MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Advertisements

Informationsmøder om rengøring
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Prioritering.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Arbejdspladsudvikling
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Præsentationsskabelon til Forpremiere 26. februar 2013 UDFYLD KONCEPTNAVN.
BRFkredit tager del. Dagsorden  Hvad er TAG DEL?  Corporate Social Involvement – virksomheden der involverer i CSR  Fra at lave CSR til at være CSR.
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Backoffice præsentation
Aftale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Tillægsaftale til SU-aftalen) Baggrund for aftalen: Arbejdsmiljøloven gav mulighed for, at overenskomstparter.
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Mindre grimt, tak.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Den gode forandringsproces
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
Afrapportering AEM Medarbejdere Den 2. september 2009.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Omgangstone og kollegialitet
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
Refleksioner og opsamling ift. i går
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
DAIMIIntroducerende objektorienteret programmering15A.1 Eksamen…
Fakta-slidesDialog og øvelser Næste skridt og lavthængende frugter Pluk slides på de kommende sider…
Sådan oversætter du centrale budskaber. Dette værktøj er for dig, som vil Blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til egne medarbejdere,
Synliggør dit lederskab med et nyhedsbrev. Dette er værktøjet for dig, der vil Sikre at dine medarbejdere har fokus på de vigtigste emner eller udfordringer.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
Yngre Lægers arbejdsmiljø - det handler om trivsel.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
Oplæg til medarbejderne
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Program Velkommen Siden sidst Fagligt oplæg om behandling:
Tips til dig, der har ansvaret for at arrangere Awareness Day på din arbejdsplads Forbered dig godt, og brug tjeklisten på næste side til at sikre, at.
3-timersmødet 2017.
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
MEDvirk - et nyt hjælpemiddel til at nå i mål med arbejdsmiljøet
SUF - gevinstrealisering
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Redskab: Fra konflikt til fælles løsning
Trivselsundersøgelse 2017
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Gruppearbejde 1 Formål:

Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Begynd med at åbne
Instruktion til mødeledere
3-timersmødet 2017.
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Tag snakken – bryd vanerne
GUIDE TIL OPRETTELSE AF LINKS
Dialog om samarbejdet mellem jeres grupper/funktioner
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Velkommen til PowerPoint
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Sekretær på studiet Lovgivning
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
Hvad er en Feltrapportage?
Afholdelse af journal club i egen klinik:
Digitale læringsmidler – Ideer og udvikling
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet Udarbejdet AF: Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø MEDvirk er en digital tjekliste, som kan findes på www.medvirknu.dk. INDSÆT JERES LOGO/NAVN HER

En hjælpende hånd i arbejdsmiljøet Samarbejde Mobning Trivsel Forflytninger Planlægning Brug slidet til at illustrere, hvilke udfordringer der kan være i arbejdsmiljøet, og hvor mange ting, der er at tage fat på. Få evt. en indledende snak om forskellige arbejdsmiljøforhold på arbejdspladsen. På MEDvirknu.dk kan I finde tjeklisten, som kan hjælpe med at sætte fokus på det, der er vigtigst for at nå i mål med indsatser for arbejdsmiljøet. Ondt i ryggen Nye hjælpemidler Foto: Colourbox , Michael Sunne Esbensen og Karin Riggelsen

MEDvirk bruges: I arbejdsmiljøgruppen eller i MED-udvalget F.eks. når I har lavet en APV og skal løse arbejdsmiljøudfordringer Når I har en konkret og handlingsrettet indsats, som skal implementeres på arbejdspladsen Fortæl evt. i dit oplæg om en indsats for arbejdsmiljøet, som ikke er lykkes, som I havde håbet på - og hvor hjælp til implementeringen havde været brugbart. Indsatsen kan både vedrøre det fysiske eller psykosociale arbejdsmiljø.

Hvad får vi ud af MEDvirk? SUCCES Bliv klædt på til at nå helt i mål med nye arbejdsmiljøindsatser IMPLEMENTERINGSHJÆLP Bliv guidet gennem implementeringen af enkelte indsatser via spørgsmål og tips OVERBLIK Få et redskab, der giver overblik over alle arbejdsmiljøindsatser, I arbejder med SYNLIGHED Vis nemt alle medarbejdere på arbejdspladsen, hvilke indsatser, I har fokus på Tjeklisten har 11 spørgsmål, som skal besvares med udgangspunkt i den indsats, I gerne vil implementere. Tjeklisten guider jer gennem implementeringen og til slut får I et resultat, der viser, hvor langt I er fra at være i mål med implementeringen af arbejdsmiljøindsatsen. Når I har resultatet kan I fx udskrive et bevis, som I kan hænge op for at vise resten af kollegaerne på arbejdspladsen, hvad I gerne vil gøre for arbejdsmiljøet.

Se MEDvirk på video: Saml hjerter med dine kolleger: https://youtu.be/78S5qyy5hmM Sådan virker MEDvirkNU.dk: https://youtu.be/VBzVddl_pEo Der findes både en kampagnevideo og en instruktionsvideo til MEDvirk. Vis instruktionsvideoen for alle på en storskærm og få mere indsigt i, hvad MEDvirk kan bruges til. Kampagnevideoen egner sig fx godt til Facebook, send den rundt og skab opmærksomhed på arbejdsmiljøet.

Ekstra slides – hvis arbejdsmiljøgruppen eller MED-udvalget skal afprøve MEDvirk Hvis der er ekstra tid i jeres præsentation af MEDvirk kan det være en god idé at bruge 15-20 min. på at afprøve MEDvirk inden medarbejderne skal bruge MEDvirk i deres dagligdag. Giv god tid til spørgsmål og diskussion.

MEDvirk AFPRØV MEDvirk En digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet i SOSU-branchen AFPRØV MEDvirk 1. Gå til siden www.MEDvirkNU.dk og tryk på ”START HER” 2. Log ind 3. Skriv jeres indsats i feltet (få inspiration til indsatser her) 4. Gå til ”SE TJEKLISTEN” og svar på de 11 spørgsmål 5. Gå til næste skridt 6. Hent bevis og brev 7. Hent tips Gå trinvist igennem afprøvningen. Det kan godt gøres i plenum på en storskærm, men hvis det er muligt, så lad medarbejderne sidde i grupper på 2-3 stk. og afprøve det selv og tag så en plenum diskussion bagefter. Brug god tid på det. Husk at det er vigtigt, at man har en meget konkret indsats, som man skriver i feltet. Find evt. inspiration til hvad en indsats kan være på www.medvirknu.dk

Refleksionsspørgsmål: - Hvad fik I ud af at gennemgå tjeklisten? - Hvad kan I bruge bevis og brev til? - Hvad kan få jer til at bruge MEDvirk flere gange? Gennemgå spørgsmålene sammen med medarbejderne og skab en dialog omkring potentialet for at bruge MEDvirk på arbejdspladsen.