Orientering omkring Budget

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Offentligt budgetsamråd
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
God kommunal økonomistyring
8. december 2010 på Egegård Skole
Temadag om budget august 2012
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Budgetseminar 20.august Den videre budgetproces: Regerings- aftale JuniAugustSeptemberOktober Budgetseminar 20. august 2013: -Basisbudget -Særlige.
Økonomi Budget 2008 & Budgetlægning Budget opfølgning pr •Tilbagemeldingerne fra aftaleholderne om forventet årsresultat, viser.
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Indflydelse eller afmagt?
Budgetgrundlag i planteavlen
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Budget og regnskab Stenmagle skole
Styringskrav for jobcentre
Modernisering af P-fondsreglerne
Finanslovforslaget for august Finanslovforslaget for 2004 Rammerne for økonomien, konjunktursituationen og indsatsen mod ledigheden Nye.
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
1 Middelfart Kommune Synsvinkler i forhold til den sociale udligning.
Borgermøde Torsdag den 16. juni Proces: Der er gennemført et anlægsseminar i marts og et seminar i maj, hvor fokus var på driftsbudgettet. Der er.
Budgetorientering 2015 Juni Budgetprocedure & tidsplan Maj & juni 2014:Fagudvalg og økonomivalg orienteres om og drøfter budgetsituationen for 2015.
Lederforum Torsdag den 27. november 2008 Dagsorden: Dagens tema God ledelse – Søren Brandi Generel orientering Evaluering af lederforum Sandwich Budgetopfølgning.
Lederforum – budget høring. Basisbudget
Bevar Andkær Skole Møde den Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.
1 Budgetorientering 13. oktober 2010 v. Borgmester Flemming Eskildsen Kulturcenter Limfjord.
INDHOLD Præsentation/drøftelse af hjemmearbejde. Økonomi Budget Sponsor og PR Afslutning ØKONOMI OG SPONSORER.
Budgetorientering 2014 Juni Budgetprocedure & tidsplan Maj & juni 2013:Fagudvalg og økonomivalg orienteres om og drøfter budgetsituationen for 2014.
Resultatet af økonomiaftalen Per Grønbech
Budget 2014 TR møde 27. august Kommuneaftale for 2014 Reduceret ramme for kommunernes drift økonomi 2 mia. Anlægsloft på 18,1 mia. Finansiering.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
1 Implementering af Fremtidens Fritidstilbud Møder mellem områderne, skolerne og institutionerne MAJ-JUNI 2015.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Konsekvenser af at indføre ressourceforløb Hanne Weise, AMS.
Sorø Kommune Side 1 af 6 Regnskab Sorø Kommune Regnskabsopgørelsen ( Minus er udtryk for et underskud) Sorø Kommune Årsregnskabet 2015 Mio. kr.
Lolland Kommunes udfordringer. Udfordring 1: Faldende indtægter.
Lønforhandling. De vigtigste pointer Lønforhandling foregår hele året Der er penge – det er et spørgsmål om, hvem der får dem Din tillidsrepræsentant.
SPILLET ER I GANG - ET UFÆRDIGT OPLÆG MED DEN VIDEN VI HAR DAGS DATO - MEDLEMSMØDET 27 APRIL 2016 FORHANDLINGERNE OM UDLODNINGSLOVEN.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
OLIE- OG MINERALSTRATEGI Grønlands Arbejdsgiverforening – input til fremlagt:
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar Budgettering og dimensionering af indsatsen for de forsikrede ledige i 2010.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Nyt i beskæftigelsespolitikken Jobcenterchefmøde d. 30. maj 2012 v. Karl Schmidt, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion.
TR møde 27. august 15 Arbejdspladser, At indsats og Københavns Kommunes Budget 2016.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
Indkøb hos Statens Indkøb
Opsamling om B2014 Hvad forventede vi? Hvad kiggede vi på?
Opmærksomhedspunkter
Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014
Orienteringsmøde om Budgetforslag
Introduktion Kommunens budget og økonomistyring
Medlemsmøde for statsansatte
Fortsat fremgang i Halsnæs
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Personligt Tillæg Folkepension.
Opmærksomhedspunkter
Årsmøde
A/B Grønlandsvej
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Markedsmodning, proces
TORSDAG DEN 7. DECEMBER 2017 KL
Administrativ organisering
Fra anledning til udvikling
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Kap Budgetter HG21.
Budgetter og priser 2018 HOFOR Vand Vallensbæk A/S
Status for budget 2019 ØDF Syd 30. august 2018 Status på budget 2019
Høring af forslag til Budget
Årsmøde
Orientering om budget Ved direktør for Teknik- og Stabsområdet Kenneth Jensen.
Præsentationens transcript:

Orientering omkring Budget 2019-2022 Præsentationen indeholder lyd. Husk derfor at sætte lyd på, inden du går videre. Denne præsentation tager ca. 5 min. Byrådet er i fuld gang med budgetlægningen til budget 2019. Det er planen, at der skal indgås en budgetaftale i midten af september måned. Men for at politikerne kan træffe beslutningerne på det bedst mulige grundlag, har de brug for jeres bemærkninger til budgetforslagene. Denne præsentation giver et overblik over de vigtigste forhold i forbindelse med budgetlægningen til budget 2019.

Uændret skat og grundskyld Byrådet var enige om følgende 3 økonomiske målsætninger til budget 2018 Uændret skat og grundskyld Et årligt anlægsniveau på mindst 80 mio. kr. En kassebeholdning på mindst 125 mio. kr. ved budgetperiodens udløb Ved budgetlægningen til budget 2018 var det afgørende for Byrådet at fastholde en robust service på de store velfærdsområder på trods af en vanskelig økonomisk situation. Byrådet var desuden enige om 3 økonomiske målsætninger til budget 2018-2021. Uændret skat og grundskyld Et årligt anlægsniveau på mindst 80 mio. kr. En kassebeholdning på mindst 125 mio. kr. ved budgetperiodens udløb

I budgetforliget for 2018 blev det aftalt, at kassebeholdningen skulle halveres frem mod 2021 I budgetforliget for 2018 blev det aftalt, at kassebeholdningen skulle ca. halveres frem mod 2021 Det er afgørende, at kassebeholdningen har en vis størrelse for sikre en stabil drift af kommunen. Forvaltningen anbefaler derfor, at kassebeholdningen ikke bliver meget lavere end de 125 mio. kr. Det er især vigtigt at være opmærksom på, at hvis kassebeholdningen bliver negativ, vil kommunen blive sat under administration af Økonomi- og Indenrigsministeriet.

? ? Varde Kommunes indtægter blev meget lavere end forventet INDLEDNING: I slutningen af juni udmeldte Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvor meget Varde Kommune får i skatter, tilskud og udligning. Tallene var ventet med spænding, da der kan ske store ændringer i tallene fra år til år. De samlede indtægter fordeles nemlig gennem en kompliceret udligning, hvor fordelingen mellem kommunerne afhænger af blandt andet skattegrundlaget, indbyggertallet, aldersfordelingen og socioøkonomi. MASKINEN KØRER: Desværre viste det sig, at Varde Kommunes indtægter blev meget lavere end forventet. Øvrige Kommuner

Kommunen har fået væsentligt mindre ind i indtægt, hvilket blandt andet skyldes: Tab af indkomstskat som følge af skatteændringer vedtaget i Folketinget Fald i beskæftigelsestilskuddet til dækning af udgifterne til forsikrede ledige Lavere indtægter i økonomiaftalen som følge af, at skønnet for forsørgelsesudgifterne på landsplan er faldet. Vardes udgifter er dog ikke faldet tilsvarende Fald i tilskud og udligning fra staten De faldende indtægter skyldes især, at: Varde har tabt forholdsvis mere i indkomstskat end andre kommuner som følge af de skatteændringer, som Folketinget har vedtaget. Varde har desuden fået mindre i beskæftigelsestilskud til dækning af udgifterne til forsikrede ledige. I økonomiaftalen er skønnet for forsørgelsesudgifterne på landsplan nedjusteret. Det medfører færre indtægter for Varde Kommune. Varde har dog ikke oplevet et tilsvarende fald i udgifterne på beskæftigelsesområdet. Varde Kommune har som nævnt oplevet et fald i tilskud og udligning fra staten

Finansieringstilskud i 2019 I 2019 får Varde Kommune 46 mio. kr. i ekstraordinært finansieringstilskud I 2018 fik Varde Kommune godt 46 mio. kr. I 2017 fik Varde Kommune 27,5 mio. kr. Der foreligger ikke en aftale om finansieringstilskud i 2020. Det hjælper dog en del på situationen i 2019, at det blev aftalt, at finansieringstilskuddet til kommunerne fortsætter i 2019 med 3,5 mia. kr. Det betyder en ekstraordinær indtægt for Varde Kommune i 2019 på 46 mio. kr. I 2018 fik Varde Kommune 46,3 mio. kr., mens kommunen fik 27,5 mio. kr. i 2017. Stigningen i tilskuddet fra 2017 til 2018 skyldes, at Varde Kommune havde en lavere stigning i beskatningsgrundlaget sammenlignet med landsplan. Det bemærkes, at der ikke foreligger en aftale om et ekstraordinært finansieringstilskud i 2020. Det er derfor et stort spørgsmål, om der kan forventes et finansieringstilskud i 2020 og frem?

I økonomiaftalen blev også aftalt, at kommunerne skal fortsætte med at effektivisere i de kommende år som følge af Moderniserings- og Effektiviseringsprogrammet I økonomiaftalen blev det aftalt, at kommunerne skal fortsætte med at effektivisere driften i de kommende år som følge af Moderniserings- og Effektiviseringsprogrammet, der blandt andet har fokus på regelforenkling, digitaliseringsgevinster og nye måder at organisere service på. Aftalen betyder, at Varde Kommune skal reducere udgifterne med 4,5 mio. kr. det første år, stigende til 9 mio. kr. det næste år.

I budgetproceduren er lagt op til, at der skal ske en effektivisering af service på ½ pct. årligt. Det er dog ikke tilstrækkeligt til at opfylde Byrådets målsætning Byrådets målsætning Samlet set medfører ændringerne siden vedtagelsen af budget 2018, at kassebeholdningen bliver negativ, hvis der ikke gennemføres budgetforbedringer i de kommende budgetter. I budgetproceduren er lagt op til, at der skal ske en effektivisering af service på ½ pct. årligt. Det vil medføre, at kassebeholdningen igen bliver positiv. Det er dog ikke tilstrækkeligt til opretholde Byrådets målsætning om kassebeholdningen. For at opretholde en kassebeholdning på 125 mio. kr. er det derfor nødvendigt med budgetforbedringer på samlet set 100 mio. kr. over den kommende 4-årige budgetperiode. Der skal således findes finansiering eller besparelser for ca. 25 mio. kr. årligt.

Budgetsituationen er blevet væsentligt forværret Byrådet har i foråret arbejdet med omprioriteringsforslag, nye driftsønsker og anlægsønsker til budget 2019-2022 Forværringen af den økonomiske situation i løbet af sommeren har dog vanskeliggjort arbejdet med at skabe et budget-i-balance Byrådet har i foråret arbejdet med omprioriteringsforslag, nye driftsønsker og anlægsønsker til budget 2019-2022 Forværringen af den økonomiske situation i løbet af sommeren har dog vanskeliggjort arbejdet med at skabe et budget i balance

Den videre proces Partierne er i gang med at udarbejde deres samlede forslag til budget 2019 I den forbindelse vil de meget gerne have jeres bemærkninger til budgetmaterialet Forvaltningen har den 22. august udsendt materiale vedr. budget 2019 til høringsberettigede organisationer, råd, nævn og MED-udvalg Partierne er i gang med at udarbejde deres samlede forslag til budget 2019 I den forbindelse vil de meget gerne have jeres bemærkninger til budgetmaterialet Forvaltningen har den 22. august udsendt materiale vedr. budget 2019 til høringsberettigede organisationer, råd, nævn og MED-udvalg

Tidsfrist Torsdag den 6. september kl. 15 er der frist for at indsende høringssvar til budgetmaterialet. Torsdag og fredag den 13. og 14. september skal partierne på et budgetseminar, hvor der skal forhandles om en endelig aftale omkring budget 2019 og overslagsårene 2020-2022. Torsdag den 6. september kl. 15 er der frist for at indsende høringssvar til budgetmaterialet. Torsdag og fredag den 13. og 14. september skal partierne på et budgetseminar, hvor der skal forhandles om en endelig aftale omkring budget 2019 og overslagsårene 2020-2022.