Sæt dit aftryk Undersøgelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Set i forældreperspektiv
PERSONAS – ET EKSEMPEL Isabella, 35 år Akademiker Gift med Bernt
Præsentation af materialer på personalemøde
Læringsstile og lektier
Energi- & Vandværkstedet
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Arbejdspladsudvikling
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Holluf Pile Skole, 9. c Uge 3 Mandag og fredag: 8.00 – 9.30
Innovation og iværksætteri
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Hvor der er fokus på klimaet.
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Workstations.
Relationer – børn og voksne
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Matematik i 4 klasse.
”Smidstrup Skærup Skole i bevægelse” Skolebestyrelsen Marts 2011.
Grøn skole. Grøn skole - nationale krav:  Undersøgelse: Undersøg Undersøg naturen omkring skolen. Find ud af hvilke planter og dyr der findes i nærheden.
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Et kursus om it som faglig udfordring og didaktisk mulighed for danskfaget. Ph.d. Jeppe Bundsgaard
Præsentation af materialer på personalemøde
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
INNOVATIONSFORUM # 2 VIDENSFORMER OG VIDENSKILDER.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
OIOREST workshop 22. april 2008 Finn Jordal Centeret for Serviceorienteret Infrastruktur IT- og Telestyrelsen.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
En Bæredygtighed Fremtid mobiltelefonen
AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At evaluere læring.
Tal i familien IT-projekt Brørup skole 2.B at eleverne får en bevidsthed om, at de via deres familie er en del af et fællesskab at de får kendskab.
Kontaktlærersamtale på fredag. Digital dannelse  Digital dannelse handler i høj grad om etik, når man er på internettet og de sociale medier.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Stress Billedkilde: stress/?lang=da.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
TEMA 3 Problemløsning: Lav en prototype
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Undervisningsmiljøvurdering Bieringhus Efterskole
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Børn med særlige behov i dagplejen
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Kjeld Resen Projektarbejde og PowerPoint
Undervisningens forløb
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Om vores bibliotek Lokalt oplæg
Quiz Uge 2 – mandag.
Quiz Uge 2 – mandag.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
SFO- og daginstitutionslederkursus
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Overordnet fokus forløbet
Alle børn med i idrætsfaget
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Sæt dit aftryk Undersøgelse

Introduktion til undersøgelsesarbejdet Formålet med jeres undersøgelse er, at I skal blive i stand til at formulere en problemstilling på det område, som I gerne vil sætte deres aftryk på. Problemstillingen er vigtig. Den gør det lettere at komme på gode idéer, som kan ændre noget: Hvad består problemet af? Hvad skal vi være opmærksomme på, hvis vi skal løse problemet – hvordan sætter I jeres aftryk? Eksempel på problemstilling: ”Søndermarken ligger i Frederiksberg Kommune og drives af Slots- og Kulturstyrelsen. Parken har mange funktioner. Den er et sted, hvor både børn og voksne opholder sig i deres fritid, slapper af og går ture med hunden, ligesom der er mange forskellige events i parken - såsom koncerter, idrætsdage og festivaller. Parken anvendes altså af mange forskellige aktører fra privatpersoner over organisationer og foreninger til offentlige institutioner og myndigheder. Derudover er den hjemsted for et rigt dyre- og planteliv. Anvendelsen af parken og økosystemet er imidlertid udfordret af, at der ligger for meget affald på stier, grønne arealer og i parkens vandløb. Hvis parken forsat skal kunne benyttes, må der gøres noget.” Fokus i dag: Hvad ved vi om området? Hvad skal vi indsamle mere viden om? Indsamling af viden og formulering af problemstilling.

Fælles refleksion Hvilket område blev I enige om sidste gang, at I ville sætte jeres aftryk på? Hvad ved vi om det område? Fx: Hvem er involveret i området (fx elever, lærere, skolens ledelse, forældre, embedsmænd, journalister, interesseorganisationer, politikere)? Hvilke interesser, værdier, følelser, rettigheder og pligter er vigtige for dem? Er der nogen særlige regler på det område, som vi skal kende til – på skolen, i kommunen, nationalt? Er der nogle faktorer ”under overfladen”, som påvirker området, som vi ikke kan se med det blotte øje? Er der nogen begivenheder eller handlinger, som har påvirket området? Er der nogle økonomiske, personlige, sociale, politiske eller fysiske faktorer, so vi skal være opmærksomme på? Andet?

Fælles refleksion Hvad har vi brug for mere viden om for at kunne formulere en problemstilling, udvikle ideer og gennemgøre et projekt, som kommer til at sætte et aftryk? Hvilke 3-5 hovedtemaer kan det inddeles i?

Undersøgelse - gruppearbejde Gruppearbejde (90 minutter) Inddeling i grupper, der skal undersøge temaerne Opgave: Forbered en kort præsentation (PowerPoint, Prezi osv.) på 3 minutter for resten af klassen, som skal give de andre viden om det tema, som I har undersøgt. Præsentation skal besvare: Hvad er vigtigt at tage højde for inden for vores tema, hvis vi gerne vil sætte et aftryk og gøre en forskel på vores område? Krav til præsentation: Skal indeholde kilder på det materiale, som I har brugt.

Præsentation i plenum Præsentation af researchresultater Grupperne præsenterer, hvad de har fundet frem til. Og de besvarer spørgsmålet: Hvad er vigtigt at tage højde for inden for vores tema, hvis vi gerne vil sætte et aftryk og gøre en forskel på vores område? Resten af klassen stiller opklarende spørgsmål

Formuering af problemstilling Formulering af problemstilling samlet i klassen Problemstillingen skal tage udgangspunkt i jeres svar på spørgsmålet: Hvad er vigtigt at tage højde for inden for vores tema, hvis vi gerne vil sætte et aftryk og gøre en forskel på vores område? Problemstillingen skal: Være klar – så I selv og andre kan forstå den Præcis, så den indeholder de vigtigste ting Inkluderende – så det fremgår, hvilke personer, der kunne have interesser mv. på området Vise kompleksiteten – så den tage højde for de mange sammenhænge, der er på området Problemstillingen skal tegne et præcist billede af det problem, som I gerne vil løse. Eksemplet (igen): Søndermarken ligger i Frederiksberg Kommune og drives af Slots- og Kulturstyrelsen. Parken har mange funktioner. Den er et sted, hvor både børn og voksne opholder sig i deres fritid, slapper af og går ture med hunden, ligesom der er mange forskellige events i parken - såsom koncerter, idrætsdage og festivaller. Den er et kulturelt samlingspunkt. Parken anvendes altså af mange forskellige aktører fra privatpersoner over organisationer og foreninger til offentlige institutioner og myndigheder. Derudover er den hjemsted for et rigt dyre- og planteliv. Anvendelsen af parken og økosystemet er imidlertid udfordret af, at der ligger for meget affald på stier, grønne arealer og i parkens vandløb. Hvis parken forsat skal kunne benyttes, må der gøres noget.”

Afslutning og demokratisk refleksion Hvorfor er det her et problem? Hvorfor har andre ikke løst problemet endnu? Hvorfor er det vigtig vi gør noget? Næste skridt: Udvikling af idéer til, hvordan problemstilingen kan løses. Udfyldning af rapporter