Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afClaus Lauritzen Redigeret for ca. et år siden
1
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
2
A - vitamin Rig på (min. 30 % af ADT) Svinelever1766 % Kalvelever602 % Leverpostej494 % Gulerod95 % Tun i vand47 % Spinat44 % Æg31 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk
3
A - vitamin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk Kilde til (min. 30 % af ADT) Ost 45+ 28 % Ost 30+17 %
4
D - vitamin Rig på (min. 30 % af ADT) Laks600 % Rødspætte60 % Tun i vand58 % Æg35 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk
5
D - vitamin Kilde til (min. 15 % af ADT) Hel and20 % Nakkefilet, svinekød16 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk
6
E - vitamin Rig på (min. 30 % af ADT) Mandel 200 % Hasselnød175 % Rapsolie153 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk
7
E - vitamin Kilde til (min. 15 % af ADT) Spinat24 % Rød peberfrugt24 % Pastinak19 % Solbær18 % Æg15 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk
8
K - vitamin Rig på (min. 30 % af ADT) Spinat747 % Broccoli347 % Spidskål227 % Rødkål199 % Hvidkål101 % Ærter93 % Hvedekerner40 % Svinelever40 % Kalvelever36 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk
9
K - vitamin Kilde til (min. 15 % af ADT) Jordbær27 % Agurk22 % Blomkål21 % Kartoffel21 % Gulerod20 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk
10
C - vitamin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min. 30 % af ADT) Rød peberfrugt239 % Solbær226 % Broccoli151 % Grøn peberfrugt130 % Kiwi116 % Jordbær95 % Spidskål83 % Blomkål76 % Appelsin76 % Kilde: www.foodcomp.dk
11
C - vitamin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min. 30 % af ADT) Rødkål75 % Spinat68 % Blåbær55 % Ærter54 % Leverpostej36 % Kartoffel33 % Svinelever31 % Porre31 % Hindbær30 % Kilde: www.foodcomp.dk
12
C - vitamin Kilde til (min. 15 % af ADT) Tomat23 % Kalvelever23 % Banan18 % Netmelon18 % Agurk17 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk
13
B1 – vitamin, thiamin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min. 30 % af ADT) Svinemørbrad104 % Nakkefilet, svinekød66 % Fuldkorns spaghetti61 % Brune ris44 % Havregryn39 % Hasselnød35 % Hvedekerner32 % Kilde: www.foodcomp.dk
14
B1 – vitamin, thiamin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min 15% af ADT) Ærter28 % Svinelever27 % Mandel25 % Laks21 % Rødspætte19 % Hel and18 % Kalvelever17 % Lammekølle16 % Kilde: www.foodcomp.dk
15
B2 – vitamin, riboflavin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min. 30 % af ADT) Svinelever211 % Kalvelever154 % Leverpostej73 % Mandel57 % Æg32 % Kilde: www.foodcomp.dk
16
B2 – vitamin, riboflavin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min 15% af ADT) Ost 20-40+23 % Lammekølle22 % Svinemørbrad17 % Kilde: www.foodcomp.dk Spinat17 % Oksemørbrad16 % Nakkefilet, svinekød15 % Hel and15 % Rødspætte15 %
17
B2 – vitamin, riboflavin Kilde til (min. 7,5 % af ADT) Letmælk 13 % Minimælk 12 % Sødmælk 12 % 100 g dækker 7,5 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk
18
Niacin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min. 30 % af ADT) Svinelever131 % Kalvelever123 % Hel kylling71 % Oksemørbrad og okseculotte59 % Svinemørbrad50 % Lammekølle47 % Ost 20+, 30+ og 45+30-44 % Leverpostej40 % Hel and39 % Hvedekerner35 % Kilde: www.foodcomp.dk
19
Niacin Kilde til (min. 15 % af ADT) Hasselnød27 % Mandel25 % Rødspætte25 % Æg19 % Ærter19 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk
20
Vitamin B6 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min 30% af ADT) Laks70 % Svinelever47 % Hasselnød39 % Brune ris35 % Okseculotte32 % Kilde: www.foodcomp.dk
21
Vitamin B6 Kilde til (min. 15 % af ADT) Svinemørbrad27 % Hel kylling26 % Hvedekerner25 % Hel and24 % Oksemørbrad24 % Rødspætte22 % Banan21 % Nakkefilet, svinekød18 % Tun i vand17 % Spinat16 % Kilde: www.foodcomp.dk 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til:
22
Folsyre 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min 30% af ADT) Svinelever500 % Broccoli120 % Spinat110 % Leverpostej85 % Blomkål83 % Asparges75 % Jordbær59 % Kinakål48 % Mandel48 % Kilde: www.foodcomp.dk
23
Folsyre 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min 30% af ADT) Avocado47 % Rødbede46 % Rød peberfrugt44 % Hasselnød36 % Porre41 % Hvidkål39 % Spidskål37 % Pastinak34 % Ost 20+,30+ og 45+30 % Kilde: www.foodcomp.dk
24
Folsyre Kilde til (min. 15 % af ADT) Brune ris26 % Fuldkorns spaghetti26 % Hvedebrød/ toastbrød25 % Havregryn24 % Rødkål23 % Appelsin23 % Banan19 % Kartoffel18 % Kilde: www.foodcomp.dk 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til:
25
B12 - vitamin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk Rig på (min. 30 % af ADT) Kalvelever2400 % Svinelever1600 % Leverpostej396 % Laks248 % Tun i vand113 % Oksemørbrad95 % Æg80 %
26
B12 - vitamin 100 g af følgende fødevarer dækker min. min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk Rig på (min. 30 % af ADT) Ost 20+64 % Rødspætte64 % Ost 30+61 % Okseculotte56 % Ost 45+55 % Lammekølle48 % Nakkefilet, svinekød33 %
27
B12 – vitamin Rig på (min. 15 % af ADT) Letmælk20 % Minimælk19 % Sødmælk18 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk
28
B12 - vitamin Kilde til (min. 15 % af ADT) Svinemørbrad24 % Hel kylling17 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk
29
Biotin 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min. 30 % af ADT) Svinelever88 % Kalvelever78 % Æg50 % Leverpostej48 % Havregryn38 % Champignon32 % Kilde: www.foodcomp.dk
30
Pantothensyre 100 g af følgende fødevarer dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min. 30 % af ADT) Kalvelever133 % Svinelever107 % Laks33 % Kilde: www.foodcomp.dk
31
Pantothensyre Kilde til (min. 15 % af ADT) Leverpostej27 % Æg27 % Havregryn25 % Hel kylling20 % Hasselnød19 % Hvedekerner18 % Brune ris18 % Hel and16 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.