Velkommen Dagens program.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Advertisements

Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
- Er dine rettigheder Foto: Ken Hermann Børns rettigheder.
Sproglærer Lone Elbjørn - lærer Sprog : engelsk, tysk, fransk - Sprogkonsulent : Internationale dimension i sprogundervisningen.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE På forældremøde.
Dagens program Aktiv lytning + øvelse Forumspil om aktuelle situationer.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Storåskolen Kommunal specialskole for elever med generelle vanskeligheder Downs Syndrom Sværere funktionsnedsættelser Lav IQ.
Udarbejdelse af spilleregler for god omgangstone og håndtering af konflikter 1. møde Anbefalet varighed: 2 – 2½ timer.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
Målgrupper: Private opholdssteder Alle døgninstitutioner
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Relationer på arbejdet.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Din kreative online praksis!
Alle rettigheder forbeholdes
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Dagens program Du skal have kendskab til:
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Elevernes evaluering af grundforløbet
Det gode møde i folkeskolen
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Anerkendende pædagogik
Skriv ansøgning 10 gode råd.
ÅRHUS AFDELING.
Den gode tone Lse.
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Undervisning af elever med IT-rygsæk KCL foråret 2018
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Klasseven for nyankomne elever
At være blandt ligestillede – ikke at være outsideren
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Informationsmøde Førskolen
Velkommen til en times god trivsel med oplæg og samtale
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Personlighed og Kompetencer
SUCCES MED SALG 1.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Fra kanten til ”så dygtig som muligt”
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Billedbøger i begynder-undervisningen i engelsk
Danmarks Vejlederforening
Kursus for personer med demens og pårørende
Ønske om sammenhængende uddannelsespolitik
SPS på ungdomsuddannelser
Ordblind eller dårlig læser
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
Velkommen Dagens program.
Tilbud til voksne ordblinde
AF Mads Korsgaard Poulsen
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Velkommen Dagens program.
Velkommen Dagens program.
Præsentationens transcript:

Velkommen Dagens program

Program Forsyn jer med kaffe/te og søde sager Velkomst og programintro Kahoot med præmie Hvad er ordblindhed og hvad kan man gøre ved det? Marie W. Bertelsen fra VUC Roskilde Kursist fra VUC fortæller sin historie Læse-stave-teknologi (LST) og OBU Martin Richardt og Louise Grotrian fra VUC Roskilde Gå ud i stande og spørg – snak ved bordene Mød NOTA, Ordblindeforeningen, VUC m. fl.

Kahoot www.kahoot.it Game pin: 5159793

Hvad er ordblindhed? Store vanskeligheder med at lære at læse og skrive, som beror på vanskeligheder med at forbinde bogstaver og bogstavfølger med sproglyde og lydfølger.

Historie I 1895 beskriver den skotske øjenlæge James Hinshelwood i The Lancet om problemet med kvikke unge mennesker, der ikke kan lære at læse 1925 begynder den amerikanske læge Samuel Orton at interessere sig for disse elever, der er kvikke og forstår fint, men ikke kan læse særligt godt Forskningen stiger op gennem århundredet. Der er hurtigt enighed om, at det IKKE er et synsproblem, men et sprogligt problem

Ordblindhedens mantra Læsning = afkodning X forståelse

Handicap? WHO definerer: Funktionsnedsættelse = Det, der ikke virker optimalt. Fx et ben, der mangler, døvhed, ordblindhed. = Kan måles Handicap = Opstår, når man møder verden med sin funktionsnedsættelse = Ændrer sig efter situationen

Er ordblindhed et handicap?

Følgevirkninger Ordblindhed betyder ofte: Men det betyder også tit: Dårligere ordforåd Svært ved engelsk og andre fremmedsprog Svært ved problemregning Mangler tro på sig selv – og derfor svært ved at lære andre ting. Men det betyder også tit: Trænet evne til at huske og lære udenad Trænet evne til at være opmærksom og social Fokuseret på sine andre styrker – ofte kreative

Hvad skal man gøre? 1. tidlig indsats Opmærksomhed, testning. Fra 5-6-årsalderen 2. Forståelse og viden hos fagpersoner Specialtræning Integration i klassen Støtte hjemmefra Den rette kombination hele livet af: Træning Kompensation (it-støtte)

Ansvar for børneområdet Kommunens/skolens ansvar Læsevejleder/PPR samt lærere Ordblinderisikotesten (indskoling) Den Tværgående Ordblindetest (3. kl og op) Retskrav på testning fra 4. kl. Hvor kan jeg søge hjælp? Find links på www.vucroskilde.dk under ”ordblinde” og ”links”

Ansvar for voksenområdet Efter 9. klasse = voksen ordblind = statens ansvar VUC eller AOF (o.lign) giver gratis undervisning På vores institutioner På din arbejdsplads På dit studie IT-støtte er gratis www.hto.nu Til uddannelse Til job Privat

Hvem er her i dag? Biblioteket NOTA Ordblindeforeningen VUC Roskilde Bibliotek for ordblinde – privat, job, uddannelse Ordblindeforeningen Alle ordblindes egen forening VUC Roskilde Testning, undervisning (dan, mat, eng)