Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Overordnet fokus forløbet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Overordnet fokus forløbet"— Præsentationens transcript:

1 SO2: National kultur og nation-branding Kultur, marked og kommunikation Afsætning, dansk og engelsk

2 Overordnet fokus forløbet
I dette SO-forløb skal I arbejde med: Dansk national kultur Nation branding

3 National kultur National kultur vil sige den kultur der eksisterer i et land, og som kan betragtes som nogle overordnede kulturelle træk ved landet. Man kan fx sige at følgende ting er del af nationalkulturen i Danmark: Ligestilling mellem kønnene en flad magtstruktur hygge

4 Nation-branding Nation branding vil sige at man brander et land på en særlig måde - man præsenterer landet på en positiv måde på udenlandske markeder. Formålet kan fx være at tiltrække turister til landet eller at styrke landets eksportvirksomheder på internationale markeder. I Danmark brander vi os fx ofte på at være innovative og miljøvenlige.

5 Carlsberg og brand Danmark
Eksempel på hvordan Carlsberg har benyttet deres dansk baggrund som del af en reklamekampagne særligt rettet mod det britiske marked:

6 SO2-forløbets varighed og overordnet opbygning
SO2-forløbet strækker sig over fem dag og består af Undervisning (afsætning, dansk, engelsk) Gruppearbejde Afsluttende gruppeeksamen

7 Første del af SO-forløbet Selve arbejdsplanen for forløbet ligger på SO-hjemmesiden
I den første del af forløbet vil jeres lærere undervise jer i centrale begreber og problemstillinger, som berører national kultur og nation branding. Fx med fokus på: Hvad er kultur og hvad er nationalkultur? Hvad er kendetegnende ved dansk kultur? Hvordan brander man Danmark? Hvad er sammenhængen mellem nationalkultur og nation-branding? Hvordan indgår nation branding i forskellige former for reklamefilm?

8 Anden del af SO-forløbet Selve arbejdsplanen for forløbet ligger på SO-hjemmesiden
I den anden del af forløbet vil jeres lærere undervise jer i centrale aspekter af reklamefilms- og lommefilmsproduktion (lommefilm = film lavet med mobiltelefon). Fx med fokus på: Hvordan laver man en lommefilm? Hvilke filmiske virkemidler kan man benytte? Hvordan klipper man en lommefilm?

9 Tredje del af SO-forløbet Selve arbejdsplanen for forløbet ligger på SO-hjemmesiden
I den tredje del af forløbet skal I arbejde i grupper (jeres dansklærer sammensætter grupperne). I grupperne skal I: Lave en lommefilm hvor I reklamerer for et selvvalgt dansk produkt på det britiske eller amerikanske marked. Forberede en kort præsentation af lommefilmen Forberede jer på den afsluttende gruppeeksamen

10 Fjerde del af SO-forløbet Selve arbejdsplanen for forløbet ligger på SO-hjemmesiden
Fjerde del af forløbet er den afsluttende gruppeeksamen. Udover gruppen vil to af jeres lærere være til stede. Til gruppeeksamen skal I: Præsentere jeres lommefilm og forklare hvilke overvejelser, I har gjort jer, omkring filmen (brug PP slides). Vise jeres lommefilm. Besvare jeres læreres spørgsmål om lommefilmen samt de ting I har lært i forløbet omkring national kultur, dansk kultur, nation-branding, filmiske virkemidler osv.

11 Overordnede mål for SO-forløbet Det skal I kunne svare på ved afslutningen af forløbet:
Hvad er kultur og nationalkultur? hvad er kendetegnende ved nationalkulturen i Danmark? Hvordan brander man et land? Hvad er sammenhængen mellem nationalkultur og nation-branding? Hvordan bliver Danmark brandet i udlandet og hvordan opfatter udlændinge Danmark? Hvordan kan virksomheder gøre brug af et stærkt nation-brand på eksportmarkeder? Hvordan kan et stærkt nation brand benyttes i reklamer for et produkt? Hvordan kan man reklamere for et produkt ved hjælp af forskellige filmiske virkemidler?

12 Praktiske informationer om SO2 forløbet
Arbejdsgrupper sammensættes af jeres dansklærer og afsløreres på forløbets 3. dag. Opgavebeskrivelse for den afsluttende opgave og gruppeeksamen udleveres på forløbets 3. dag. Materialer, tekster, arbejdsspørgsmål mm, som I skal bruge ifm SO-forløbet, udleveres løbende af jeres lærere (lægges på modulerne i Lectio). Overordnet arbejdsplan for SO-forløbet, videoer med forklaringer af nøglebegreber mm. ligger på SO-hjemmesiden:

13 RIGTIG GOD FORNØJELSE


Download ppt "Overordnet fokus forløbet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google