Den nye målbeskrivelse – et overblik

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
God uddannelsesvejledning - Udvikling
Advertisements

Ny ansættelsesprocedure hvordan?
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Få besked når der sker noget nyt KFUM-Spejderne i Danmark Udarbejdet af Ib Rævdal, 13. april 2009.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
360 graders evaluering i den lægelige videreuddannelse
Feedback i den lægelige videreuddannelse
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
Kristen Kistrup, formand for Dansk Selskab for Distriktspsykiatri og
Forskellige typer netværk Det personlige netværk: Uformelt Grænseløst Komplekst Det organiserede netværk: Noget, man er medlem af En defineret ramme Quiero.
Vejledningsforløb med læringskontrakt
Fagområdet Akutmedicin Region Midt 2009 Dansk Medicinsk Selskab J. Michael Hasenkam Formand.
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Udfordringer for standardiseringen Når der bliver snakket standardisering ved beslutningstagerne dybest set ikke hvad de får!!! En ting der skal gøre helt.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Miljøvurderingsdag –
Lægedage Almen medicinsk uddannelse Nuværende uddannelsesforhold.
Det uhensigtsmæssige uddannelsesforløb Mellem 3-10 %, ny undersøgelse i Århus 6,8 % Ikke forskel på køn Ikke forskel på alder Ikke forskel på speciale.
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Læge i HU anæstesiologi SATS foredrag onsdag d. 25. april 2012
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Mercantec 2 Elevplan i dag: -Indkaldelse af elever via elevplan. -Lokal uddannelsesplan offentlig -De enkelte uddannelsesforløb er beskrevet i elevplan.
Lægedage Tutorlægekursus – bliv klar til de nye udfordringer!
PKL seminar 2011 nye skabeloner for målbeskrivelser og uddannelsesprogrammer.
Funktioner og roller i projekter
Uddannelse, roller og kompetencemåling
XX-afd Feedback i den lægelige videreuddannelse. Oversigt Hvad er 360°’s feedback Metoden –elektronisk model –papirmodel Spørgsmål og kommentarer.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Nationalt PKL seminar den 11. og 12. maj 2011 i Horsens
Information til respondenter Feedback i den lægelige videreuddannelse.
”Struktureret klinisk observation”
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
PUF-seminar 2011 Århus Sygehus Af Anne Braae Olesen Supervision – et redskab til læring i et ambulatorium Af Anne Braae Olesen Uddannelsesansvarlig overlæge.
Inspiration til SFI Anæstesiologisk Afdeling Hermed en oversigt over standardplaner + SFI’er = aktiviteter. Dette kun til inspiration, så i har en fornemmelse.
Samspillet mellem akutafdelingerne og den kliniske basisuddannelse UAO Hanne Arildsen, PKL for FAM i Region Midt Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Produktion og uddannelse Susanne Mallet. ortopædkirurgisk afdeling Køge.
Lægeforeningen Hvad er lægers arbejde? Jens Winther Jensen Årsmøde FAS 2. oktober 2008, Hotel Munkebjerg.
Reservelæge Birgit Falk Riecke Uddannelsesansvarlig overlæge Anne Grethe Mølbak Akutafdelingen Køge.
Vejen til speciallæge - hoveduddannelsesansættelse Andreas Lundh Ph.d.-studerende Det Nordiske Cochrane Center.
Vejledning til telemedicinsk ambulant forløb. KOL - TeleCare Nord. Patient udskrives fra sengeafsnit med ilt Ilt seponeres efter ca. 5 uger via telemedicin.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
31. januar 2007 Workshop Klinisk kontakt v. Marianne Møller, EPJ-koordinator Vibeke Riis, EPJ-koordinator.
Patientfeedback - Hvad siger patienterne? Udviklingssygeplejerske Jannie C Frølund - Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus – det naturlige valg!!!
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 2. JUNI 2016 AARHUS UNIVERSITET AU FÆLLES BESLUTNINGSMODEL - FOR PROJEKTER DER KAN INVOLVERE AU IT VEDTAGET.
Uddannelseansvarlige
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Data fra Evaluer.dk 2016 Evalueringen består af 26 spørgsmål opdelt i 7 grupper.
Forebyggende samtale En forebyggende samtale er for dig, der endnu ikke har stress, men ønsker råd og vejledning om, hvordan du undgår at udvikle alvorlig.
Uddannelsesprogrammer - hvorfor og hvordan?
Interprofessionelle kompetencer og kompetencevurderinger IPLS 5
Ansvar i Videreuddannelsen
Udkast til justering af KS
Almen praksis og speciallægepraksis
Den nye målbeskrivelse – et overblik
Individuelle uddannelsesplaner
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Hvornår er en uddannelsesplan god? Bliver den brugt?
Almen medicinsk uddannelse
Uddannelsesgivende afdelinger
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst Smarte affaldsløsninger – seminar nr november 2017 Data drevne affaldsløsninger.
Introsidernes betydning
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Inspektorbesøg Afdelingens navn Besøg/år Introdukton Udd.program
Præsentationens transcript:

Den nye målbeskrivelse – et overblik

Fælles med den gamle målbeskrivelse To gange 6 måneders ansættelse Definerer minimumskravene for KBU-lægen Baseret på de 7 lægeroller Opbygget som en læringsramme for KBU-forløb Uddannelsesprogrammer og uddannelsesplaner fylder ”rammen” ud Obligatoriske kompetencevurderingsmetoder

Udvikling i den nye målbeskrivelse l ”Et helt ændret mindset” Åbnes op for flere muligheder i den nye målbeskrivelse Gælder ift. hvilke afdelinger der kan inddrages Gælder de beskrevne kompetencer, og hvor de kan opnås Kompetencerne ses nu i et bredere perspektiv, hvor hver enkel kompetence refererer til flere af de 7 lægeroller Lægen ”trækker” på flere af rollerne simultant i de daglige opgaver og funktioner

Udvikling i den nye målbeskrivelse ll Oversigt over kompetencer og tilhørende lægeroller 15 kompetencer i 2009-målbeskrivelsen, 16 kompetencer i 2016-målbeskrivelsen Lægerolle Medicinsk ekspert Kommunikator Samarbejder Leder/ administrator/ organisator Sundhedsfremmer Akademiker Professionel Mål- beskrivelse 2009 9 1 2016 13 12 8 2 5

Udvikling i den nye målbeskrivelse lll Mere fokus på organisatorisk forståelse og forløbsorienteret håndtering af patienter Kompetencevurderingsmetoderne er reviderede Der er nu udarbejdet forslag til kompetencevurderingsskemaer Skemaerne er ikke obligatoriske, så lokale skemaer kan fortsat anvendes De skal dog være strukturerede og anvende de angivne kompetencevurderingsmetoder

Eksempler på kompetencevurderingsskemaer

Deltagerinvolvering Brug 5 minutter på at gennemgå den nye målbeskrivelse, og find 3-5 ting der falder dig i øjnene Brug 5 minutter på at snakke med de nærmeste om de ting I hver især har bemærket 5 minutters opsamling i plenum