Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger"— Præsentationens transcript:

1 Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger

2 Tidligere projekterfaringer
Det er ikke muligt at rådgive og vejlede om kognitive funktionsnedsættelser uden relevant dokumentation. Projekterfaringerne viser, at borgeren og myndighed mangler relevant viden om udtrætning og konsekvensen af denne. Udtrætning beskrives eksempelvis på Socialstyrelsens hjemmeside som en speciel form for udtrætning, der ofte ses hos mennesker med medfødt eller erhvervet hjerneskade.

3

4 Projekt Mening og Mestring
Projektet har haft til formål at udvikle psykoedukation (dvs. læren om og indsigt i egen funktionsnedsættelse) som metode og dokumentere effekten heraf. Målet er, at den enkelte borger via psykoedukationsforløbet erhverver en viden om, hvordan der kan kompenseres for hans/hendes motoriske og/eller specifikke kognitive vanskeligheder i forhold til uddannelse og arbejdsmarkedet.

5 Psykoedukation er en behandlingsform, hvor borgeren bl. a
Psykoedukation er en behandlingsform, hvor borgeren bl.a. tilegner sig strategier til at forstå og mestre sin egen kognitive funktionsnedsættelse. Dette kan eksempelvis hjælpe med til at give borgeren den rette støtte og kompensation, hvilket kan styrke den enkeltes muligheder for at komme i eller fastholde job.

6 Erfaringerne fra arbejdsmarkedsprojektet
Kognitive vanskeligheder og uddannelsesmuligheder hænger nøje sammen, men de kognitive vanskeligheder overskygges ofte af det motoriske handicap. Alle projektdeltagerne havde særdeles god viden og evne til at formidle deres motoriske vanskeligheder til omverdenen. Meget få projektdeltagere havde indsigt i og viden om deres kognitive vanskeligheder og af den grund havde de ikke indsigt i deres stærke og svage sider. Dette hindrede dem i at søge relevant kompensation. 6

7

8 Case Eksempel i form af case fra praksishistorie: - Susanne, pædagog

9 Case 26-årig nyuddannet pædagog. Svær depression efter 4 måneder på arbejdsmarkedet.

10 Case Handiphone

11 Case: Mor til CP 6-årig bekymret over, at datter ikke leger med de andre børn

12 Case Eksempel i form af case fra praksishistorie:
delt opmærksomhed – Uni. 12

13 Tak for opmærksomheden


Download ppt "Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google