CS Konference Overenskomst 2018

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Introduktion til OK13. Det generelle resultat 2 årig overenskomstperiode Rammen:  1. år: 0,82 % - da reguleringsordning er i minus => ingen lønstigning.
Advertisements

1 Offentligt Ansattes Organisationer. 2 Ramme, reguleringsordning og periodelængde •En to-årig OK-periode •Udmøntning på 0,0 pct. i 2013 og 1,10 pct.
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Debatoplæg ok’o8 Velkommen til medlemsmøde ok’o8.
PRÆSENTATION CFU-FORLIGET
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne.
Forhandlinger om HK-aftalen
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
OK – 2011 / 2013 Resultatet Marts 2011.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KRAV TIL OK 11 DET REGIONALE OG KOMMUNALE OMRÅDE.
Jytte Wester TR og medlemsmøder Overenskomstforhandlingerne – 16. marts 2011.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Forlig med KL Den 16. februar 2015 OK-15. OK-15 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst- perioden udgør 5, 42 % incl.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
1 O.13 – baggrund for forhandlinger  Smal økonomisk ramme  Behov for omstilling og effektivisering  Reformer  Lærerarbejdstid  Bedre rammer for ledelse.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Velkommen til medlemsdebat Overenskomst 2011
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Fælles lederoverenskomst og lederaftale
Overenskomst 2015 – Resultatpapiret underskrevet
Når tillidsrepræsentanten forhandler løn TR MØDE den 23. og 24 februar 2015 Ved faglig konsulent Poul Thaarup Mikkelsen Hvad er TR’s opgave og ansvar?
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
HK Kommunals OK15-resultat i kommunerne. SIDE 2 /TR vilkår og -beskyttelse /Arbejdstid og frokostpause /Seniordagene TR MØDE KL Vi undgik forringelser.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
1 OK 2013 Informationsmøder d. 20. juni 2013 Himmerlandscentrets Idrætsefterskole Haslev Idrætsefterskole Ladelund Efterskole Ringe Fri- og Efterskole.
FORLIG MELLEM KL OG LC I HOVEDTRÆK Faglig sekretær LFS Flemming Kjærgaard Andersen OVERENSKOMST 2015.
Briefing om seniorbonusordningen V/kontorchef Flemming Christiansen og specialkonsulent Birgitte Høfde 28. Januar 2009.
OK11 Highlights KOMMUNER. Den samlede økonomi I alt: Generelle lønstigninger1,841,100,203,14 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen.
OK17 Private opholdssteder og botilbud mv.
Overenskomst skift DSB Vedligehold A/S
Temaer for OK18 og en temperaturmåling
Overenskomst-forhandlinger 2018
Introduktion til OK13 1.
Offentligt Ansattes Organisationer
Medlemsmøde for statsansatte
Handelsskolernes Lærerforening
OK18 - et overblik.
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
Forhandlingsfællesskabet
OK18 Det statslige forlig
Forhandlingsfællesskabet
OK 2018 Forlig med KL Særligt fokus på lederoverenskomsten
OK 2018 Forlig med Regionerne Særligt fokus på ledere
OK18 – Samlet resultat for DS
Medlemsmøde Region Midtjylland OK18
VELKOMMEN TR møde STAT OK18 Ghita Parry, formand
HK Kommunals OK18-resultat I kommunerne / KL.
OK18 Det regionale forlig
Efterskoleforeningen
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
CFU-forlig OK18.
Orienteringsmøde om OK18-resultatet
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det statslige forlig - Chefer
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Hvad betyder det på efterskolerne?
OK 2018 Forlig med KL Særligt fokus på lederoverenskomsten
OK18 - et overblik.
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Aftaleudkast og forståelse vedrørende tjeneste af 24 timers varighed
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
Hvad betyder det på efterskolerne?
X OK15 resultatet.
OK18 - et overblik.
Introduktion til OK13 1.
Præsentationens transcript:

CS Konference Overenskomst 2018

Processen 19. december 2017 : Udveksling af krav. 9. Februar 2018 : Opstart af politiske forhandlinger. 17. Februar : CFU møder til forhandling i Finansministeriet. 22. Februar 2018 : CFU forlader Finansministeriet. 23. Februar 2018 : Brud i forhandlingerne, som herefter overgår til Forligsmanden. 26. Februar 2018 : Opstartsmøder i Forligsinstitutionen. 28. marts 2018 : Forligsmanden udskyder konflikt i 14 dage. 12. april 2018 : Forligsmanden udskyder igen i 14 dage. 26. april 2018 : Forlig på det regionale område. 27. april 2018 : Forlig på det kommunale område. 28. april 2018 : Forlig på statens område.

Vores tre hovedkrav var vigtige, fordi En løndannelse, der følger den private løndannelse Statsansatte skal have del i den vækst, der heldigvis er i Danmark i form af en fair reallønsudvikling for alle Eksplicitering af den betalte spisepause. Statsansatte skal kunne stole på, at deres vilkår ikke pludselig forsvinder over natten. Undervisernes arbejdstid (opgør med Lov 409) Alle lønmodtagere i Danmark skal arbejde under vilkår, der er aftalt mellem parterne – ikke under vilkår, der er fastsat i en lov

Overenskomst/aftaleperiode Der er aftalt en 3-årig overenskomstperiode, som løber fra 1. april 2018 – 31. marts 2021. Forliget udgør den generelle del af CFU-forliget. Frem til den 4. juni stemmes der om resultatet ved urafstemning. Resultatet af organisationsforhandlingerne vil sammen med den generelle del udgøre det samlede CFU-forlig.

Resultatet

Rammen ved OK18 Den samlede økonomiske ramme for aftaleperioden udgør 8,10 %, og heraf forudsættes reststigningen at udgøre 1,5 % for hele perioden.

De generelle lønstigninger udmøntes således i perioden:

Spisepause Parterne slår fast, at retten til betalt spisepause i arbejdstiden er en overenskomstmæssig ret. Retten til betalt spisepause kan dermed kun opsiges, hvis Moderniseringsstyrelsen fremsætter krav herom ved en overenskomstfornyelse, og hvis CFU imødekommer kravet. Retten til betalt spisepause bortfalder ikke, selv om arbejdsgiveren forlænger pausens varighed og/eller hvis arbejdsgiver giver afkald på den ansattes pligt til at stå til rådighed.

Arbejdstid for undervisere, omfattet af Lov 409 Parterne er enige om, at det er en mulighed at indgå lokale arbejdstidsaftaler, der fraviger eller supplerer de centrale arbejdstidsbestemmelser. Det er en målsætning for parterne, at der er et tæt og tillidsfuldt samarbejde imellem TR og ledelsen. Ledelsen eller TR kan i tilfælde af, at samarbejdet ikke fungerer på skolen/institutionen, søge bistand hos de centrale overenskomstparter. Parterne er enige om at optage forhandlinger om arbejdstid ved OK21, såfremt der indgås en arbejdstidsaftale på baggrund af den periodeforhandling, som KL og LC har aftalt gennemført. Parterne er opmærksomme på, at den arbejdstidsaftale, de centrale parter måtte indgå ved OK21 på Lov 409-områderne i staten skal kunne rumme, at der i staten er en variation af skoleformer.

Kompetenceudvikling Parterne er enige om at fortsætte det gode samarbejde om kompetenceudvikling af statens medarbejdere. Parterne er enige om at omlægge den partsfælles kompetenceindsats. Parterne vil fokusere midlerne i indsatsen ved at samle midlerne i en kompetencefond, der har fokus på individuel kompetencegivende kompetenceudvikling. I fonden kan statens medarbejdere søge midler til individuel kompetencegivende kompetenceudvikling. Midlerne fra FUSA og den eksisterende kompetencefond overføres til den nye kompetencefond.

Psykisk arbejdsmiljø Parterne er enige om, at et godt psykisk arbejdsmiljø er vigtigt for statens arbejdspladser og medarbejdere. Derfor udvikler og tilbyder parterne i overenskomstperioden en frivillig lederuddannelse i forebyggelse og håndtering af psykisk arbejdsmiljø.

Gruppeliv Gruppelivsordningen forbedres, således at forsikringssummen ved dødsfald forhøjes fra 370.000 kr. til 425.000 kr. Forsikringssummen ved kritisk sygdom forhøjes fra 100.000 kr. til 150.000 kr. Kravet om, at timelønnede skal have mindst 15 timers gennemsnitlig ugentlig beskæftigelse for at være omfattet af ordningen, bortfalder.

Aftale om tjenestefrihed af familiemæssige årsager Aftalen udvides til også at omfatte ret til løn i op til 5 dage pr. barn årligt for medarbejdere, hvis børn modtager ambulant behandling, der træder i stedet for hospitalsindlæggelse, og som kræver den ansattes tilstedeværelse. Endvidere gives der ret til fravær uden løn til medarbejdere, der iht. lov om social service ansættes af kommunen til at passe en nærtstående i hjemmet.

Ny ferieaftale Folketinget har vedtaget en ny ferielov. Parterne er enige om at implementere de nye regler ved indgåelse af en ny ferieaftale med tilførende vejledning. Parterne er enige om, at de særlige feriedage videreføres efter de nugældende regler.

Plustid Kravet om, at der skal indgås en iværksættelsesaftale mellem ansættelsesmyndigheden og TR, for at bestemmelserne om plustid kan bringes i anvendelse, ophæves.

Organisationsforhandlinger I perioden frem til den 18. maj 2018 er der gennemført organisationsforhandlinger. Organisationsforhandlingerne kan angå både omkostningskrævende og ikke-omkostningskrævende krav. Til de omkostningskrævende krav er der afsat 0,23 % af rammen i organisationspuljer på både CO10- og LC-organisationsområdet.

CS-resultatet Overenskomst 2018

CS - civile Fjernelse af provinssats for materielforvaltere med uddannelse Gruppen er herefter indplaceret i basisløn gruppe 6. Fjernelse af provinssats for overassistenter Gruppen vil herefter være indplaceret i basisløn gruppe 5. Løft af assistenter og overkontorbetjente med ledelse Medarbejdere i løngruppe 2 løftes til løngruppe 5, som blandt andet omfatter overassistenter. Oprettelse af ny løngruppe 14 Der oprettes en ny løngruppe 14, som indtil videre omfatter kasernemestre 1. Redaktionelle ændringer I forbindelse med gennemgang af aftalen, kan der foretages forenklinger og redaktionelle ændringer i det omfang der er enighed mellem parterne.

CS - militære Pensionsforbedring for medarbejdere ansat efter 1. april 2015 Pension af basisløn og tillæg hæves fra 16 pct. til 16,6 pct. Pensionsforbedring for medarbejdere ansat før 1. april 2015 Pension af basisløn og pensionsgivende tillæg hæves fra 15,0 pct. til 15,4 pct. for overenskomstansatte Pension af pensionsgivende tillæg hæves fra 15,0 pct. til 15,4 pct. for tjenestemandsansatte Basisløn for konstabler og korporaler ansat før 1. april 2015 Indplacering i basisløb er ikke længere aldersbetinget. Konstabler oprykkes efter 4 års anciennitet som konstabel (eller højere grad) til sats 2 (den tidligere basisløn for konstabler over 35 år) For korporaler er der fremover kun én lønsats. (den tidligere basisløn for korporaler over 35 år)

CS - beredskabet Pensionsforbedring for medarbejdere i Beredskabsstyrelsen Pensionsbidraget hæves fra 15 pct. til 15,4 pct. og gøres fuldt arbejdsgiverfinansieret Redaktionelle ændringer Ændring af gradsbetegnelser Chefsergent tidligere seniorberedskabsmester Seniorsergent tidligere beredskabsmester Oversergent tidligere viceberedskabsmester Sergent tidligere beredskabsassistent Sergentelev tidligere holdlederaspirant

Uden for aftaleområdet Periodeprojekter Arbejdstid Der gennemføres i overenskomstperioden et analyseprojekt vedrørende honorering af arbejdstid – særligt inden for områderne normperiode, honorering for sejlads, tilkaldevagt og særlig døgntjeneste. Formålet med analyseprojektet er at fremkomme med et oplæg til forhandlingerne ved OK21. Faglært tillæg Der gennemføres i overenskomstperioden et analyseprojekt vedrørende aftalen om faglært tillæg med henblik på vurdere, om uddannelsernes betegnelser fortsat er tidssvarende, og om der er ækvivalerende uddannelser, som skal omfattes af aftalen. Formålet med analyseprojektet er at fremkomme med et oplæg til forhandlingerne ved OK21. Tidsbegrænset ansættelse Parterne er enige om at drøfte behovet for tidsbegrænsede ansættelsesformer i overenskomstperoden. Parterne er enige om, at alle anmodninger om tidsbegrænsede ansættelser fra Forsvaret opsamles, analyseres og drøftes af parterne én gang årligt. Hensigten med forløbet er at få en reel afklaring af årsager, behov og praksis med henblik på en fornyet drøftelse ved OK21