Centralforeningen for Stampersonel

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

1 Offentligt Ansattes Organisationer. 2 Ramme, reguleringsordning og periodelængde •En to-årig OK-periode •Udmøntning på 0,0 pct. i 2013 og 1,10 pct.
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Social Kapital – rig på relationer
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Værdigrundlaget i Greve
Social kapital – rig på relationer
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Kendetegn for IDAs/DdLs nye statslige OK
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Bestemmelse om valg af tillidsrepræsentanter i forsvaret
Dialogisk tænketank Gudenådalens friskole. Punkter til afklaring og information  Ingrid Brunebjergs rolle som konsulent for organisationen – commitment.
Arbejdspladsudvikling
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Tillid Temadag for AMIR
Konsensusprocessen.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Omgangstone og kollegialitet
Kodeks for offentlig topledelse
Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Refleksion Hvad var din/jeres eftertanke efter dagen i går?
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Lønforhandling. De vigtigste pointer Lønforhandling foregår hele året Der er penge – det er et spørgsmål om, hvem der får dem Din tillidsrepræsentant.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
MED- systemet er dit – brug det!
Indre By / Østerbro LokalMED
Sådan arbejder den gode TR
Overordnede bestemmelser
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Overenskomst-forhandlinger 2018
Den værdifulde arbejdsplads
Medlemsmøde for statsansatte
Centralforeningen for Stampersonel
Centralforeningen for Stampersonel
Mere MOST - mindre fravær
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Centralforeningen for Stampersonel
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Centralforeningen for Stampersonel
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
2. dag - Modul 1A Samarbejdssystem TR-spil Områdeopdeling kommunal / privat Frokost (kl ) Pause (kl ) Festmiddag (kl )
Centralforeningen for Stampersonel
X OK15 resultatet.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Centralforeningen for Stampersonel Kursus : Introduktionskursus for nyvalgte Tillidsrepræsentanter og Suppleanter. Sted: Herning d. 8.-9. februar 2018 Emne: Samarbejdsaftalen. www.cs.dk

Aftale mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer, samarbejdsaftalen Aftale mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer, CO10 - Centralorganisationen af 2010, Lærernes Centralorganisation og AC om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner. Aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten. § 1. Formål Et velfungerende og løsningsorienteret lokalt samarbejde er afgørende for at opnå gode statslige arbejdspladser, der har fokus på kerneopgaven og er præget af kvalitet i opgavevaretagelsen, trivsel, fornyelse og effektivitet. Et godt lokalt samarbejde er et dialogforum, hvor beslutninger og nye ideer kan drøftes og udvikles mellem ledelse og medarbejdere.

Aftale mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer, samarbejdsaftalen Aftale mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer, CO10 - Centralorganisationen af 2010, Lærernes Centralorganisation og AC om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner. Aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten. § 1. Formål (fortsat) Ledelsen har ansvaret for, at arbejdspladsen udvikler sig og lever op til omgivelsernes krav og forventninger. Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre arbejdspladsens strategi og mål ud i livet. Formålet med samarbejdsaftalen er at fremme et konstruktivt lokalt samarbejde baseret på tillid og dialog. Aftalen fastlægger rammer for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere med henblik på at involvere medarbejderne i arbejdet med arbejdspladsens mål og strategi.

Aftale mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer, samarbejdsaftalen Aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten. § 1. Formål (fortsat) Aftalen skal skabe det bedst mulige afsæt for, at samarbejdsudvalget med udgangspunkt i de konkrete udfordringer, behov og vilkår beskæftiger sig med det, der er relevant for den enkelte arbejdsplads og dens fremtid. Et tillidsfuldt samarbejde mellem ledelse og medarbejderrepræsentanter forudsætter, at de varetager deres funktion i gensidig respekt for hinandens roller og holder hinanden orienteret om væsentlige forhold af betydning for arbejdspladsen for at bidrage positivt til arbejdspladsens udvikling. Aftale mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer, CO10 - Centralorganisationen af 2010, Lærernes Centralorganisation og AC om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner.

samarbejdsaftalen af 2013 – Den er styrende for samarbejdet Samarbejdsaftalen sætter rammerne Rammerne for samarbejdsudvalgenes arbejde er bestemt af Samarbejdsaftalen. Den senest gældende Samarbejdsaftale, blev indgået ved overenskomstforhandlingerne i 2013 mellem Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg, CFU.  Samarbejdsaftalen lægger vægt på, at et stærkt og løsningsorienteret lokalt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere er afgørende for en velfungerende statslig sektor. Med aftalen fra 2013 har samarbejdsudvalgene fået større mulighed for at tilrettelægge deres arbejde ud fra deres konkrete udfordringer, behov og vilkår. Det betydet at hvert enkelt samarbejdsudvalg kan beskæftige sig med præcis de opgaver, der er relevante for deres arbejdsplads.

samarbejdsaftalen & samarbejdssekretariatet

Gruppearbejde (10 minutter): samarbejdsaftalen Hvordan får du som medarbejder indflydelse på ledelsesretten på din arbejdsplads, og i hvilke fora? Gruppearbejde (10 minutter): Kort drøftelse i grupperne. Nedskriv det I umiddelbart tænker. Præsenteres i plenum. Drøftelse i plenum.

Gruppearbejde (10 minutter): samarbejdsaftalen Hvad skal der informeres om- og drøftes i samarbejdsudvalget? Gruppearbejde (10 minutter): Kort drøftelse i grupperne. Nedskriv det I umiddelbart tænker. Præsenteres i plenum. Drøftelse i plenum.

Gruppearbejde 10 (minutter): samarbejdsaftalen Hvor tidligt skal medarbejderne informeres af ledelsen, set i forhold til informationspligten? Gruppearbejde 10 (minutter): Kort drøftelse i grupperne. Nedskriv det I umiddelbart tænker. Præsenteres i plenum. Drøftelse i plenum.

Kom frisk med bud i plenum  samarbejdsaftalen Vi vil klage, vil vi! Men hvordan gør man det, og i hvilke tilfælde kan man det? Kom frisk med bud i plenum 

samarbejdsaftalen Gruppearbejde: Med samarbejdets ”lov” (Samarbejdsaftalen af 2013) i hånden drøfter gruppen spørgsmålene, og finder svarene på de stillede spørgsmål. Hver gruppe sætter et stykke Flip-Over papir fast på vindue eller tavle. Gruppens talsmand/talskvinde skriver svar og bemærkninger på Flip-Over papiret. (Samt referencer til Samarbejdsaftalens punkter om det pågældende). Gruppens talsmand/talskvinde fremlægger svarene i plenum.

samarbejdsaftalen Spørgsmål: Da det jo er SU, hvor ledelsesretten gælder, er det kun ledelsen der har informationspligt – eller hvordan er det lige med det? Chefen foreslår, at SU og arbejdsmiljøudvalget lægges sammen, men må I det, og er der noget man skal være opmærksom på i den sammenhæng? Chefen beordrer SU til aftenundervisning i Samarbejdsaftalen. Da det er udenfor normal arbejdstid gives der ikke arbejdstid for dette – er det efter reglerne i Samarbejdsaftalen? 4. I bliver enige med chefen om, at I ikke rigtigt gider den der Samarbejdsaftale – så I aftaler, at den ikke gælder på jeres arbejds- plads. Er det OK – og i givet fald, hvad er proceduren så? Da arbejdet i SU ofte kendetegnes ved fortrolighed er det ikke nødvendigt, at informere medarbejderne på arbejdspladsen om det der arbejdes med i samarbejdsudvalget – er det rigtigt? Der arbejder 30 personer på en statslig arbejdsplads – chefen mener dog ikke, at det er nødvendigt med et SU – så det vil han ikke oprette – må han undlade det? Hvis der er sket brud på informationspligten fra ledelsen, kan der klages til Samarbejdsnævnet – men hvad skal man gøre først? Hvis man ikke kan blive enige i Samarbejdsnævnet – så er det bare ærgerligt – SU er ledelsesret! Er det rigtigt?