Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014"— Præsentationens transcript:

1 Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014
Skattestramninger i virksomhedsordningen Øjeblikkelig virkning Berører minimum 1/3 af alle landmænd

2 Hovedudfordringer i L200 Det vil ikke længere være muligt for virksomheder med en negativ indskudskonto at spare op under virksomhedsordningen. På baggrund af den med aftalen forhøjede bagatelgrænse og de foreliggende regnskabstal vurderer L&F, at denne del af froslaget vil berøre ca landmænd alene til sammenligning med de ca , der nævnes i forslaget. Hvis aktiver, der indgår i virksomhedsordningen, fremover stilles til sikkerhed for gæld, der ikke indgår i virksomhedsordningen, anses et tilsvarende beløb for hævet af den selvstændige. Sikkerhedsstillelsen for de private lån kan dog afvikles over tre år. Dette hjælper dem, der har mulighed for at omlægge lån uden sikkerhed i virksomhedens midler. Andre uden denne mulighed, vil fortsat blive ramt. Rammeaftalen sikrer desuden, at der skal findes en løsning på de situationer, hvor blandet benyttede bygninger stilles til sikkerhed for lån. Dette er helt centralt for landbruget, hvor der er en tæt sammenhæng mellem privat og virksomhedsrettet gæld.

3 Hvad indebærer forslaget?
Mange landmænd har anvendt virksomhedsordningen helt efter bogen. Forslaget bør derfor justeres, således at det målrettes dem, der har misbrugt ordningen og ikke de mange, der i næsten 30 år har brugt ordningen upåklageligt. Lovforslaget skaber betydelig usikkerhed omkring udligning af indskudskonto op til selvangivelsesfristens udløb den 1. juli 2014. 9.500 landmænd skal bringe indskudskontoen i 0, hvilket de umuligt vil kunne låne til uden at stille sikkerhed for den private gæld. Lukning af lokale banker, fordi det rammer de landmænd, der gennem krisen har kørt med underskud og først de seneste år har fået næsen oven vande. Intet overblik over hvem reglerne for sikkerhedsstillelse vil ramme. Kan potentielt ramme samtlige landmænd (ca ), hvis det ikke lægges maksimale kræfter i at finde en dækkende og økonomisk holdbar løsning for blandet benyttede bygninger.

4 Negativ indskudskonto
Eks. (sat på spidsen) Den erhvervsdrivende sparer nu op til 24,5 % i den erhvervsmæssige del og bruger de resterende 75,5 % til afdrag på gælden. Han lever så af de 2 mio. kr., han har ”lånt” af den erhvervsmæssige del. I yderste konsekvens bliver virksomhedsskatten den eneste skattebetaling det år. (ofte hæve op til topskattegrænsen) OBS: Det opsparede overskud skal dog beskattes som personlig indkomst (56%), når det engang hæves fra virksomhedsordningen. Art Privat Erhvervsmæssig Gæld 10 mio. Aktiver 2 mio. 8 mio. Indskudskonto -2 mio. Dog oftest rentkorrektion – idet kapitalafkastsatsen også er negativ.

5 Negativ indskudskonto
Eks. landmand Indskudskontoen er løbende blevet negativ pga. underskud i driften. I år med overskud hæves en del til beskatning som personlig indkomst (til at leve for) – og en resterende del spares op (i mod betaling af virksomhedsskat). Helt ok at få afdraget noget gæld, så der er likviditet til nye investeringer mv. Indskudskontoen er ”låst” – så selvom der ikke afdrages på ”privat gæld mere”, vil den stadig være negativ. Eksempler hvor kapitalafkastsatsen er positiv men indskudskontoen stadig negativ.

6 Negativ indskudskonto
Konsekvens fremadrettet: Negativ indskudskonto = ingen opsparing

7 Sikkerhedsstillelse Privat Erhverv Kontanter og gæld
Sikkerhed i aktiverne Her er gælden i privatøkonomien, dog med sikkerhed i virksomhedens aktiver Samme effekt som ovenfor – hele overskuddet kan opspares (hvis planlagt) Hvad hvis kreditforeningslånet i ejendommen er ét lån? Fordelen er som ovenfor, at han lever af pengene fra lånet og sparer op i virksomhedsordningen (som ovenfor) I vores verden er kan det være tale om en del af kreditforeningslånet, som ikke er delt i to men er ét samlet lån – hvad har skatteministeriet sagt tidligere på dagen? – der hæves stadig i ordningen. Konsekvens: - Sikkerhedsstillelsen skal anses for hævet (personlig indkomst)

8 Modellen som beskrevet i L200 stemmer ikke med virkeligheden
Der optages et lån inden indtræden i VO (kan også opstå løbende ved underskud) Lånet deles op – gæld indskydes i virksomhedens økonomi og lån placeres i pivatøkonomien Herved opstår en negativ indskudskonto Efterfølgende virksomhedsoverskud overføres ikke til privatøkonomi (hvor der jo er midler fra lånet) Herved svares virksomhedsskat af overskud til 22 pct. i stedet for 56,2 pct. (2016-tal) – (men skal jo beskattes, når beløbet skal hæves) Resterende overskud bogføres på konto for opsparet overskud Dette overskud bruges til at indfri den indskudte private gæld (hvis der f.eks. er tale om stuehuset – er der flere penge til investeringer i virksomheden)

9 L200 – hvad gør vi? Der arbejdes på at begrænse og målrette forslagets rækkevidde, så det alene rammer utilsigtet udnyttelse af reglerne og har fremadrettet virkning: Pressemeddelelse udsendt Tæt politisk kontakt Tæt kontakt til embedsmænd Kontakt til andre organisationer Kontakt til SKM med ændringsforslag ift. usikkerhed omkring selvangivelsesfristen 1/7


Download ppt "Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google