FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Guds eget Apotek.
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Måltidssammensætning
Chokolade er en grøntsag !
Hjertevenlig kost i praksis
Kost og træning.
Svømmetalenter og optimal kost
Mad til unge på høj- og efterskoler
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
Maden stiger dig til hovedet!
Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
Kost & Væske Start med at fortælle soldaten at han/hun skal se sig selv som elite – og en elite præstation kan ikke udføres uden tanke på kost og væske.
SUNDE BØRN LEGER & LÆRER BEDST
Vigtige begreber i naturfag
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Livsstils hold forår
Fedt det gode, det onde og det virkelig grusomme
Sandheden om Chocolade ﻙ. Chocolade er extrakt fra bønner fra cacaoplanten. Bønner er en grøntsag.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
Kostråd og sundhed.
Flight2015. Ny Nordisk Skolemad Grøn vækst JumpFood Agrobussiness Opdræt/growing On-line spisning Fejre værdierne Mere sammen med andre Seating (social+eating)
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
FEDT - ET ENERGIGIVENDE NÆRINGSSTOF
Welcome to the MarineOmega Product Training
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Til finalen Fedt og olie Fedtsyrer Isomeri Mere fedt Potpourri
5.1. Vælg det sunde fedt 5.2 Undlad eller skrab fedtstof på brødet 5.3.
Fedt, protein og kulhydrater
Skønhedsprodukter.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Intro Forskellige opfattelser? Sammenhæng mellem indkomst, uddannelseslængde, socialgruppe og sundhed? Energiforhold – optimal kost? Hvordan optages og.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Næringsstoffer Fedt & Protein.
Bælgfrugter og proteiner
Seks veje til din sundhed
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Hvad indeholder vores mad.
Proteiner Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Fedtstoffer.
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Diabetes diæt Hvad anbefaler vi i dag
Fedt Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Fremstillingen af salt.
Butterdej Onsdag den 13. september 2017
Fedt Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Mælk og andre Mælkeprodukter.
Præsentationens transcript:

FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?

HVAD HAR VI OM? HVORDAN FREMSTILLES DET HVAD SIGER TEORIEN OM DETTE, OPBYGNING MM. HVILKE TYPER AF PRUDUKTER ER DER, OG HVAD ER FORSKELLEN? HVILKEN INDVIRKNING HAR DET PÅ VORES DEJE?

HVORDAN FREMSTILLES DET? Fedt udvindes ved presning, ekstraktion eller udsmeltning, hvorefter det renses og raffineres. I mange lande foretrækkes traditionelt halvfaste fedtstoffer i husholdningen, og ved fedthærdning omdannes umættede fedtsyrer i triglyceriderne til mættede fedtsyrer ved en nikkelkatalyseret hydrering, hvorved fedtstoffet bliver mere oxidationsstabilt, smeltepunktet stiger, og det bliver velegnet til margarinefremstilling.

Hvad siger teorien om dette, opbygning mm.

Hvilke typer af prudukter er der, og hvad er forskellen?

Hvilken indvirkning har det på vores dej? Smidighed og holdbarhed.

Hvilke typer produkter fedt fra kød og mælk og få mere vegetabilsk fedt fra fx nødder, avocado og forskellige planteolier hørfrø, oliven, rapsolie mv. Det kan være svært at vide præcis hvor meget af hvad man får, men en tommelfingerregel er at skære ned på mættet Hvad er gode fedtstoffer? Der er ingen tvivl om at de bedste kilder til de sunde fedtstoffer er vegetabilske fedtstoffer -du finder de gode fedtstoffer i nødder, mandler, frø, bønner, fuldkorn, avocado, fisk. Kan jeg spise alle de gode fedtstoffer jeg vil? Du kan stort set spise alle de bønner, linser og ærter, som du har lyst til , fordi deres indhold af fedt er lavt. Du skal tænke lidt mere over mængden af nødder, mandler, frø og avocado, da kalorieindholdet er ret højt i disse ting. Grøntsager som broccoli, salatblade og andet bladgrønt, indeholder også sunde fedtstoffer – kun meget få i forhold til deres vægt men mange i forhold til kalorieindhold. det kan ikke siges nok – Spis meget grønt hver dag! Hvad er usundt fedt? Det er især det animalske fedt, der betragtes som usundt, da studier har vist at denne type fedtstof øger kolesteroltallet i blodet.