En tur i galleriet….

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Advertisements

Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Del 2:Rammer for en professionel samtale med en patient ETABLERE EN RELATION, ANERKEND E OG SKABE TRYGHED 2 LEDE OG SKABE STRUKTUR 1 Indlede samtalen,
Dagsorden Oplæg kommunikation Opgave Oplæg aktiv lytning Opgave Inder/ydercirkel – hvad har jeg lært om kommunikation?
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Verdens bedste klasse. Working on What Works LØFT-SKOLEN Verdens bedste klasse.
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
Vejen til speciallæge -hoveduddannelsesansættelse Helle Christiansen H1-kursist /kursusreservelæge/ hoveduddannelseslæge/ ?
Dagens program Aktiv lytning + øvelse Forumspil om aktuelle situationer.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Løsningsfokuseret samtale - Pause, tilbagemelding og opgaver Undervisning PKR 5. nov Psykolog Morten Halberg.
Læring og it Spørgeteknik Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb 1.
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
Randers Kommune Jalousi Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Modul 2.
Løsningsfokuseret Ledelse
Fordybelse i et projekt
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Instruktion til mødeledere
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Relationer på arbejdet.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Forberedelse til eksamen
Velkommen Robusthed basiskursus
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Velkommen Robusthed basiskursus
45. Konflikthåndtering Indhold: Man får redskaber til at tackle konflikter med forældre på kanten, i en anerkende og nedtrappende facon. Du vil lære,
Og valg i det hele taget... Lær HVAD-modellen at kende.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Fælles ledelsesgrundlag
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Den gode tone Lse.
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
PL møde med praksisfeltet
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Personlighed og Kompetencer
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Sådan bruger du præsentationen
MUNDTLIG FREMSTILLING
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Forventninger til jer forældre
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
Kursus for personer med demens og pårørende
Alle rettigheder forbeholdes
Alle rettigheder forbeholdes
- En genre som alle andre
Personaletræf Brogården 2018
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Peer to peer - det relationelle møde båret af egne erfaringer.
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

En tur i galleriet…

En tur i galleriet

På din tur rundt i galleriet, kan du stille din makker følgende spørgsmål: Hvad har du brugt fra programmet siden sidst? Hvad har været udfordrende? Hvad vil du gerne vide mere om inden vi slutter i dag?

Øvelse

Storyboard Individuelt i 15 min: Tænk tilbage på den tid der er gået siden sidste kursusgang og forestil dig, at du har haft en kamerahold med, som har fulgt dig. Kameraholdet har efterfølgende lavet en dokumentarfilm om dig i situationer, hvor du anvender robusthed Du skal nu tegne dit storyboard til filmen Vælg fire situationer/seancer som du ønsker at fremhæve. Det skal være højdepunkter eller scener, hvor der sker noget afgørende for dig i relation til robusthed. Tænk gerne din handleplan fra sidste gang ind i dit storyboard Fokus er på DIG og robusthedsprogrammet Giv dit storyboard en titel.

STORYBOARD

STORYBOARD Gå sammen i grupper på 3 eller 4 Opgaven er at LYTTE og bevidne hinandens fortællinger. En fremlægger mens de andre lytter. Fortælleren bruger max. 5 minutter om de udvalgte scener fra dokumentarfilmen + titel Derefter bevidner én af lytterne fokuspersonens historie i max. 5 min. Bevidneren skal: Fortælle hvad hun har hørt uden at tolke. Hvad har hun i særlig grad hæftet sig ved i fokuspersonens fortælling om oplevelser med robusthed? Hvad fortæller det dig om, hvad der er vigtigt for fokuspersonen? Herefter grupperefleksion i 10 min. Hvordan klinger det ind i temaer eller erfaringer, du/I selv har? Hvad bliver mere vigtigt i dit eget arbejde med robusthed, efter at du har lyttet til fokuspersonen?

At have sind på sinde Mentalisering….. At kunne opfatte adfærd forbundet med mentale tilstande Man gør sig løbende forestillinger om egne og andres mentale tilstande Man er bevidst om at der ikke findes ét facit. At have sind på sinde

Mentalisering Terapi eller kommunikation Hviler især på tilknytningsteori

Mentalisering Kræver fantasi Kræver forestillingsevne Fordomsfri Kræver forstand, ydmyghed og fleksibilitet

Mentalisering Virker ikke når vi er …… Vrede Bange Kede af det Forelskede Bedst i forhold til mennesker der ligner os selv

Mentalisering Er en muskel Er kontekstafhængig Er fuld af emotioner Udtrykkes gennem kommunikation Kan bruges overfor kollegaer, familien, venner, fremmede….

Mentalisering Skaber forståelse Øger samarbejdet Styrker fælles beslutningstagen Skaber robusthed

Øvelse Gå sammen 3 og 3 A fortæller en historie fra sin sommerferie eller noget andet rart B er først lyttende, medfølende, har øjenkontakt m.m. Når klokken ringer bliver B med et uinteresseret, fraværende, ingen øjenkontakt. C lægger mærke til reaktioner og kropssprog hos A

Følelses Memory

Øvelse – Alarmhjernen Et hjælpeark til at sætte fokus på barnets mentale tilstand Beskriv et reaktionsmønster hos et barn/ung du arbejder med, ud fra skemaet (15 minutter) - Gå sammen 2 og 2 fortæl din makker (kort) om barnet og dets adfærd Interview hinanden så i sætter fokus på barnets bagved liggende mentale tilstand Brug elementer fra programmet til at sætte fokus på sindet Opsummering i plenum, Hvad kan dette bruges til? 3 gode spørgsmål! Hvorfor reagerer barnet som han gør? Hvad har han/hun brug for at lære? Hvordan kan jeg hjælpe ham med at lære dette?

Øvelse med tankebobler

Øvelse

Spørgsmål, der gør en forskel Behag 5 5 5 Mentaliseringseffekt Følelsesintensitet 1 1 Ubehag 1

Spørgsmål der gør en forskel: Får modtageren til se situationen i et nyt perspektiv Skaber ny indsigt Er åbne spørgsmål Er korte – formuleret tydeligt og præcist Er mulighedsorienterede – fremadrettede Er nysgerrige – spørg for at forstå, ikke for at svare Har timing – kan fungere i en kontekst, og ikke i en anden Stilles fra nuet – er ikke udtænkt og forberedt

Case Casen drejer sig om en elev (hunkøn), som er 20-21 år gammel og i gang med en ungdomsuddannelse for 3. eller 4. gang. Hun går nu i 2. hf, og vi tror og håber, at det lykkes denne gang. Det samme mønster har gentaget sig ved hvert forsøg: Eleven får meget hurtigt et stort fravær, afleverer ikke opgaver og ender med at droppe ud efter 2-3 måneder. Denne gang er det ved et ihærdigt mentor-arbejde lykkedes at fastholde eleven. Hendes tilgang til livet er at fokusere på (i andres øjne) små detaljer, som blokerer hende, så det bliver umuligt at møde til timerne/aflevere mm. Eks.: Hun ser i det elektroniske skema en besked, som måske kunne indebære, at eleverne skal holde oplæg i timen. Det vil/kan hun ikke, så hun bliver væk. Drejer det sig om 1. modul, sker der altid et eller andet, som gør, at hun nok kommer for sent til 2. modul, Derfor bliver hun også væk fra dette. Og så er det jo blevet frokost, og det ville være mærkeligt, hvis hun dukkede op så sent. Altså kommer hun ikke i skole den dag! Ting, som ikke er meget gennemskuelige, og hvor hun ikke kender hele planen og slutproduktet, får hende til at lade være med at forsøge. Mentor har forsøgt at vise hende, at man kan spørge for at opklare tvivlstilfælde, bede om at blive fri for oplæg mm, men det har ikke haft nogen nævneværdig effekt. Hun mener selv, at hendes problem er, at hun tænker for meget over tingene. Mentor mener, at hun tænker for mange negative tanker om sig selv og egne evner. Eleven er godt begavet. Det er uklart, om hun går i panik (alarmhjerne), men hun formår i hvert fald at tænke sig frem til, at opgaven er umulig. Adspurgt om, hvordan hun føler det, når hun opdager et muligt problem, svarer hun, at det er ligesom, når hun skal svare på noget i timerne, altså stor usikkerhed.

Case 2 1 1 1 Gode spørgsmål: Fortæl lidt mere om…! Hvorfor tænker du sådan om det? Hvad kan ellers være årsag til…? Hvordan tror du andre oplever det? Kan det opleves på andre måder? Case 1 1