinget? Dimension E: Karrierebevidsthed – hvor bredt ser vi på personens fremtid?

Gruppearbejde i fem grupper frem til kl. 14.15 Hver gruppe har ansvar for et modenhedsniveau i forskningsmiljøets udvikling 5 centerledere skal fordeles til de 5 grupper Alle skal fordeles ligeligt i de 5 grupper Olaug Kristine og Søren hjælper i alle grupper Lav en slide der tydeligt viser niveauet Skal kunne præsentere det på 4 minutter Opgaven er: Få de vigtigste arketypiske træk ved fasen frem: Hvordan er dette niveau anderledes end niveauet før? Hvad skal der til for at komme på næste niveau Få alle 3 transformationer og alle 5 dimensioner med

Gruppearbejde i centervise grupper frem til kl. 16.45 Centre med få deltagere går sammen På 55 minutter skal dere bruge modensheds-modellen til at bestemme følgende: Hvilket niveau er vi samlet set på? Hvad skal der til for, at vi samlet set kommer op på næste niveau – hvad skal vi konkret arbejde med? F.eks.: Bringe dimension B på niveau 2, bringe dimension E på niveau 3 Tænk gerne både i dimensionerne og i de organisatoriske modenhedsniveauer Lav en flip over som opsummerer dette